Αποστολέας Θέμα: Alors. C' est la guerre  (Αναγνώστηκε 12150 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Alors. C' est la guerre
« Απάντηση #30 στις: Οκτώβριος 28, 2019, 16:33:53 μμ »
Δεν ήταν στρατηγικό πέρασμα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Οκτώβριος 28, 2019, 16:52:26 μμ »
------Ο Μεταξάς αν και ο φιλογερμανός είχε αποφασίσει ότι θα συνταχθεί με τη Βρετανία γιατί είχε διαγνώσει, ότι αυτόν τον πόλεμο ο άξονας θα τον χάσει και η Ελλάδα ως ναυτική χώρα έπρεπε να συνταχθεί με τη ναυτική δύναμη της εποχής.

Εκείνη την εποχή το χρέος μας ως προς την Βρετανία ήταν πολύ μεγάλο.
Πιθανή μη συνεργασία με τους Βρετανούς θα σήμαινε αυτόματα και οικονομική εξαθλίωση.
Δεν είναι τόσο απλό το θέμα ότι και καλά έκρινε ο Μεταξάς ότι η Γερμανία θα έχανε...
Η Ελλάς δέν είναι μία χερσόνησος περιβρεχομένη άπό θάλασσαν, αλλά μία θάλασσα περιβαλλόμενη υπό ξηράς... Ή Ελλάς δέν δύναται λοιπόν νά τά βάλη ώς έκ της γεωγραφικής της θέσεως μέ καμίαν απολύτως ναυτικής δυναμιν Μεγάλην. Είναι πράγμα τό όποιον ουδέ νά σκεφθή δύναται...». 

Αν και φιλογερμανος , η θαλασσα καθορισε την αποφαση του

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Να ευχαριστησω τη νονα μου , Λουκρητια Βοργια .

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Οκτώβριος 28, 2019, 18:21:22 μμ »
------Ο Μεταξάς αν και ο φιλογερμανός είχε αποφασίσει ότι θα συνταχθεί με τη Βρετανία γιατί είχε διαγνώσει, ότι αυτόν τον πόλεμο ο άξονας θα τον χάσει και η Ελλάδα ως ναυτική χώρα έπρεπε να συνταχθεί με τη ναυτική δύναμη της εποχής.

Εκείνη την εποχή το χρέος μας ως προς την Βρετανία ήταν πολύ μεγάλο.
Πιθανή μη συνεργασία με τους Βρετανούς θα σήμαινε αυτόματα και οικονομική εξαθλίωση.
Δεν είναι τόσο απλό το θέμα ότι και καλά έκρινε ο Μεταξάς ότι η Γερμανία θα έχανε...
Η Ελλάς δέν είναι μία χερσόνησος περιβρεχομένη άπό θάλασσαν, αλλά μία θάλασσα περιβαλλόμενη υπό ξηράς... Ή Ελλάς δέν δύναται λοιπόν νά τά βάλη ώς έκ της γεωγραφικής της θέσεως μέ καμίαν απολύτως ναυτικής δυναμιν Μεγάλην. Είναι πράγμα τό όποιον ουδέ νά σκεφθή δύναται...».

Αν και φιλογερμανος , η θαλασσα καθορισε την αποφαση του

το 67,42% του εξωτερικού χρέους ήταν αγγλικά κεφάλαια, το 9,88% ήταν κεφάλαια των ΗΠΑ, το 7,52% ήταν γαλλικά κεφάλαια, το 5,40% σουηδικά, το 3,44% βελγικά. Μόλις το 1,7% ήταν γερμανικά και μόλις το 1,65% ήταν ιταλικά» «Ιστορία Ελληνικού Έθνους», Εκδοτική Αθηνών (τόμος ΙΕ, σελ. 335-338)

Και μάλιστα μην ξεχνάμε και την στάση του Ζαχαριάδη (ΚΚΕ) που προέτρεπε τους στρατιώτες να μην πολεμήσουν εναντίον τών Ιταλών αλλά να στρέψουν τα όπλα προς την ελληνική κυβέρνηση!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος Giuseppe Busso

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Οκτώβριος 28, 2019, 18:22:28 μμ »
Επί τη ευκαιρία, θα κάνω αναφορά και σε έναν τύπο. Το Νίκο Γόδα.
Εμείς οι Ολυμπιακοί, λέμε ότι αυτός είναι λίγο πιο "Ολυμπιακός" από όλους τους υπόλοιπους, μιας και δεν υπάρχει Ολυμπιακόμετρο, για να μετρήσει αν κάποιος είναι λίγο ή πολύ Ολυμπιακός.

"Να μου ρίξετε και να με δολοφονήσετε με τη φανέλα του Ολυμπιακού, και να μη μου δέσετε τα μάτια, για να βλέπω τα χρώματα της ομάδας μου πριν από τη χαριστική βολή."

Αυτή η φράση, είναι ο λόγος για τα παραπάνω.

http://www.novasports.gr/podosfairo/ellada/super-league/article/420863/nikos-godas-70-hronia-apo-tin-ektelesi-tou-me-tin-eruthroleuki/

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82_%CE%93%CF%8C%CE%B4%CE%B1%CF%82
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
«Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου»

Αποσυνδεδεμένος tetos

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Οκτώβριος 28, 2019, 18:48:16 μμ »
  Νικο πολλα τα ευρηματα...Δυστυχως ακομα πολυς κοσμος δεν εχει μαθει ιστορια η μαλλον δεν του εμαθαν ιστορια..

Στάλθηκε από το SM-N910C μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Οκτώβριος 28, 2019, 18:52:36 μμ »
  Νικο πολλα τα ευρηματα...Δυστυχως ακομα πολυς κοσμος δεν εχει μαθει ιστορια η μαλλον δεν του εμαθαν ιστορια..(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Πολεμησαν μονο δεξιοι , μονο αριστεροι , μονο κεντρωοι; Μηπως μονο απολιτικ; Ολυμπιακοι ;
Παοκτζιδες;

Ποιους πρεπει να συγχαρουμε και να ευχαριστουμε διερωτωμαι ;

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Να ευχαριστησω τη νονα μου , Λουκρητια Βοργια .

Αποσυνδεδεμένος tetos

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Οκτώβριος 28, 2019, 19:07:45 μμ »
Πολεμησαν Ελληνες...Οι κολλημενοι με το κομμα και την ΕΣΣΔ απλα ηθελαν να μας κανουν Σοβιετια και δεν μπηκαν στο  πολεμο απο την αρχη παρα μονο οταν πηραν διαταγη αφου ο Χιτλερ τα εσπασε με τον Σταλιν.Φυσικα ειναι και οι μονοι υπευθυνοι για το χειροτερο αιματοκυλισμα που ακολουθησε στον εμφυλιο σφαγιαζοντας γυναικοπαιδα απλα γιατι ηταν εχθροι της ΕΣΣΔ.Και εχουν το θρασος και λενε για αγωνες και ΕΑΜ.Προδοτες ηταν και θα ειναι παντα στην ιδια τους την χωρα.Απλα δεν θα τα διαβασει κανενα παιδι ολα αυτα και θα συνεχισουν να περηφανευονται ολοι αυτοι οτι ειναι απογονοι των κατσαπλιαδων και τον δολοφονων με τα κονσερβοκουτια.Ας μην ξαναζησουμε τετοιες μερες και ας φροντισουμε απο εδω και περα να ξεμπροστιαζουμε τον καθε ακραιο(δεξιο και αριστερο).Εδω ο κνιτης αληταρας που ειχαμε για πρωθυπουργο:

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Οκτώβριος 28, 2019, 21:33:20 μμ »
Τι έλεγε ο Μάνος Χατζιδάκις
http://www.gazzetta.gr/plus/koinwnia/article/1408952/otan-o-hatzidakis-elege-i-monadiki-hora-poy-den-giortazei-apeleytherosi-alla-enarxi-polemoy-vid

«Επειδή είμαστε, η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν γιορτάζει την απελευθέρωση αλλά την έναρξη του πολέμου, τιμώντας ουσιαστικά έναν φασίστα δικτάτορα, (Α ), ο οποίος υπό διαφορετικές συνθήκες θα έφτιαχνε μια Ελλάδα κατ' εικόνα και ομοίωση της ναζιστικής Γερμανίας.

Γιατί είπε το ΟΧΙ ο Μεταξάς, αφού θαύμαζε τον άξονα και κυβερνούσε με τον τρόπο του χιτλερικού εθνικοσοσιαλισμού;

Αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά... Oι πιέσεις, οι Άγγλοι, τα ανάκτορα κ.τλ. Μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί και αν λέγαμε ΝΑΙ; Πάλι στα ίδια θα ήμασταν. Ένα-δυο χρόνια υπό συμμαχική επιστασία –μήπως δεν είμαστε πέντε και δέκα χρόνια κάτω από αυτούς;– κι ύστερα μες στη συμμαχία και τέλος στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

Ασε και εκείνη τη μεταπολεμική ψευδαίσθηση που μας την καλλιεργούσαν και οι πρώτες μεταπολεμικές κυβερνήσεις μας, ότι ήμασταν οι πρωταγωνιστές του πολέμου, οι περιούσιοι των συμμάχων.
(B)

Πιστεύαμε στο τέλος, σαν τον Καραγκιόζη, πως εμείς σκοτώσαμε τον κατηραμένο όφι. Μεθύσαμε από δόξα, που μόνοι μας χαρίσαμε στους εαυτούς μας. Για μια ακόμη φορά νικήσανε οι Χίτες, οι κουτσαβάκηδες, οι ταγματασφαλίτες, οι βασανιστές και οι μέλλοντες Μιχαλόπουλοι και Κουρήδες. Αυτή είναι η 28η Οκτωβρίου» (Γ).

Μεγάλος και σεβαστός ο Μάνος, αλλά εδώ ΙΜΟ κάνει ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος.

(Α) Ο ηγέτης, πρέπει να αφουγκράζεται την "επιθυμία" του λαού, και να έχει ικανότητες, κρίση, και να "μυρίζει" το αύριο. Οτι και να ήταν ο τότε ηγέτης, ( ......και το πως βρέθηκε και γιατί, είναι άλλη ιστορία ), απλώς εκφράστηκε τότε με αυτόν τον τρόπο, μια και ήταν δεδομένο, και οι προετοιμασίες είχαν αρχισει πολύ νωρίτερα. Και εκπροσώπησε την θέληση του λαού, δεν είχε.......αυταπάτες. ( όπως λέμε Αλέξης. Ακριβώς με κρίση, ικανότητες, εξέφραζε την επιθυμία του λαού, you know kolotumba ? )

(B) Το αν είμασταν οι "χρήσιμοι ηλίθιοι" της εποχής, και τι μας έλεγαν οι κυβερνήσεις, είναι αυτά που έλεγαν τότε οι "δημοκρατικοί", για να παρασύρουν την χώρα σε μια άλλη δίνη. Η μεγαλύτερη απόδειξη της αξίας των Ελληνικών όπλων, ήταν η ανατροπή των "περιπάτων" κάποιων ισχυρών, που ανέτρεψαν τους στρατηγικούς σχεδιασμούς των επιτελείων, και απασχόλησαν δυνάμεις από άλλα κρίσιμα μέτωπα. Ο ίδιος ο Χίτλερ έδωσε εντολή, και οι αξιωματικοί των οχυρών, τιμήθηκαν και τους αποδόθηκε τιμής ένεκεν ( Στρατιωτική αξία), ο οπλισμός τους. Κάποιοι, λόγω απώλειας μεγάλων δυνάμεων, εκτέλεσαν τους υπερασπιστές, αλλά αυτό δεν ήταν η επίσημη γραμμή.

Και κάποια σώματα, ένδοξα, περίτρανα, που είχαν καταλάβει όληηηηηηηηηηη την Ευρώπη, πίνοντας φραπέ  ;), εδώ, έπαψαν να υπάρχουν, και ΔΕΝ ξαναχρησιμοποιήθηκαν σε όλη την διάρκεια του πολέμου. Αλλού λοιπόν αυτά.

(Γ) Το μέγιστο λάθος. Δεν νίκησαν οι Χίτες, οι κουτσαβάκηδες, οι ταγματασφαλίτες,, ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ λαός νίκησε. Τα άλλα, ήρθαν μετά, που "κάποιοι" καλλιέργησαν τις συνθήκες εκκόλαψής τους.

Γνωστά τα θέματα από πρώτο χέρι. Οποιος θέλει, τα λέμε. Ειχα την τύχη να μεγαλώσω με τους πρωταγωνιστές, και τα ξέρω από πρώτο χέρι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Οκτώβριος 28, 2019, 21:35:17 μμ »
Εγω απο οτι διαβασα ο Μεταξας οργανωσε τον στρατο πριν την εναρξη του πολεμου και εκανε συμμαζεμα σε οχυρα.Μπορει να μην συμφωνουν πολλοι μαζι του και κυριως οι φιλοι μας οι κομμουνιστες αλλα αν δεν επαιρνε γραμμη θα ημασταν ενα μπαχαλο σκορπιο

Ετσι είναι. Οι πυροβολητές, είχαν ήδη συντεταγμένες, και έριχναν εκεί που έπρεπε. Ηξεραν όλα τα περάσματα, εντάξει, κάτι χιλιάδες χρονια είναι ο λαός αυτός εδώ, και τα περάσματα είναι συγκεκριμένα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Οκτώβριος 28, 2019, 21:42:39 μμ »
Πληροφοριακά να ξέρετε ένας σημαντικός λόγος που η Ελβετία σήμερα είναι κυρίαρχος στα ρολόγια είναι και η ουδετερότητα στον Β Π.Π που κράτησε.

Στάλθηκε από το LYA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν μπορούσε και διαφορετικά. Οπου και να πήγαινε, οι ............άλλοι, θα ζητάγανε τα λεφτά τους πίσω.  :D :D :D :D

Ξέρεις από ποτε έχει να εμπλακεί σε πόλεμο η Ελβετία ?
Ξέρεις ότι ο κάθε Ελβετός έχει πολεμικό τυφέκιο στο σπίτι του ?
Ξέρεις ότι ανάλογα με την ειδικότητα, κάθε ένα συγκεκριμένο χρονικό διαστημα, ξαναπάνε φαντάροι ?
κλπ, κλπ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #40 στις: Οκτώβριος 28, 2019, 21:49:58 μμ »
Ναι τα ξέρω Γιώργο,δεν το είπα για να τους κατηγορήσω πάντως,αλλά σαν κάτι που ισχύει και είναι γεγονός .

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Οκτώβριος 28, 2019, 21:55:20 μμ »
Ναι τα ξέρω Γιώργο,δεν το είπα για να τους κατηγορήσω πάντως,αλλά σαν κάτι που ισχύει και είναι γεγονός .

Δεν το λέμε να τους κατηγορήσουμε. Το λέμε σαν γεγονός. Αυτό βρήκαν για να προστατεύονται, και δεν έχουν κλάψει εκεί οι μάνες, ούτε καταστράφηκαν πόλεις , χωριά , υποδομές, ούτε κάποιες ηλικίες στρατευσίμων ........εξαφανίστηκαν. :(
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος watchman

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Οκτώβριος 28, 2019, 21:59:41 μμ »
Έχω γείτονα που ζεί και εργάζεται στην Ζυρίχη και συνάδελφο πλέον συνταξιούχο ο οποίος και αυτός ζει στη Γενεύη οπότε έχοντας συζητήσει αρκετές φορές για το τι συμβαίνει εκεί όχι από έναν τουρίστα αλλά από ανθρώπους που ζουν και εργάζονται εκεί θα πω τα εξής:
Όποιος γεννηθεί στην Ελβετία δικαιούται να οπλοφορεί συν ότι θεωρείται Ελβετός υπήκοος βαριά λέξη για κάποιους βλαχονεοέλληνες που δεν θα το σχολειάσω εδώ αυτό όπως επίσης βαριά λέξη και για τους φίλους"μεγαλόκαρδους-πολιτισμενους"των λαθροέπικων..
Τώρα πίσω στην Ελβετία έχοντας από το ακριβότερο και ανώτερο βοιωτικό επίπεδο ζωής και ασφάλειας έχουν προνοήσει για πολλά όπως υγεία,κατώτατου μισθού,leasing, κλπ .
Επίσης μην ξεχνάμε ότι ήταν είναι και θα είναι στρατηγικά κεντρικά κομβικό σημείο καταθέσεων και πλούτου νόμιμου και όχι αποκλειστικά μόνο με offshore ..σε σχέση"νόμιμο" ξέπλυμα σε μακρινά κρατίδια - νήσους....που και εκεί κομμάτι της πίτας το έχουν ελβετικές τράπεζες offshore

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #43 στις: Οκτώβριος 28, 2019, 22:00:14 μμ »
Είμαστε από τις ελάχιστες χώρες ανά την υφήλιο πλέον, που είμαστε ένα με τη γη που κατοικούμε. Κάνεις δεν μας έβαλε εδώ. Εδώ μας βρήκαν όλοι τούς.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος watchman

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Οκτώβριος 28, 2019, 22:03:23 μμ »

Δεν το λέμε να τους κατηγορήσουμε. Το λέμε σαν γεγονός. Αυτό βρήκαν για να προστατεύονται, και δεν έχουν κλάψει εκεί οι μάνες, ούτε καταστράφηκαν πόλεις , χωριά , υποδομές, ούτε κάποιες ηλικίες στρατευσίμων ........εξαφανίστηκαν. :(
Τώρα για τις εμπλεκόμενες χώρες στον β ππ υπήρξε πλήθος χωρών που ορθοπόδισαν και μην λέμε για εμφύλιο συμμοριτοπόλεμος κλπ γιατί μεταγενέστερα δεχθήκαμε τεράστιες οικονομικές βοήθειες άρα μάλλον δεν μας φταίνε όλοι οι άλλοι αλλά ΕΜΕΊΣ ΜΟΝΟ!

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions