Αποστολέας Θέμα: IWC  (Αναγνώστηκε 256004 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Απ: IWC
« Απάντηση #150 στις: Μάρτιος 13, 2012, 22:22:20 μμ »
Ευχαριστώ!
Από την ιστοσελίδα τους είδα κι εγώ το manufactured και τη θεώρησα τέτοια...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #151 στις: Μάρτιος 13, 2012, 22:36:19 μμ »
damokles,πολύ σωστός  ;)  κι εγώ έχω την εντύπωση πως μετά το τέλος του 2009 αρχές του '10, η ETA έχει μάλλον αναλάβει την παραγωγή (καθαρά για θέμα κόστους, αφού πια οι προδιαγραφές που θέτει η ΕΤΑ ανάλογα την καλίμπρα και τον τύπο,πληρούν και αυτούς που θέτει η IWC),το ίδιο συμβαίνει πια και σε άλλα "δυνατά" ονόματα U.N. Franck Muller κλπ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Konakis

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #152 στις: Μάρτιος 13, 2012, 23:15:25 μμ »
Aυτο σημαίνει ότι η μηχανή έχει αλλάξει απλά εντός των προδιαγραφών της IWC ή ότι παράγεται μόνο από άλλη εταιρία, σχεδιασμένη όμως από την IWC; Περίεργα πράγματα πάντως... :-\
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος damokles

• Sr. Member
  • The sky is the limit...
    • Προφίλ
« Απάντηση #153 στις: Μάρτιος 13, 2012, 23:46:04 μμ »
Νομίζω πως το... φασόν έχει ξεκινήσει πριν το 2009, πιθανώς από 2006-2007. Ωστόσο, δεν θεωρώ μεμπτό να έχει εκχωρήσει την κατασκευή κάποιων μερών στην ΕΤΑ από τη στιγμή που έχει σχεδιάσει εξ ολοκλήρου τη μηχανή και τελικά τη συναρμολογεί (προφανώς στην Ελβετία). Προφανώς και η παραγωγή της ΕΤΑ θα πληροί τις πλέον αυστηρές προδιαγραφές της IWC. Από εκεί και πέρα όμως, το αν οι μηχανές αυτές της IWC πρέπει, δικαιούνται ή όχι τελικά να θεωρούνται ως 100% inhouse ή 80%, είναι μια κουβέντα που δεν έχει τέλος και τελικά δεν ξέρω αν έχει και να πορσφέρει κάτι επί της ουσίας. Ίσως οι οικονομίες κλίμακας που επιτυγχάνονται από τέτοιους τρόπους παραγωγής να είναι και το κλειδί για πιο λογικές τιμές. Αν και τελευταία οι τιμές (και) της IWC έχουν πάρει την ανηφόρα. Ειδικά στα νέα μοντέλα με τις inhouse (?????) μηχανές.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"For once you have tasted flight you will walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been and there you will long to return" Leonardo da Vinci

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #154 στις: Μάρτιος 13, 2012, 23:53:23 μμ »
Μεμπτό δεν είναι τίποτα με την ηθική έννοια, για επιχειρήσεις μιλάμε.. Όταν όμως διαφημίζεις ένα προϊόν ως manufactured και το κοστολογείς σχετικά, ενώ δεν είναι, αυτό συνιστά παραπλανητική διαφήμιση..
Έχω την εντύπωση πως αν η Ελβετία ανήκε στην Ε.Ε. πολλοί έλεγχοι θα είχαν γίνει και πολλά σπίτια θα είχαν κλείσει... >:(
Υπό ιδανικές συνθήκες φυσικά...
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 13, 2012, 23:55:04 μμ από andrey_ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος damokles

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #155 στις: Μάρτιος 14, 2012, 00:09:32 πμ »
Απ'όσο γνωρίζω κι έχω διαβάσει, η Ελβετική ωρολογοποιία έχει κανόνες λειτουργίας και προδιαγραφές ποιότητας από πάρα πολύ παλιά (τέλη 18ου αιώνα!), οπότε προφανώς και η IWC (και κάθε IWC) κινείται στα όρια που έχουν τεθεί από τα αντίστοιχα όργανα. Δε νομίζω ότι καμία από τις μεγάλες ιστορικές εταιρίες παίζει με το όνομά της ούτε και κάνει ταρζανιές.

Όσο για το τί έλεγχοι θα γίνονταν στα πλαίσια της ΕΕ... να υποθέσω ό,τι έλεγχοι γίνονται και σε τρόφιμα ή σε φάρμακα;! Ας μην βγούμε άλλο off-topic όμως.

Το θέμα είναι ότι έχει αξιόπιστες μηχανές, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν κορυφαία χρονομετρία (ανεξάρτητα αν είναι ή όχι inhouse).Όσο για την τιμολογιακή της πολιτική, θα δείξει ο καιρός ποιός έχει δίκιο. Οι Ασιάτες και Ρώσοι που πληρώνουν ό,τι να 'ναι ή το Ευρωπαϊκό κοινό που και λόγω της κρίσης ίσως αρχίσει να γυρίζει την πλάτη σε υπερβολές;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"For once you have tasted flight you will walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been and there you will long to return" Leonardo da Vinci

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #156 στις: Μάρτιος 14, 2012, 00:19:30 πμ »
Kι όμως έλεγχοι γίνονται..
Το θέμα είναι αν η τήρηση των κανόνων ελέγχεται και από ποιόν..
Ένα ρολόι που κάνει το γύρο του κόσμου δε θα έπρεπε να έχει περάσει από ένα στοιχειώδη έλεγχο, όπως και ένα αυτοκίνητο; Η κατασκευή των μηχανών πχ. των περισσότερων εταιριών καλύπτεται από ένα μυστήριο... Είναι ΕΤΑ, δεν είναι, είναι Lemania, ποιά καλίμπρα κ.ο.κ.

Μου αρέσει η IWC αλλά οι τιμές έχουν αρχίσει να είναι κινέζικες και ρώσικες πια και σ' αυτό συμφωνώ απόλυτα μαζί σου...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος damokles

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #157 στις: Μάρτιος 14, 2012, 00:27:27 πμ »
Εδώ το παραδέχομαι εγώ που έχω σκάλωμα με την εταιρία.

Για τους ελέγχους δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ακριβώς τί γίνεται και πώς, αλλά η Ελβετική βιομηχανία δεν είναι τυχαία, άρα κάποιες δικλίδες θα έχει.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Blackbird

• VIP Member
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #158 στις: Μάρτιος 14, 2012, 12:17:21 μμ »

Ένα ρολόι που κάνει το γύρο του κόσμου δε θα έπρεπε να έχει περάσει από ένα στοιχειώδη έλεγχο, όπως και ένα αυτοκίνητο;

Ένα αυτοκίνητο αν δεν ελεγχθεί μπορεί να σε σκοτώσει.

Ένα ρολόι αν δεν ελεγχθεί μπορεί να μην είναι ελβετικό.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Κύλησε το πίτουρο,

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #159 στις: Μάρτιος 14, 2012, 12:21:39 μμ »

Ένα ρολόι που κάνει το γύρο του κόσμου δε θα έπρεπε να έχει περάσει από ένα στοιχειώδη έλεγχο, όπως και ένα αυτοκίνητο;

Ένα αυτοκίνητο αν δεν ελεγχθεί μπορεί να σε σκοτώσει.

Ένα ρολόι αν δεν ελεγχθεί μπορεί να μην είναι ελβετικό.

Με αυτή τη λογική ότι δε σε σκοτώνει δε χρειάζεται έλεγχο;;; ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Blackbird

• VIP Member
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #160 στις: Μάρτιος 14, 2012, 18:45:22 μμ »
Όχι, αλλά δε θα πάθουμε τίποτα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Κύλησε το πίτουρο,

Αποσυνδεδεμένος damokles

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #161 στις: Μάρτιος 15, 2012, 00:39:40 πμ »
Μιας και λέγαμε χτες για τεστς, διαβάστε εδώ για το lab της IWC για τους ελέγχους των ρολογιών

http://www.iwc.com/en-us/experiences/the-test-of-time/
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

grecellin

• Επισκέπτης
« Απάντηση #162 στις: Μάρτιος 16, 2012, 00:36:24 πμ »
IWC Big Pilot s Watch Muhammad Ali Edition Unique Piece

Φτιαγμένο από λευκό χρυσό και με την επιγραφή “Edition Muhammad Ali, ONE OUT OF ONE”, στο πίσω μέρος, το ρολόι φτιάχτηκε για να βοηθήσει φιλανθρωπικές δράσεις, σε συνεργασία με το Celebrity Fight Night Foundation.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #163 στις: Μάρτιος 26, 2012, 21:19:48 μμ »

« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 26, 2012, 21:21:36 μμ από george_ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος damokles

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #164 στις: Μάρτιος 27, 2012, 00:32:11 πμ »
Μόλις πουλήθηκε προς $60.000 και τα έσοδα θα πάνε στο Muhammad Ali Center (από twitter @WatchTime https://twitter.com/#!/WatchTime/status/184366988750098432 )
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions