Σαν Χριστιανός Ορθόδοξος που ειμαι, ασπάζομαι την θέση της Εκκλησίας και είμαι κατά της άμβλωσης..Είμαι όμως υπέρ της ελευθερίας της βούλησης της κάθε γυναίκας να αποφασίσει για το τι θα κάνει στο σώμα της, αρκεί να γίνεται συνειδητα, δηλ να πράττει αβίαστα σύμφωνα με τις δικές τις πεποιθήσεις..
Δεν θα την κρίνω, ο,τι κι αν αποφασίσει είναι αποκλειστικο δικαίωμα της, κι ούτε θα την εμποδισω, αρκεί βέβαια να μην έχει επιπτώσεις σε δικαιώματα τρίτων και φυσικά στην υγεία της..
Τώρα, αν θα με λυπησει προσωπικά το γεγονος μιας αμβλωσης αυτό αποτελεί δικό μου θέμα και αν μπορώ συμβουλευτικά να μεταπεισω κάποια να μην προβεί σε τέτοια ενέργεια θα το κάνω..Αλλά μέχρι εκεί..
Σέβομαι τις αποφάσεις αυτών που επιλέγουν αυτήν την δυσάρεστη οδό και μόνο ο Θεός θα τις κρίνει..Ακόμα και μια ποινικοποίηση των αμβλώσεων (στο αρχικό σταδιο τους) στην ουσία δεν θα έχει καμία ποινικη επίπτωση στην γυναίκα, εδώ βλέπουμε να σκοτώνουν τα βρεφη τους σε κατάσταση επιλοχειου κατάθλιψης η οποία αίρει το στοιχείο του καταλογισμου..Συνεπώς γιατί ο ντορος; Με το ζόρι δεν γίνονται αυτά...
Απαιτείται παιδεία στα σχολεια, σωστή ενημέρωση των εφήβων για τις μεθόδους αντισύλληψης (και ανάπτυξης της οικολογικής συνείδησης φυσικά μιας και αναφέρθηκε παραπάνω το θέμα της ανακύκλωσης) καθώς και τις συνέπειες μιας αμβλωσης σε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη..