Αποστολέας Θέμα: Πρόσωπα  (Αναγνώστηκε 10730 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Petros1

• Επισκέπτης
Απ: Πρόσωπα
« Απάντηση #45 στις: Νοέμβριος 24, 2019, 15:43:21 μμ »
Ο κόσμος μπορεί να είναι όσο θέλει σκοτεινός, όμως αρκεί να παρεμβάλουμε ένα κομμάτι ελληνικής ζωής, για να φωτιστεί αμέσως άπλετα.   

«Αυτοί που χόρευαν φαίνονταν τρελοί στα μάτια αυτών που δεν μπορούσαν να ακούσουν την μουσική.»

Friedrich Nietzsche(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Ο μεγαλύτερος φιλόσοφος,από την αρχαιότητα και μετά.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Νοέμβριος 24, 2019, 15:45:39 μμ »
Ο κόσμος μπορεί να είναι όσο θέλει σκοτεινός, όμως αρκεί να παρεμβάλουμε ένα κομμάτι ελληνικής ζωής, για να φωτιστεί αμέσως άπλετα.   

«Αυτοί που χόρευαν φαίνονταν τρελοί στα μάτια αυτών που δεν μπορούσαν να ακούσουν την μουσική.»

+1000.
Και μεγαλος φιλελλην

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Να ευχαριστησω τη νονα μου , Λουκρητια Βοργια .

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #47 στις: Νοέμβριος 24, 2019, 15:50:34 μμ »

Πρώτος είναι ο george_ , sorry.

Στάλθηκε από το ANE-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #48 στις: Νοέμβριος 24, 2019, 15:59:39 μμ »
Πρώτος είναι ο george_ , sorry.
Δεν συμπεριέλαβα μέσα τους κυνικούς φιλόσοφους ...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Νοέμβριος 24, 2019, 16:05:48 μμ »
Να προσέχεις αυτά που λένε οι εχθροί σου , είναι οι πρώτοι που θα επισημάνουν τα λάθη σου.

Αντισθενης.
Ιδρυτής της σχολης των κυνικων.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Nick

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Νοέμβριος 24, 2019, 16:46:14 μμ »

Δεν ξέρω τι έλεγε ο Νίτσε πριν έναν αιώνα, αλλά σήμερα το μεσημέρι 2 ελληνάρες είχαν κλείσει την
κυκλοφορία σε στενό και πολυσύχναστο δρόμο και τσακωνόντουσαν χωρίς να έχει γίνει
καν τρακάρισμα. Φωνάζανε κάτι και οι 2 σε επαναλαμβανόμενο μοτίβο μέχρι κάποιος να
υποχωρήσει για κάνα πεντάλεπτο αδιαφορώντας για το χάος πίσω τους.
Οι Ελληνικές βουκολικές στιγμές με τσοπάνο, φλογέρα, πρόβατα και φόντο την Ακρόπολη
που είχε στο μυαλό του ο Νίτσε δεν σημαίνουν τίποτα σήμερα...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #51 στις: Νοέμβριος 24, 2019, 17:52:17 μμ »
Ο Νίτσε όταν έλεγε έτσι για τους Έλληνες δεν σκεφτόταν ούτε πρόβατα,ούτε τσοπάνηδες. Σκεφτόταν, πολιτισμό, δημοκρατία, αξίες, αγώνας, θυσία και ζωή.

Στάλθηκε από το LYA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #52 στις: Νοέμβριος 24, 2019, 19:44:40 μμ »
Δεν ξέρω τι έλεγε ο Νίτσε πριν έναν αιώνα, αλλά σήμερα το μεσημέρι 2 ελληνάρες είχαν κλείσει την
κυκλοφορία σε στενό και πολυσύχναστο δρόμο και τσακωνόντουσαν χωρίς να έχει γίνει
καν τρακάρισμα. Φωνάζανε κάτι και οι 2 σε επαναλαμβανόμενο μοτίβο μέχρι κάποιος να
Οι Ελληνικές βουκολικές στιγμές με τσοπάνο, φλογέρα, πρόβατα και φόντο την Ακρόπολη

Ούτε καν αυτό.
Όταν αναφερόμαστε σε "φιλέλληνες" πάντα εννοούμε ανθρώπους που αγαπούσαν και μελέτησαν βαθιά την αρχαία Ελλάδα,και κυρίως την λεγόμενη "Κλασική εποχή" ( από το 499 π.Χ. έως το 323 π.Χ),όπου μπήκαν οι βάσεις για τη φιλοσοφία,την τέχνη,τις επιστήμες κλπ.
Δεν μπορεί κάποιος που έχει σώας τας φρένας να δηλώνει θαυμαστής της σημερινής Ελλάδας.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Νοέμβριος 24, 2019, 19:46:55 μμ »

Ούτε καν αυτό.
Όταν αναφερόμαστε σε "φιλέλληνες" πάντα εννοούμε ανθρώπους που αγαπούσαν και μελέτησαν βαθιά την αρχαία Ελλάδα,και κυρίως την λεγόμενη "Κλασική εποχή" ( από το 499 π.Χ. έως το 323 π.Χ),όπου μπήκαν οι βάσεις για τη φιλοσοφία,την τέχνη,τις επιστήμες κλπ.
Δεν μπορεί κάποιος που έχει σώας τας φρένας να δηλώνει θαυμαστής της σημερινής Ελλάδας.

Βεβαια , οσο οναφορα εμας ( τους δηθεν λογικους , σωας τα φρενας , της τοτε εποχης ) , ο Νιτσε ηταν τρελος

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Νοέμβριος 24, 2019, 19:50:40 μμ »
Αποσπασμα απο το βιβλιο του Νιτσε : Η γεννηση της τραγωδιας

Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει  τον εαυτό του από τους Έλληνες. Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα. Έτσι, ξανά και ξανά, μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και  αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά, ό,τι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του. Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ’ αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους, έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους. Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται, που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα, τόσο τα άρματα, όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών, είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα».

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #55 στις: Νοέμβριος 24, 2019, 20:06:09 μμ »
Βεβαια , οσο οναφορα εμας ( τους δηθεν λογικους , σωας τα φρενας , της τοτε εποχης ) , ο Νιτσε ηταν τρελος
Πολύ σωστό.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #56 στις: Νοέμβριος 24, 2019, 20:23:39 μμ »
Το μόνο πρόβλημα που έχουμε σαν λαός σήμερα,η μάλλον το σημαντικότερο,είναι η έλλειψη παιδείας.
Στα χρόνια της κρίσης έψαξα ,διάβασα και ασχολήθηκα πάρα πολύ το γιατί εμφανίζουμε αυτό το πρόσωπο,το πρόσωπο της κακιάς και της παρτυς μας. Και ο λόγος που το έκανα ήταν επειδή αυτό που ζούσα ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με όσα ήξερα για το λαό μας.
Διάβαζα ,διάβαζα,διάβαζα, όσο πιο πολύ διάβαζα καταλάβαινα ότι πρέπει να πάω στην αρχή. Η αρχή για τον λαό μας ,τον υπέροχο λαό μας,είναι το τέλος της τουρκοκρατίας.350 χρόνια σκλαβιάς. Σας φαίνεται χαζό το ξέρω,αλλά οι επιρροές αυτό του ιστορικού γεγονότος είναι αναλλοίωτες στην καθημερινότητα μας μέχρι και σήμερα.Μας αλλοίωσαν σαν λαό,μας υποβάθμισαν,και προσπάθησαν να μας εξαφανίσουν από προσώπου Γης.
Με λίγα λόγια μας σκλάβωσαν. Παίρναν τα παιδιά μας και τα μεταμορφωναν σε γενίτσαρους.
Τέλος πάντων.
Πολλά μπορώ να γράψω αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Συμφωνώ σε πολλά για τα χαλια μας τα σημερινά,αλλά πάντα,στην άκρη του μυαλού μου,έχω την αλήθεια,και μαλακωνω λίγο. Για αυτό να είμαστε ,όλοι μας,λίγο πιο ελαστικοί στη κριτική μας για το λαό μας.

Στάλθηκε από το LYA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #57 στις: Νοέμβριος 24, 2019, 20:33:32 μμ »

Αποσπασμα απο το βιβλιο του Νιτσε : Η γεννηση της τραγωδιας - Η Ρολεξ και οι άλλοι

Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει  τον εαυτό του. Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.
 Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους, έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Νοέμβριος 24, 2019, 20:34:17 μμ »
Σωστός ο Αλέξανδρος.
Έλλειψη παιδείας ( δεν έχει να κάνει με το εκπαιδευτικό επίπεδο. Βλέπεις σπουδαγμενους χωρίς παιδεία)
 επιπλέον γεμισαμτε Ημιμαθείς
Και το χειρότερο.. το ίντερνετ αντικατέστησε την γνώση με την πληροφορία...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Νοέμβριος 24, 2019, 20:37:36 μμ »

Αποσπασμα απο το βιβλιο του Νιτσε : Η γεννηση της τραγωδιας - Η Ρολεξ και οι άλλοι

Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει  τον εαυτό του. Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.
 Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους, έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.

Χαχαχαχαχαχαχχα
Εισαι Θεος.
Ακομα γελαω

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions