Αποστολέας Θέμα: Alors. C' est la guerre  (Αναγνώστηκε 12100 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Alexandros00

• Επισκέπτης
Απ: Alors. C' est la guerre
« Απάντηση #45 στις: Οκτώβριος 28, 2019, 22:07:51 μμ »
Μόνο εμείς όντως. Το σημαντικότερο ελάττωμα του ελληνικού λαού από το 1824 και μετά είναι η έλλειψη παιδείας. Σε όλα τα λάθη που κάναμε σαν λαός,ακόμα και την κρίση που αντιμετωπίσαμε και ακόμα αντιμετωπίζουμε το μεγάλο μείον μας είναι η παιδεία. Η αγένεια,η μη συμμόρφωση,το λεγόμενο ατίθασο ελληνικό πνεύμα του Έλληναρα,είναι όλα έλλειψη παιδείας. Έχουμε τα χαρακτηριστικα μας σαν λαός αναμφισβήτητα. Αν δεν φτιάξουμε όμως την παιδεία μας δεν θα ξεχωρίσουμε ξανά ποτέ.
Προσωπική μου άποψη βέβαια.

Στάλθηκε από το LYA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος watchman

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Οκτώβριος 28, 2019, 22:13:08 μμ »
Μόνο εμείς όντως. Το σημαντικότερο ελάττωμα του ελληνικού λαού από το 1824 και μετά είναι η έλλειψη παιδείας. Σε όλα τα λάθη που κάναμε σαν λαός,ακόμα και την κρίση που αντιμετωπίσαμε και ακόμα αντιμετωπίζουμε το μεγάλο μείον μας είναι η παιδεία. Η αγένεια,η μη συμμόρφωση,το λεγόμενο ατίθασο ελληνικό πνεύμα του Έλληναρα,είναι όλα έλλειψη παιδείας. Έχουμε τα χαρακτηριστικα μας σαν λαός αναμφισβήτητα. Αν δεν φτιάξουμε όμως την παιδεία μας δεν θα ξεχωρίσουμε ξανά ποτέ.
Προσωπική μου άποψη βέβαια.

Συμφωνώ απόλυτα!!

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Οκτώβριος 28, 2019, 22:43:07 μμ »
Πολεμησαν Ελληνες...Οι κολλημενοι με το κομμα και την ΕΣΣΔ απλα ηθελαν να μας κανουν Σοβιετια και δεν μπηκαν στο  πολεμο απο την αρχη παρα μονο οταν πηραν διαταγη αφου ο Χιτλερ τα εσπασε με τον Σταλιν.Φυσικα ειναι και οι μονοι υπευθυνοι για το χειροτερο αιματοκυλισμα που ακολουθησε στον εμφυλιο σφαγιαζοντας γυναικοπαιδα απλα γιατι ηταν εχθροι της ΕΣΣΔ.Και εχουν το θρασος και λενε για αγωνες και ΕΑΜ.Προδοτες ηταν και θα ειναι παντα στην ιδια τους την χωρα.Απλα δεν θα τα διαβασει κανενα παιδι ολα αυτα και θα συνεχισουν να περηφανευονται ολοι αυτοι οτι ειναι απογονοι των κατσαπλιαδων και τον δολοφονων με τα κονσερβοκουτια.Ας μην ξαναζησουμε τετοιες μερες και ας φροντισουμε απο εδω και περα να ξεμπροστιαζουμε τον καθε ακραιο(δεξιο και αριστερο).Εδω ο κνιτης αληταρας που ειχαμε για πρωθυπουργο:

