Όλα ξεκίνησαν με τη γνωστή φαγούρα που με πιάνει στον καρπό ανά περιόδους...! Ξυπνάς ένα ηλιόλουστο πρωινό και ξαφνικά κάτι σε τρώει,κάτι λείπει από την συλλογή σου..! Αυτή τη φορά μου έλειπε ένα οθονανάτο quartz...! Η ιδέα ήταν να πάρω ένα μάχιμο ρολόι το οποίο εκεί που τα υπόλοιπα σταματάνε αυτό να συνεχίζει...! Κάτι σαν τη διαφήμιση της duracell με το λαγουδάκι ένα πράμα...

εν ολίγοις ενα ρολόι χωρίς τα "κουσούρια" των μηχανικών...!
Χωρίς να αποκλείω όμως άλλη μια αγορά μηχανικού και έχοντας ως προτεραιότητα την ανεύρεση αυτού που θα μου κάνει το κλικ ξεκίνησα δοκιμάζοντας πολλά και διάφορα ρολόγια. Για αυτό και στις ρολογοτσαρκες προταγωνιστω τώρα τελευταία. Και εκεί που μπήκα λοιπόν σε ένα μαγαζί να δοκιμάσω ένα gshock λέω στον πωλητή.. πιάσε και αυτό το tissot t touch II της βιτρίνας το οποίο φαίνεται μπάνικο να το δούμε. Με το που το φόρεσα λέω εδώ ήμαστε..! Οπότε ξεκίνησα μια μικρή έρευνα αγοράς σε γνωστά καταστήματα. Σε ένα λοιπόν από αυτά τα οποία μπήκα να ρωτήσω, έπεσε στην άκρη του ματιού μου το Breitling evo aerospace. Το δοκίμασα περισσότερο από περιέργεια για να πω την αλήθεια αφού δεν ήθελα να ανέβω τόσο πολύ σε χρήματα... Και αυτό ήταν το λάθος μου αγαπητοί... το δοκίμασα...!!!! Τέλος... σκοτάδι... το μυαλό μου κόλλησε εκεί..! Ο πωλητής μου είπε ότι μαλλον είναι discontinued το συγκεκριμένο μοντέλο γιατί eta τέλος(φυτίλιασμα κανονικό δηλαδή)...! Φεύγοντας πέρασα από την B για μια δεύτερη προσφορά όπου και δεν το είχαν καθόλου για αρκετό καιρό από ότι μου είπαν. Εδώ να προσθέσω το παράπονο μου για τα μαγαζιά...

8 στους 10 πωλητές είναι άσχετοι με το αντικείμενο. Το μόνο που γνωρίζουν.. είναι να πιπιλανε την ίδια βαρετή καραμέλα για όλα τα Ρολόγια.. "φοράει ζαφειρι κρύσταλλο,φέρει αυτόματο ελβετικό μηχανισμό και είναι αδιάβροχο στα τάδε μέτρα". Τέλος πάντων... Πάμε στο ψητό...!

BREATLING EVO AEROSPACE...
Έχουμε και λέμε:
1)Πρώτη εντύπωση-δοκιμή στο κατάστημα:
Ίσως το ποιό σημαντικό απ'όλα αφού είναι αυτό που θα σε πάει ταμείο...! Εδώ τα πράγματα είναι σχετικά απλά... αν πω Ουάου με το που το φορέσω... τέλος..! Και όταν λέω Ουάου δεν εννοώ μόνο εμφάνιση αλλά όλο το πακέτο... ποιότητα, αίσθηση πάνω στον καρπό..! Οπότε όπως καταλάβατε... είπα ένα μεγάλο ΟΥΑΟΥΥΥ...!

2)Χαρακτηριστικά του evo aerospace:

Αν και είναι αδιάβροχο στα 100 μέτρα εγώ προσωπικά λόγο έλλειψης βιδωτής κορώνας δεν με εμπνέει ιδιαίτερα να το βάλω στη θάλασσα.
3)Κουτί-παρουσίαση του ρολογιού:
Κάτι σχετικά αδιάφορο για πολλούς αλλά όχι για μένα. Μιλάμε για πολύ ακριβά είδη πολυτελείας τα οποία οφείλουν να είναι προσεγμένα σε όλους τους τομείς και η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά. Εδώ η B σε αποζημιώνει και με το παραπάνω... Όλα πολύ ποιοτικά και προσεγμένα. Ξεχωρίζουν η δερμάτινη καφέ θήκη η οποία είναι και πρακτική συνάμα, αφού μπορείς να αποθηκεύσεις ένα δεύτερο ρολόι σε κάποιο ταξίδι, καθώς και η κάρτα εγγύησης η οποία είναι ένα ωραίο γκατζετακι.

3)Ιστορία:
Η Breitling εισήγαγε τη γραμμή Aerospace το 1985. Απευθυνόταν κυρίως σε πιλότους και ταξιδιώτες παγκοσμίως οι όποιοι χρειάζονταν πολλαπλές λειτουργίες σε ένα ρολόι. Ξεχώρισε για την διπλή οθόνη LCD, τη κάσα από τιτάνιο και τους μεγάλους αραβικούς αριθμούς στον πίνακα. Έχουν διατηρήσει αρκετά το σχέδιο από τότε. Εγώ έχω τη νεότερη έκδοση φυσικά...!

1985
4)Εφαρμογή:
Το πόσο καλά κάθεται στον καρπό είναι δύσκολο να περιγραφεί καθώς
είναι πανάλαφρο λόγο τιτανιου και με κάσα πάχους μόλις 11χιλ ξεχνάς ότι το φοράς...!

5)Μηχανή:
Η μηχανή που αναπτύχθηκε από τη B για να χρησιμοποιηθεί στο aerospace είναι super quartz και ονομάζεται Breitling 79.Σύμφωνα με την εταιρεία είναι δέκα φορές πιο ακριβής από μια απλή quartz. Στην πράγματικοτητα είναι μια τροποποιημένη ETA Thermoline και οι λειτουργίες της είναι οι εξής:
Χρονογραφος, GMT, Ξυπνητήρι, Timer, Minute Repeater, Date/Day (wrapped into a perpetual calendar), Night Vision Compatible Backlight
Όλες αυτές οι λειτουργίες ρυθμίζονται από την μια και μοναδική κορώνα...! Προς το παρόν μου αρέσει απλά να βλέπω ημέρα και ημερομηνία στην κάτω οθόνη.

6)Dial/κορώνα/Στεφάνη
Η κορώνα είναι σχετικά μικρή για το βάρος των εργασιών που έχει να σηκώσει αλλά βολική πάραυτα.Το dial είναι χρώματος volcano black όπως το χαρακτηρίζει η B και είναι πραγματικά σκέτη μαγεία... ουσιαστικά είναι μαύρο που ανάλογα με το φως γκριζιζει η μπλεδιζει...! Το bazel είναι diving style μιας διαδρομής με αριθμό κάθε 5 λεπτά. Στην θέση 0 υπάρχει ένα πολύ μεγάλο lume pip προστατευμένο με ζαφειρι κρύσταλλο το οποίο είναι όλα τα λεφτά.

7)Ατέλειες:
Το μοναδικό μου παράπονο είναι το clusp..! Είναι ότι πιο απλό υπάρχει και έχει μια τραχιά αίσθηση στο κουμπομα/ξεκουμπομα. Σαν να μη σου επιτρέπει η B να φοράς αλλά Ρολόγια... το φορεσες.. τέλος.. δεν το βγάζεις...! Όχι ότι είναι κάτι το σοβαρό αλλά σε σύγκριση με το pelagos είναι η μέρα με τη νύχτα..!

8)Οπίσθια:
Η πίσω πλευρά της κασας είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και ενδεχομένως χρήσιμη για τους πραγματικούς πιλότους. Χαραγμένη σε μια κυκλική κλίμακα υπολογισμού είναι η μετατροπή μονάδων καυσίμου.. γαλόνια,λίτρα, pounds και kilograms. Παρόλο που λογικά αυτού του είδους οι υπολογισμοί γίνονται απο κάποιο όργανο/υπολογιστή του αεροσκάφους αυτόματα, είναι πολύ ωραίο στο μάτι..!

9)Τέλος:
Το ρολόι είναι απλά υπέροχο από όλες τις απόψεις. Ίσως το μόνο quartz που θα μπορούσα να αγοράσω και να στέκεται υπερήφανα δίπλα στα υπόλοιπα μηχανικά μου ρολόγια. Το ματ χρώμα τιτανιου παραπέμπει σε καθαρόαιμο toolwatch ενώ οι λειτουργίες και οι χρηστικότητα του το επιβεβαιώνουν...! Θεωρώ ότι έκανα μια πολύ πετυχημένη αγορά γιατί πρόσθεσα ενα ρολόι στην συλλογή μου το οποίο δεν το κοιτάζω μόνο όταν θέλω να δω την ώρα αλλά και όταν απλά θέλω να χαμογελάσω για λίγο και έπειτα να συνεχίσω την καθημερινή μου ρουτίνα.