Αποστολέας Θέμα: IWC  (Αναγνώστηκε 255565 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
Απ: IWC
« Απάντηση #1050 στις: Απρίλιος 10, 2021, 11:59:01 πμ »
Μα το big pilot διαχρονικά in house φόραγε .
Στα πιο φτηνα φόραγαν τροποποιημένες eta με τους cal 35xxx πχ ,όπου και σε αυτή την κατηγορία προστέθηκαν οι πιο οικονομικοι manufacture 32xxx οπου τον φοράει το mark spitfire.
Αλλά στα ακριβά τυπου bp,πορτογάλοι κτλπ εχουν manufacture διαχρονικά.Ο δε cal του bp 43 εχει φορεθει και στα da vinci και στους πρόσφατους 40mm πορτογάλους και σε aquatimer νομίζω.
Και φυσικά από πέρσυ-πρόπερσυ εχουν και τους manufacture cal στη θέση της 7750 .
Δεν γράφω για τα (πολύ)ακριβά μοντέλα που φοράνε την σειρά 59000 αλλά για τα mark δεκα κάτι που τα πουλάγανε φύκια για μεταξωτές κορδέλες (στην τιμή που ζητάγανε πάντα) βάζοντας περιποιημένες 2892 αντί των παλαιοτερων JLC.Γενικά η IWC είναι μια εταιρεία που πολύ θα ήθελα να με κέρδιζε με τα προϊόντα της αλλά πάντα με έχανε.
Παρεπιπτόντως έχουν περάσει 2 από τα χέρια μου αφηνοντας ανάμεικτα συναισθήματα.
Ωραίες πληροφορίες για τα mark
https://monochrome-watches.com/an-ode-to-a-timeless-classic-the-iwc-mark-series/
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #1051 στις: Απρίλιος 10, 2021, 12:09:58 μμ »
Αν και δε θεωρω φύκια για μεταξωτες κορδέλες μία από τις πλέον αξιόπιστες και καλές cal όπως η 2892 ιδίως κάτω από τη φροντίδα της iwc ,πχ πιο αξιόπιστη από τη jlc των mark 12,η iwc έχει εδώ και κανά δυο χρόνια νομίζω προμηθεύσει και το mark spitfire,και το utc και το top gun με in house cal ,οπότε δεν είναι κάτι νέο να έχει in house και στα πιο οικονομικά του κλασικού BP.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #1052 στις: Απρίλιος 10, 2021, 14:26:30 μμ »
Επανέρχομαι στην ενδιαφέρουσα αντιπαράθεση για να διευκρινησω ότι φύκια για μεταξωτές κορδέλες εννοώ ένα ρολόι 3_4χιλλιαδων ευρώ με eta  των 150 ευρώ και ρολογαρα ,value for money κάποιο άλλο με τον ίδιο μηχανισμό στο χιλιάρικο.Η IWC επι σειρά ετών ξεχείλωσε το image που της είχαν  δώσει τα γνήσια  pilot watches που χρησιμοποιούσε η Louftwaffe και η RAF μετά τον πόλεμο.Και λέω ξεχειλωσε γιατί αντί να επικεντρωθεί στις αξίες των πρώτων pilot watches που ήταν η τεσταρισμενη ακρίβεια (χρήση για αεροναυτιλια ) η αντί μαγνητική θωράκιση και η αξιοπιστία  πήγε στην εύκολη λύση δηλ καλιμπρα της σειράς και μάρκετινγκ για πείσουμε τον πελάτη ότι δήθεν αγοράζει ρολόι αντίστοιχο του mark 10 και πετάει στα σύννεφα .Τα αναφέρω όλα αυτά γιατί και τα δυο IWC που είχα στο παρελθόν ήταν επιεικώς μέτρια στην χρονομετρια τους  και ιδιετσιρα το pilots UTC έβγαζε συνεχώς θέματα αξιοπιστίας στη στεφανη και τον περιστρεφόμενο δίσκο της δεύτερης ώρας.Επισημαίνω και πάλι ότι πολύ θα ήθελα οι κατασκευές τους να ανταποκρίνονταν στα χρημάτων που ζήταγαν ,τουλάχιστον την περίοδο που είχα αγοράσει τα δικά μου ,αλλά...

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #1053 στις: Απρίλιος 10, 2021, 15:02:21 μμ »
Όλα μα όλα τα luxury προϊόντα,μηδενος εξαιρουμενου,είναι υπερκοστολογημένα φύκια για μεταξωτές κορδέλες αν μιλήσουμε αντικειμενικά για χρηματικές αξίες.Όλα !!
Τώρα αν είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες να σου ζητάει η iwc 5000 για ένα ρολόι με μηχανή των 150 ευρω ,τι είναι όταν σου ζητάει 10000 για μηχανή των 600 ευρώ πχ που θα της κοστζει μια in house ; Δλδ μας φαινεται καλα όταν για 450ευρω παραπανω κόστος ζηταει 5000 παραπάνω στη τιμή;
Το να συζηταμε γιατι κανει το iwc με ετα τοσο ενώ κάνει το τάδε micro τόσο θεωρω πως είναι πολύ λάθος .Είναι πάρα πολλοί παράγοντες που καθορίζουν τις τιμές των ρολογιών αυτού του επιπέδου και οι cal είναι μικρό κομμάτι αυτών.
Έχω παρευρεθεί σε event της breitling που το κόστος τους μπορεί να είναι και το ετήσιο κόστος παραγωγής των micro που πουλάνε eta στο χιλιάρικο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #1054 στις: Απρίλιος 10, 2021, 15:18:00 μμ »
Αφου δεν υπάρχει πρόβλημα, γιατί έφτιαξαν in house?Για να μην τα τρώνε στους μπουφέδες?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #1055 στις: Απρίλιος 10, 2021, 15:24:46 μμ »
Αφου δεν υπάρχει πρόβλημα, γιατί έφτιαξαν in house?Για να μην τα τρώνε στους μπουφέδες?
Το να φτιάχνεις κι αλλο το πρεστιζ σου ,την ανεξαρτησία σου ,τα κέρδη σου τα θεωρείς λίγα ;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #1056 στις: Απρίλιος 10, 2021, 15:32:45 μμ »
Να φτιάξεις μια καλή μηχανή είναι μεγάλη επιτυχία και επένδυση $$$
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #1057 στις: Απρίλιος 10, 2021, 15:33:45 μμ »
Να φτιάξεις μια καλή μηχανή είναι μεγάλη επιτυχία και επένδυση $$$
Το να φτιάχνεις κι αλλο το πρεστιζ σου ,την ανεξαρτησία σου ,τα κέρδη σου τα θεωρείς λίγα ;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #1058 στις: Απρίλιος 10, 2021, 15:40:15 μμ »
Ακου λοιπόν τι μου είχε πει πριν χρόνια, ιδιοκτήτης πιλότου της iwc:Η μηχανή που είναι in house,προέρχεται από ρολοι τσέπης κουρδιστό και έκαναν την μετατροπή σε αυτοματο,δυστυχώς γι αυτούς όμως από το βάρος έσπαγε συχνά κσι τι λύση βρήκε η εταιρία?Όταν σπάει,θα σας το αλλάζουμε δωρεαν
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #1059 στις: Απρίλιος 10, 2021, 15:47:52 μμ »
Δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις και επίσης δε παίρνω και στα σοβαρα το να είναι κάποιος ιδιοκτήτης ενός ρολογιού στο ότι έχει και τις τεχνικές γνώσεις για αυτό.Πες μου για πιο cal μιλάς να το συζητήσουμε.
Αλλά δε νομίζω να με ρώτησες αυτό.Με ρώτησες γιατί κάνουν in house αφού δεν υπάρχει πρόβλημα...χωρίς βέβαια να έχω αναφερθει σε κανένα πρόβλημα με τις ετα σου ειπα: πρεστιζ,ανεξαρτησια,κέδος.Διαφωνείς; 
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #1060 στις: Απρίλιος 10, 2021, 15:58:05 μμ »
Δεν το παίρνεις σοβαρα,όταν του το είπε ο επίσημος?οκ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #1061 στις: Απρίλιος 10, 2021, 15:59:30 μμ »
Αν δεις είχαν βάση ΕΤΑ, για τόσο ακριβά ρολογια, για αυτό το λογο έπρεπε  να έχει μηχανή δική της
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #1062 στις: Απρίλιος 10, 2021, 16:07:40 μμ »
But they remained tied to rival Swatch Group's ETA as a movement supplier. This remains one of the most common IWC movements, though IWC switched to Sellita in the 2010s as a supplier of 7750 clones for their Cal. 75000 family.

Watch wiki
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #1063 στις: Απρίλιος 10, 2021, 16:09:55 μμ »
IWC still used proven designs and ebauches for their movements, however. Like Klaus' Perpetual, the Grande Complication was modular, pairing IWC's revolutionary technology with the common Valjoux 7750 automatic chronograph movement. IWC would produce an entire family of movements on this base, reworking the movement into their Cal. 7900 and 79000 family. But they remained tied to rival Swatch Group's ETA as a movement supplier. This remains one of the most common IWC movements, though IWC switched to Sellita in the 2010s as a supplier of 7750 clones for their Cal. 75000 family.

IWC's other major family of mainstream movements was the time-only Cal. 3000 family. Like the 7900 family, these movements were based on an ETA ebauche: The respected but common ETA 2892. IWC

Watch wiki
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #1064 στις: Απρίλιος 10, 2021, 16:10:30 μμ »
Δεν το παίρνεις σοβαρα,όταν του το είπε ο επίσημος?οκ
Μα έτσι όπως μου το ειπες : Ακου λοιπόν τι μου είχε πει πριν χρόνια, ιδιοκτήτης πιλότου της iwc ...εγώ περίμενα να διαβάσω : Ακου λοιπόν τι μου είχε πει πριν χρόνια,ο Kurt Klaus ...
Για ποιο cal πες μου να το συζητησουμε ... Αλλά και πάλι τελείως άλλο θέμα συζητούσαμε με το φίλο πριν και το πήγες αλλού.
Manufacture ήταν οι καλίμπρες της στους μεγάλους πιλότους, στους 7ημερους πορτογάλους κτλπ και τώρα ανέπτυξαν και manufacture και σε πιο οικονομική κατηγορία.
Και το σχόλιο μου γιατί πάνε οι εταιρίες που μπορουν σε manufacture είναι γενικό και είναι αυτό που είπα πριν.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions