Μιας και το θέμα χάθηκε λόγω κολλήματος του forum και μιας και δέχτηκα απειλές για την ωρολογιακή μου κουλτούρα, ε ας το ξαναγράψω.
Βέβαια δεν ξέρω αν θα πετύχω το ίδιο ύφος, αλλά ελπίζω να υπάρχει μια διάχυτη καλή διάθεση.
Όπως κάποιοι μπορεί να θυμούνται πριν μερικούς μήνες έκανα την πρώτη μου αγορά από ebay ενός παλιορολογιού (vintage μωρέ) της Tissot από έναν μπιχλοβρετανό.
Το ρολόι ήταν μέσα στη μάργα οπότε είχε αφαιρεθεί το μπρασελέ, ποτίστηκε σε χλιαρό/ζεστό νερό με υγρό σαπούνι πιάτων, τρίφτηκε με οδοντόβουρτσα πιθανόν μάρκας Oral-B (για τους λάτρεις των λεπτομερειών), καθαρίστηκαν τα spring bars που από μαυροπράσινα επανήλθαν στο φυσικό τους μεταλιζέ χρώμα, καθαρίστηκαν τα lugs όπου είχαν κάνει τη φωλιά τους τρεις οικογένειες σκαθαριών (την τέταρτη τρύπα την χρησιμοποιούσαν εκ περιτροπής ως εξοχικό), και του έβαλα και λίγο αντησιπτικό χεριών για να έχω την ηρεμία μου, γιατί μερικές φορές με πιάνει κάτι με την καθαριότητα.
Το πρόβλημα όμως ήταν το γυαλί.
Στην πρώτη επίμονη προσπάθεια να το καθαρίσω με οδοντόκρεμα, δεν είδα φως.
Έκανα λοιπόν την παραγγελία ενός polywatch από amazon.
Και ξεκινάμε συγκεντρώνοντας τα απαραίτητα εργαλεία. Μπαλτάδες, τανάλιες, κόφτες, πριόνια, σφουγγαρίστρα, ακτινοπίστολα κλπ.
Πάμε λοιπόν στην αφαίρεση του ιδιόρρυθμου bezel. Οφείλω εδώ να σας πω ότι έπεσα κι εγώ στην παγίδα του πολυγωνικού bezel όπου σκέφτηκα ότι αυτή η παπαριά μάλλον θέλει κλειδί για να αφαιρεθεί. Πριν κάνω καμιά μλκία, επικοινώνησα με εκείνον τον Πολωνό που έχει γράψει ένα αρθράκι για το seastar 2030. Έπειτα από μερικά μπακ εντ φορθ emails, μου είπε ότι μάλλον αφαιρείται με ένα bezel removal tool, ή με απλά ελληνικά σφυρί και καλέμι!
Ιδού λοιπόν