Στάλθηκε από το SM-N910C μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Προπαγανδίζεις επικίνδυνα επικαλούμενος την κοινή λογική η οποία κατά τη γνώμη σου διαχωρίζει τους αγωνιστές του 40 και του μετέπειτα εμφυλίου σε καλούς δεξιούς (απλούς έντιμους αγωνιστές αλλά και ταγματασφαλίτες ,γερμανοτσολιάδες,μπουρανταδες,δωσίλογους,χιτες κα ) και αριστερούς με κονσερβοκούτια που ήθελαν  την Ελλάδα μελλοντική σοβιετια.Δεν ήταν ακριβώς έτσι τα πράγματα,λάθη έγιναν εκατερωθεν  (κατά τον εμφύλιο) και οι δυο πλευρές ξεπέρασαν τα όρια.Η μονόπλευρη όμως απόδοση ευθυνών υποδειλωνει εμπάθεια και άγνοια των ιστορικών δεδομένων,
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tetos

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Οκτώβριος 28, 2019, 23:07:08 μμ »
Τα εχουν πει μονοι τους.Δες επισης ολη την συνεντευξη του Λαζαριδη.Μονομερη απεικονιση της ιστοριας εγινε απο την πλευρα των αριστερων οι οποιοι ουτε λιγο ουτε πολυ εβγαλαν ολους τους αλλους δοσιλογους και αυτοι κερδισαν μοναχοι τους.Φυσικα δεν θα μαθει ποτε ο ελληνικος λαος τι εκανε π.χ η ΟΠΛΑ...Φιλε μου απλα αυτα κανει τζιζ να τα πεις στην συγχρονη ελλαδα οπου ο βελουχιωτης ειναι εθνικος ηρωας αντι να φτυνουν την εικονα του.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Οκτώβριος 29, 2019, 00:10:49 πμ »
Υπάρχουν πικραμένοι  με αντίστοιχες δηλώσεις και από τις δυο πλευρές .Δεν θα μπω στη διαδιακασια να τις ανασύρω στην επιφάνεια.Αμετροεπης συμπεριφορά ο καταλογισμός ευθυνών μόνο στη μια παράταξη για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο  Δεν Ξεπερνιέται το παρελθόν χωρίς καταλογισμό ευθυνών σε όλους τους υπεύθυνους αριστερά και δεξιά.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tetos

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Οκτώβριος 29, 2019, 00:27:08 πμ »
Πικραμενος λες ο Λαζαριδης?Ο συγκρατουμενος του Μπελογιαννη?Πως γινεται οταν καποιοι καταλαβαινουν τι λαθη εκαναν και μετανιωσαν να ειναι σε ενα βραδυ οι "προδοτες" του κομματος μονο οι κομμουνιστες ξερουν.Και αυτοι λες πικραμενοι?Τεσπα

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #51 στις: Οκτώβριος 29, 2019, 00:50:01 πμ »
Εγώ προσωπικά δεν θα μπω σε αυτή την αντιλογία,είναι ένα ιστορικό κομμάτι που δεν το έχω διαβάσει καλά, ο ελληνικός εμφύλιος.
Αυτό που θυμάμαι όμως χαρακτηριστικά από πολύ πιτσιρικάς που ήμουν το ποσό μου άρεσε η ταινία  " Ο άνθρωπος με το κόκκινο γαρύφαλλο" .

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Οκτώβριος 29, 2019, 00:59:00 πμ »
Μιας και το συνεχίζεις ,τουλάχιστον αυτοί έκαναν την αυτοκτριτικη τους και μάλιστα ρεαλιστικά και υπεύθυνα, οι αντίστοιχοι δεξιοί κουμουνιστοφαγοι δοσίλογοι και συνεργάτες των Γερμανών έγιναν την επόμενη ημέρα ξανά κομματικός μηχανισμός ( μετά από μια παρωδια δικαστικών αποφάσεων που τους αθώωσαν ,μοναδικό φαινόμενο στις  υπό Γερμανική κατοχή χώρες,), καθεστώς ,και φυσικά πρωθυπουργοί με την κατάργηση των δημοκρατικών θεσμών ( Γ.Παπαδόπουλος μετά από χρόνια).
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Οκτώβριος 29, 2019, 00:59:27 πμ »
Εγώ προσωπικά δεν θα μπω σε αυτή την αντιλογία, είναι ένα ιστορικό κομμάτι που δεν το έχω διαβάσει καλά, ο ελληνικός εμφύλιος.

Εσύ έκανες ένα ιστορικό αφιέρωμα, και μπράβο σου.

Κάπου ίσως ξέφυγε,  ::) η ιστορική αναφορά ήταν για την 28η, και τα τότε γεγονότα. Και μέχρι εκεί.

Τα άλλα, είναι για άλλη ............ιστορική αναφορά.  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος tetos

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Οκτώβριος 29, 2019, 01:12:39 πμ »
Εκαναν αυτοκριτικη????????Σοβαρα?Ακομα και τωρα τραγουδανε τον υμνο του ΕΛΑΣ  και κατι γεροντια που κατεσφαζαν συνελληνες με τα κονσερβοκουτια τους εδιναν συνταξεις αντιστασης για την προσφορα τους!!!!...Αστο,η Αριστερα δεν εχει ιστορια,ποινικο μητρωο εχει.Οι συγκεκριμενοι που ανεφερα ηταν μετριοπαθεις.Δυστυχως οι πιο νεοι ειναι ακομα πιο φανατισμενοι

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Οκτώβριος 29, 2019, 01:13:47 πμ »
Υπάρχει μερίδιο ευθύνης και στις δυο πλευρές για τον εμφύλιο ,το ποσοστό της ευθύνης θα κριθεί από τους ιστορικούς στο μέλλον Οσοι προσπαθούν να αποδοσουν  την ευθύνη μονομερως νομίζω ότι μάλλον κάνουν λάθος Αυτά τα λίγα για ένα φόρουμ που ασχολείται με τα ρολόγια και για ένα θέμα που είχε την καλοσύνη και την ευαισθησία   να μας υπενθυμίσει ο Αλέξανδρος .
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος criskalts

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Οκτώβριος 29, 2019, 01:17:39 πμ »

Πάντως μετά από 87 χρόνια υπομονής και επιμονής, ότι μπόρεσαν και πρόλαβαν το έκαναν.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tetos

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Οκτώβριος 29, 2019, 01:23:20 πμ »
Ευθυνη εννοειται υπαρχει αλλα κανε μια ερευνα και δες:πολυ καλως ο νεος κοσμος μαθαινει οτι ο φασισμος και ο ναζισμος εφερε καταστροφη.Δεν μαθαινει ομως οτι και ο κομμουνισμος ειναι το ιδιο ακριβως και ειδικα στην χωρα μας εφερε περισσοτερα δεινα.Και οχι μονο αυτο αλλα το τι εκαναν στον πολεμο ειναι τελειως αγνωστο στην νεολαια η οποια καθεται και τους ακουει και τρεχει στα φεστιβαλ τους...Αυτη ειναι  η λεγομενη ιδεολογικη ηγεμονια τους.Εχασαν στον πολεμο(καλως) αλλα με το ψεμα και την προπαγανδα αντεστρεψαν την πραγματικη ιστορια και βγηκαν οι απελευθερωτες της....Αυτο ειναι που με διαολιζει..Το ειδες και με το ψηφισμα πριν 2 μηνες στην ΕΕ.Μονο 1 βουλευτης της ΝΔ ψηφισε ΝΑΙ στην εξισωση φασισμου-κομμουνισμου.Κανεις δεν εχει τα κακαλα να τα βαλει μαζι τους ειτε απο αγνοια ειτε επειδη δεν θελει να μπλεξει.Και ετσι συνεχιζει ο κοσμακης να ακουει για Βελουχιωτηδες.Ναι στην καταδικη των ακροδεξιων φασιστων αλλα επισης ναι στην καταδικη των νοσταλγων του Σταλιν

