Πριν από λίγες μέρες έφτασε στα χέρια μου το πρώτο μου (δεν θυμάμαι αν είχα στο παρελθόν...) G-Shock.
Αφορμή στάθηκε ένα παλιότερο gshock με τελειωμένη μπαταρία το οποίο έδωσε ο πατέρας μου στον γιο μου, και αυτός με τη σειρά του είπε "μπαμπά δεν έχει μπαταρία".
Δύο είναι τα περίεργα με αυτό το gshock.
1. Έχει αντάπτορες για να περνάει nato ή λουρί. Ήταν με nato κάποιο τύπου δερμάτινο, και δεν θυμάμαι αν είναι της casio, θα το δω και θα επανέλθω.
2. Από πίσω γράφει DW-6900, αλλά αναζητώντας το δεν το βρήκα, και επίσης δεν βρήκα σε άλλο ρολόι τους αντάπτορες που γράφουν WR200m ο ένας και PROTECTION ο άλλος. Βρήκα σε ένα που δεν θυμάμαι κωδικό, αλλά ψάχνωντας χθες το βράδυ στο ebay και amazon... για ανταλλακτικά και genuine parts δεν βρήκα τίποτα.

Βλέποντας λοιπόν τα διάφορα gshock των μελών, είπα κι εγώ "Γιατί όχι!!! Ας πάρω ένα" (έχω πει το ίδιο και με το Rolex Explorer και Oyster Perpetual, και με κάτι παλιοπανέρια αλλά μάλλον δύσκολα θα δείτε από μένα τέτοια παρουσίαση!).
Είδα και το casi-άκι που πήρε ο sub50 και του άλλαξε λουράκι, είχα δει videos με το πώς αλλάζει ή τους αντάπτορες που πρέπει να έχεις για να βάλεις nato και το μόνο που έλειπε ήταν το ρολόι! Και τσάααααααακ πετιέται ο Βασίλης μες τα μούτρα μου και λέει "Πάρε το δικό μου ρε φίλος". Για να μην του χαλάσω το χατήρι... ΤΟ ΠΗΡΑ!

Από το πακέτο έλειπε μόνο η ζελατίνα που καλύπτει την οθόνη, την οποία μάλλον από απροσεξία πέταξε ο Βασίλης. Ασφαλώς και αστειεύομαι για να τονίσω ότι το ρολόι είναι πένα, κι έχει ακόμα και το καρτελάκι με το σχοινάκι στο λουρί. Αρρωστάκι κι ο Βασίλης!
Φορέθηκε λοιπόν με το rubber για την απαραίτητη αναμνηστική και επίδειξη στο forum, και την επόμενη μέρα μπήκα στη διαδικασία αλλαγής λουρακίου.

Κατσαβιδάκια λοιπόν και πάμε να βγάλουμε 4 βιδάκια και 2 spring bars.
Μετά από πολλές μπύρες και πολλούς ζεστούς σκύλους (έτσι για να δώσω μία αίσθηση συνεργείου και ιδρωμένων μπράτσων), δηλαδή 7,5 λεπτά γιατί με ζόριζε το να βάλω στην τρυπούλα το spring bar λόγω του σχεδιασμού του αντάπτορα, άνοιγα τα κουτιά με τα λουράκια. Η διάσταση που παίρνει είναι 24mm, αλλά εγώ βολεύτηκα με ένα 22mm μιας και έχει μαύρα κρικάκια και δένει απόλυτα με το ύφος του ρολογιού. Δοκιμάζοντας λουράκια με ασημένια hardware είπα μπλιαξ, και έμεινα στο ένα και μοναδικό με τα μαύρα.
Από κει και πέρα το ρολόι λέει ότι σήμερα 11 Νοέμβρη θα έχει πανσέληνο και για την άμπωτη και πλημμυρίδα κάτι λέει, αλλά η σχέση μου με τα ψάρια ξεκινάει στο τηγάνι ή τα κάρβουνα και τελειώνει με βαθύ ρέψιμο. Έχει ξυπνητήρια έχει σνουζ έχει επιλογή time zone έχει θερινή ώρα έχει χρονόμετρο κι αντίστροφη μέτρηση έχει χρονόμετρο που σου δίνει προβάδισμα 5 sec πριν την έναρξη ΕΧΕΙ ΦΩΤΑΚΙ και κυρίως αυτό που έχει την πλάκα του είναι αυτό που ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ.
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ να σκέφτεσαι μη το χτυπήσεις, μη το γρατσουνίσεις, μη μη μη...
Πάρτε τώρα κοντά σας καμιά πετσέτα ή κανένα μαντήλι γιατί ακολουθούν οι φωτογραφίες. Για τα σάλια που θα σας τρέχουν λέω.

Υ.Γ. Βρείτε βρε παιδιά από πού μπορώ να αγοράσω τους αντάπτορες αυτούς. Να λένε WR200m και PROTECTION. Για απλούς μαύρους κόκκινους κίτρινους κλπ κλπ κλπ έχω βρει. Εγώ θέλω με το μπλα μπλα.