1. Tudor heritage Black bay rose qold
Ref:79220N
2 Longines heritage legend diver no date
Ref:L3.674.456.2
1. Το 2012 η Tudor λανσάρισε αναμφισβήτητα την πιο πετυχημένη της σειρά εδώ και πολλά χρόνια black bay. Ενώ είναι γνωστή η σχέση της με τη ρολεξ η εταιρία στράφηκε σε μια νέα κατεύθυνση πιο στυλατα ρολόγια με γραμμές σύγχρονες και ποιοτικές. Η διαφορά μεταξύ της αδερφού εταιρίας είναι ότι αυτή η σειρά ρολογιών είχε μέσα ΕΤΑ μηχανές και όχι in-house.
Το 2015 επέκτεινε τη σειρά η Tudor και έβγαλε το rose gold με μαύρο καντράν σε 3000 κομμάτια,ένας πανέμορφος συνδυασμός που σκοπό είχε να θυμίσει τον υπέροχο συνδυασμό της ρολεξ και πατίνα που δημιουργείται με το πέρασμα του χρόνου.
Η σειρά με τα ΕΤΑ μηχανάκια από το 2017 και μετά σταμάτησε λόγω της ανάπτυξης του in house μηχανισμού της εταιρίας.
2.Το 2007 η Longines, ήδη φημισμένη για τη heritage σειρά της αποφάσισε να κυκλοφορήσει ανανεωμένο το legend diver. Το ρολόι κυκλοφόρησε χωρίς ημερομηνία ( no date) για να θυμίζει όσο πιο πολύ από το ιστορικό μοντέλο της δεκαετίας του 60. Επίσης το legend diver ανήκει στην οικογένεια των super compressor divers ρολογιών,μια τεχνολογία που έγινε γνωστή από τα polaris .
Το 2009 η Longines αποφασίσει να επεκτείνει το legend diver και έβγαλε και έκδοση με ημερομηνία.
Το 2011 χωρίς ακόμα να ξέρουμε το λογο επίσημα,η εκδοση no date σταμάτησε να παράγεται και από τότε μέχρι και σήμερα η φήμη και η αξία αυτού του ρολογιού συνεχώς ανεβαίνει.
Ενδεικτικά παραδείγματα που θα δώσω για να καταλάβουμε τι συμβαίνει με αυτά τα ρολόγια είναι αληθινά με σημερινά δεδομένα.
1. Το Tudor καινούργιο έκανε 3000 ευρώ χοντρικά, σήμερα η τιμή του,κατά μέσο όρο, ξεπερνάει τα 4000 ευρώ και ανεβαίνει.
2. Το Longines καινούργιο έκανε 1700 ευρώ χοντρικά, σήμερα η τιμή του,κατά μέσο όρο αγγίζει τα 2700 ευρώ.
Αν προσέξουμε λίγο τις ομοιότητες αυτών των ρολογιών θα καταλάβουμε, ίσως,και το λόγο που απέκτησαν συλλεκτική αξία.
Ανήκουν και τα δύο σε heritage σειρές, κάτι σημαντικό στην εποχή μας και στην τάση που επικρατεί, είναι limited και τα δύο σαν εκδόσεις, ανήκουν και τα δύο στις πιο πετυχημένες σειρές πωλήσεων των αντίστοιχων εταιριών και το σημαντικότερο έχουν αγαπηθεί από την ημέρα κυκλοφορίας τους από εμάς.
Το Tudor με την υπέροχη ροζ επίστρωση με το άνθος της ένδοξης βασιλικής οικογένειας των Τυδώρ,το Longines με την απλοϊκότητα του καντράν του,με τις υπέροχες κορώνες του και την ανεκτίμητη ιστορία της Longines κατάφεραν και ξεχώρισαν.
Για εμένα το πιο σημαντικό, κάνοντας μια παύση,στις σκέψεις μου και συνειδητοποιώντας πόσο τυχερός είμαι που αυτά τα ρολόγια τα πρόλαβα,τα είδα και τα έζησα από day one και πλέον είναι άκρως συλλεκτικά, δεν μπορώ παρά να μην νιώθω προνομιούχος.
Προνομιούχος όχι επειδή τα είχα,όχι επειδή θα τα έχω,όχι επειδή ίσως είναι ακόμα εφικτό να αγοραστούν, αλλά επειδή θα μπορώ,στο μέλλον,να λέω στα παιδιά μου,όταν θα τα χαζεύουν σε κάποιο περιοδικό η άρθρο,ήμουν και εγώ εκεί στην αρχή..
Συνεβαλα και εγώ με την αγάπη μου ,ένα μικρό μικρό λιθαράκι, στο να γίνουν ιστορία.




Στάλθηκε από το LYA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk