Ο κύριος Dan Henry είναι γνωστός εδώ και χρόνια στους κύκλους των συλλεκτών αυτών των συσκευών που κατά πολλούς απλά λένε την ώρα ή κατά άλλους μπορούν να πουν πολλά περισσότερα.
Προσωπικά είμαι βέβαιος ότι δεν ανήκω στους πρώτους. Θα τολμούσα να πω με αρκετό θράσος ότι θέλω να ανήκω στους δεύτερους. Και λέω για θράσος γιατί μπορεί να φορούσα από την παιδική ηλικία ρολόι, το οποίο έσπασε όταν εγώ πεσμένος κάτω έσκασε στον αριστερό μου καρπό μία μπάλα του μπάσκετ (ναι εντάξει… δεν έπρεπε να το φοράω!), αλλά ο χώρος της ωρολογοποιίας είναι τόσο ανεξάντλητος που κι εγώ δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα γιατί μου αρέσουν τα ρολόγια. Αισθάνομαι πιθανόν ότι έχουν μια επιθυμία να μιλήσουν. Τικ τακ, βζζζζνννν, χρατς, κςς κςςς… και άλλα χωρίς πολλά φωνήεντα.
Στο πρόσφατο παρελθόν, μερικές φωτογραφίες ενός φίλου στο Instagram ήταν αρκετές για να μου κολλήσουν το μικρόβιο. Η αλήθεια είναι ότι μόνο χάζευα γιατί έβλεπα φωτογραφίες με rolex, omega, breitling, panerai που μόνο στην ανάγνωση της φίρμας πρέπει να πληρώσεις. Έλα όμως που ξαφνικά εμφανίστηκε μία φωτογραφία ενός ρολογιού, καταδυτικού, που έμοιαζε «παλιό» και είχε δύο κορώνες στα δεξιά! ΑΑΑΑΑΑ vintage, λέω. Εδώ είμαι το ψώνιο!
Κοντός ψαλμός αλληλούια, το πουλάει λέει, αρχίζω το ψάξιμο… αυτός είχε με το γκρι chapter ring, εγώ όμως έμαθα για το πορτοκαλί και θόλωσα, τι να μου κάνει το γκρι, και λέω θα το πάρω το πορτοκαλί, και πάω να το πάρω σε διάμετρο 40mm και βλέπω ότι ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ, και ανέβασα πίεση, έψαχνα υπογλώσσια, είδα μετά ότι έχει και στα 44 mm, έμαθα ότι έχει αποθήκες στην Ευρώπη για να μην πληρώνεις τάΚΣεςς, δεν είχα ούτε paypal μέχρι εκείνη την ώρα, έκανα λογαριασμό στο paypal, με φόβο και τρόμο έκανα την πρώτη μου παραγγελία χρησιμοποιώντας paypal, έβαλα και 15 γιούρος χρέωση για να παρακολουθώ το δέμα με γρήγορη αποστολή και λίγες μέρες μετά….. Ταταααααάν!!! Άνοιγα το πακέτο!