Αποστολέας Θέμα: Ηλιακό ή Quartz?  (Αναγνώστηκε 16463 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Ηλιακό ή Quartz?
« Απάντηση #30 στις: Οκτώβριος 22, 2019, 10:55:46 πμ »
Ένα θετικό της εποχής μας είναι να μπορείς να κάνεις πολλά μόνος σου.Σκεψου τις ψηφιακές μηχανές, δεν έχεις ανάγκη φωτογράφο να εμφανίσει το φιλμ και να δει προσωπικές σου στιγμες
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Οκτώβριος 22, 2019, 11:01:27 πμ »
Να πω ότι δεν υποστηρίζω κάποια συγκεκριμένη άποψη. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καν συγκεκριμένη άποψη.
Ένα γκάλοπ κάνουμε στην ουσία.  ;D

Εγώ πάντως έχω και ένα άλλο θέμα με αυτό που λέτε τεχνολογική εξέλιξη. Αν είναι να πάρω ρολόι για την τεχνολογία και τα ηλεκτρονικά του, γιατί να μην πάω σε smart. Γιατί εκεί βάζουμε όριο?
Από τη συζήτηση τελικά καταλαβαίνω ότι το δικό μου κόλλημα έχει να κάνει μάλλον με το γεγονός ότι τα ηλιακά ξεπερνάνε κάποια από τα δικά μου όρια στα ρολόγια.
Τα smart θέλουν κάθε λίγο και λιγάκι φόρτιση...!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος geezerv

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Οκτώβριος 22, 2019, 12:10:23 μμ »
Έχω το Citizen Nighthawk ενάμιση χρόνο τώρα. O ορισμός του grab and go! Ούτε χάσιμο χρόνου για αλλάγή μπαταρίας, ούτε να σε νοιάζει αν θα πλησιάζει το τέλος διαρκειας ζωής της μπαταρίας....Όσο για το άνοιξε, αλλαξε μπαταρία, κλείσε, πείτε με ocd αλλά προτιμώ πλέον eco drive/solar!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Οκτώβριος 22, 2019, 12:13:56 μμ »
Αν είχα ένα ρολόι και μάλιστα καταδυτικό, χωρίς δεύτερη σκέψη θα ήταν ECO. Θα το κρατούσα όσο άντεχε και μετά θα το πετούσα.
Επειδή έχω πολλά, τα ECO με αγχώνουν. Σκόρπια εδώ κι εκεί στο σπίτι, η γυναίκα να γκρινιάζει κλπ.

Αντίθετα τα quartz , όταν δεν τα φοράω, τραβάω την κορώνα έξω για να μην φθείρεται ο μηχανισμός τους , μερικές φορές βγάζω και την μπαταρία για να μην δακρύσει και τα αποθηκεύω σε ένα κουτί με 5-6 σακουλάκια silica gel. ;Oταν δε τα ανοίγω για μπαταρία, ελέγχω την στεγανοποιητική τσιμούχα και την καλύπτω με σιλικόνη ρολογιών πριν την επανατοποθέτηση. Kόστος συντήρησης, αμελητέο.

Δηλαδή: Δαγκωτό Quartz.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Οκτώβριος 22, 2019, 12:16:58 μμ »
Αν είχα ένα ρολόι και μάλιστα καταδυτικό, χωρίς δεύτερη σκέψη θα ήταν ECO. Θα το κρατούσα όσο άντεχε και μετά θα το πετούσα.
Επειδή έχω πολλά, τα ECO με αγχώνουν. Σκόρπια εδώ κι εκεί στο σπίτι, η γυναίκα να γκρινιάζει κλπ.

Αντίθετα τα quartz , όταν δεν τα φοράω, τραβάω την κορώνα έξω για να μην φθείρεται ο μηχανισμός τους , μερικές φορές βγάζω και την μπαταρία για να μην δακρύσει και τα αποθηκεύω σε ένα κουτί με 5-6 σακουλάκια silica gel. ;Oταν δε τα ανοίγω για μπαταρία, ελέγχω την στεγανοποιητική τσιμούχα και την καλύπτω με σιλικόνη ρολογιών πριν την επανατοποθέτηση. Kόστος συντήρησης, αμελητέο.

Δηλαδή: Δαγκωτό Quartz.

Ναι σε όλα όσα είπες... ούτε να τα είχαμε ξαναπεί μεταξύ μας πιο παλιά! :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Οκτώβριος 22, 2019, 12:17:55 μμ »
Ομολογώ δεν έχω ιδέα. Απλά κάπου διάβαζα για 30-40 μέρες.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Οκτώβριος 22, 2019, 12:59:10 μμ »
Ομολογώ δεν έχω ιδέα. Απλά κάπου διάβαζα για 30-40 μέρες.
30-40 μερες , καποια μικρα activity trackers.
Τα smart πολυ δυσκολα βγαζουν την εβδομαδα , 2-3 μερες το συνηθες.
Μετα απο χρηση βεβαια , η μπαταρια αρχιζει και ολισθαινει προς τον μαρασμο και ακομα και αυτες οι 2-3 μερες , εξαφανιζονται

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Να ευχαριστησω τη νονα μου , Λουκρητια Βοργια .

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Οκτώβριος 22, 2019, 13:03:33 μμ »
Κατάλαβα και ευχαριστώ για την πληροφορία.
Οκ, κατανοητό και αποδεκτό ότι σε αυτό δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Οκτώβριος 22, 2019, 14:16:56 μμ »

Αντίθετα τα quartz , όταν δεν τα φοράω, τραβάω την κορώνα έξω για να μην φθείρεται ο μηχανισμός τους ,

Φίλε μου καλέ, σε κάποιους τύπους, και με τραβηγμένη την κορώνα, λειτουργούν, απλώς δεν δίνουν κίνηση στους δείκτες.

Και αν η απεμπλοκή είναι σε ελαφρά επαφή, τρώεει τα γραναζάκια.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Οκτώβριος 22, 2019, 14:20:57 μμ »
Να μας πείτε για το eco drive που έχετε 14 χρονια
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Οκτώβριος 22, 2019, 14:21:31 μμ »
.....Ηλιακό, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο,ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ηλιακό, ηλιακο, ....................1.000.000 φορές, μέχρι να το εμπεδώσετε.  ;)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Οκτώβριος 22, 2019, 14:29:32 μμ »
Ηλιακό....έτσι για να λέμε ότι δεν έχουμε quartz!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Οκτώβριος 22, 2019, 14:36:12 μμ »
  :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Οκτώβριος 22, 2019, 14:37:19 μμ »
Να μας πείτε για το eco drive που έχετε 14 χρονια

Μια και έχουμε 2019, τον Δεκέμβριο κλείνει 16 χρόνια.  :)

Το ανέφερα στο εισαγωγικό, δεν τα ήξερα, τυχαία βρέθηκε στα χέρια μου, και ............είδα το φως το αληθινό  ;)

Αν είναι και κάποιας ποιότητας, όπως είναι τα ρολόγια της CITIZEN, δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση προβλήματος.

Το είχα κάποτε στο συρτάρι, μια και δεν είχα γνώση, και όταν το έβγαλα, ήταν σταματημένο.

Ξαφνικά, μόλις πήρε φως, άρχιζε να γυρίζει σαν ανεμιστήρας, και ήρθε στην ώρα - ημερομηνία μόνο του.

Διαβάζοντας, έμαθα ότι έχει sleeping mode, οπότε, διατηρεί την ώρα, χωρίς κίνηση δεικτών.

Από τότε, παρά την ελάχιστη χρήση του σαν ρολόι καρπού, παρέμενε πάντα στο ΝΑ παράθυρο, λουσμένο στο φως του ήλιου.

Και επειδή έχει και διάταξη προστασίας, δεν κάνει υπερφόρτωση.

Κρατάει και χωρίς λήψη άριστη ώρα, ειναι και "μουράτο". Τι παραπάνω να ζητήσει κανείς ?

Ηλιακό λοιπόν, και πάλι ηλιακό. Νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο μπορεί κανείς να αποκτήσει, στα κατώτερα επίπεδα τιμών.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Οκτώβριος 22, 2019, 14:41:59 μμ »

Δεν έχω κανένα αρνητικό συναίσθημα στα QUARTZ.  :) Το αντίθετο θα έλεγα. Ευκολία, ακρίβεια, και συνεχής λειτουργία.

Αν φυσικά έπρεπε να έχω μόνον ένα, γενικής χρήσης, και στα νερά, και στα σαλόνια, και στα σπόρ, τότε, θα .............προβληματιζόμουν  ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.