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος blah

• Members+
  • VIP Member
  • GMT+10
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Οκτώβριος 29, 2019, 02:55:26 πμ »
Και οχι μονο αυτο αλλα το τι εκαναν στον πολεμο ειναι τελειως αγνωστο

Ντρέπομαι που το λέω αλλά μέχρι μια σεβαστή ηλικία δεν ήξερα καν ότι είχαμε εμφύλιο στην Ελλάδα μετά τον 2ο ΠΠ, παρόλο που μου άρεσε (και μου αρέσει) η ιστορία. Η ιστροία που μαθαίνουν τα παιδιά στο σχολείο (τουλάχιστον όταν ήμουν εγώ) ήταν ο Περικλής, η επανάσταση του 21, ο 2ος ΠΠ και η πτώση της χούντας. Αυτό από το δημοτικό μέχρι το λύκειο, κυκλικά.
Πως περιμένεις λοιπόν να ξέρουν τι έγινε και πολύ δε περισσότερο τα εγκλήματα και των δύο πλευρών? Άσε που οι περισσότεροι νέοι και ειδικά στα παν/μια νομίζουν ότι ο κομουνισμός είναι οι μπλούζες του Τσε και το φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Ακόμα και πάνω στο θέμα του νήματος. Πόσοι νομίζεις κάτω από 25 γνωρίζουν ότι ο Μεταξάς ήταν δικτάτορας?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tetos

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Οκτώβριος 29, 2019, 05:38:51 πμ »
Και οχι μονο αυτο αλλα το τι εκαναν στον πολεμο ειναι τελειως αγνωστο

Ντρέπομαι που το λέω αλλά μέχρι μια σεβαστή ηλικία δεν ήξερα καν ότι είχαμε εμφύλιο στην Ελλάδα μετά τον 2ο ΠΠ, παρόλο που μου άρεσε (και μου αρέσει) η ιστορία. Η ιστροία που μαθαίνουν τα παιδιά στο σχολείο (τουλάχιστον όταν ήμουν εγώ) ήταν ο Περικλής, η επανάσταση του 21, ο 2ος ΠΠ και η πτώση της χούντας. Αυτό από το δημοτικό μέχρι το λύκειο, κυκλικά.
Πως περιμένεις λοιπόν να ξέρουν τι έγινε και πολύ δε περισσότερο τα εγκλήματα και των δύο πλευρών? Άσε που οι περισσότεροι νέοι και ειδικά στα παν/μια νομίζουν ότι ο κομουνισμός είναι οι μπλούζες του Τσε και το φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Ακόμα και πάνω στο θέμα του νήματος. Πόσοι νομίζεις κάτω από 25 γνωρίζουν ότι ο Μεταξάς ήταν δικτάτορας?
Ναι μαθαινουν για τον Μεταξα και τι ηταν.Οχι δεν μαθαινουν για το ΚΚΕ τι αληθεια εκανε και αν ξεκινησε τον εμφυλιο.Εδω σε μερικα σχολεια τους εβαζαν να τραγουδανε τον υμνο του ΕΑΜ.Ναι δυστυχως οι νεοι το ΚΚΕ το συνδεουν με τον λαο και τα φεστιβαλ πολυ απλα γιατι ΔΕΝ μαθαινουν τι πραγματικα ειναι.Αυτο συμβαινει ειδικα στην Ελλαδα.Αυτη ειναι η αληθεια.Παρακατω ειναι φωτο απο αποσπασματα ιστορια λυκειου.Μπαμ μπαμ και επιγραμματικα μαθαινεις για τον εμφυλιο.Που να μπαινουμε σε λεπτομερειες ποιος ξεκινησε και γιατι και τι αποσκοπουσε.Και ποιος θα τα διδαξει?Οι μισοι καθηγητες αν δεν δηλωνουν ΚΚΕ θα ειναι κατι παρεμφερες.Ελπιζουμε στο μελλον να μην ξαναζησουμε τετοιους διχασμους

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions