Αποστολέας Θέμα: BULOVA MOONWATCH.  (Αναγνώστηκε 5847 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Alexandros00

• Επισκέπτης
BULOVA MOONWATCH.
« στις: Σεπτέμβριος 19, 2019, 16:42:11 μμ »
Το 2015 ο κόσμος της ωρολογοποιίας ταρακουνηθηκε,ένα Bulova ρολόι δημοπρατήθηκε στο αστρονομικό ποσό των 1.300.000  δολάρια.
Το συγκεκριμένο ρολόι ήταν το μοναδικό,στα χέρια ιδιώτη, που είχε " περπατήσει" στη σελήνη,όχι μόνο είχε περπατήσει αλλά ήταν και το πρώτο στο χέρι αστροναύτη όταν οδηγήθηκε για πρώτη φορά στη σελήνη .
Προτού συνεχίσουμε την ιστορία μας,μια απαραίτητη διευκρίνιση. Τα Ωμέγα speedmaster όπου η NASA δίνει στους αστροναύτες της,στις αποστολές στο φεγγάρι,είναι συγχρόνως και ιδιοκτησία της,που σημαίνει ότι απαγορεύεται να πωληθούν.
Οι προετοιμασίες της NASA για την αποστολή Απολλο 15 έχουν ολοκληρωθεί,όλα έχουν ετοιμαστεί στην εντέλεια, έλεγχοι έχουν ολοκληρωθεί και το πλήρωμα σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμο. Η αποστολή έχει μεγάλη σημασία για τη NASA γιατί θα μείνει παραπάνω ημέρες στο φεγγάρι,θα έχει όχημα μαζί της και οι επιστημονικές απαιτήσεις είναι τεραστιες.
Διοικητής της αποστολής είναι ο αστροναύτης Dave Scott, με φήμη ανθρώπου βαθιά πατριώτη αλλά και πιστό στην αποστολή τού. Το εξουσιοδοτημένο τού Ωμέγα παρουσιάζει πρόβλημα,πιο συγκεκριμένα το κρύσταλλο με κάποιο τρόπο βγήκε από τη κάσα του ρολογιού πράγμα που το καθιστά άχρηστο για την αποστολή, ο διοικητής παίρνει την πρωτοβουλία και βγάζει το δικό του ,back up, ένα Bulova chronograph, όπως λεγόταν τότε, και το οποίο του το είχε δωρίσει η ίδια η Bulova τιμητικά.
Έχουν ειπωθεί πολλά για αυτό το περιστατικό,το γιατί το έκανε,αν έπρεπε να το κάνει,πως συνέβη το σφάλμα στο Ωμέγα και πολλά άλλα.Θα πρέπει να έχουμε κατά νου μας ότι εκείνη την εποχή , επειδή η Ωμέγα,ήταν ελβετική εταιρία, υπήρχε έντονη αντιπαράθεση στο γιατί να μην χρησιμοποιείτε Αμερικανικό ρολόι,η Bulova ηταν καθαρά Αμερικανική εταιρία τότε με μακροχρόνια ιστορία.
Όπως και να έχει μια ένδοξη σελίδα της ιστορίας μας ετοιμαζόταν να γραφτεί.
Στις 2 Αυγούστου 1971 πραγματοποιήθηκε η αποστολή Απολλο 15 η 4η επανδρωμένη που προσγειώθηκε στο φεγγάρι και η πρώτη που είχε μαζί της lunar rover, διοικητής της αποστολής ήταν ο αστροναύτης Dave  Scott .
Με την ολοκλήρωση της αποστολής ο αστροναύτης Dave Scott έβαλε το Bulova στο χρηματοκιβώτιο τού και δεν το ξαναεμφανισε μέχρι το 2015.
Το 2015 η Bulova για να τιμήσει το γεγονός και το υπέρογκο ποσό της δημοπρασίας κυκλοφόρησε το Bulova special edition moonwatch.
Πλέον το ξακουστό moonwatch, έχει παρέα, άλλο ένα... moonwatch
Μερικές πληροφορίες για τη μακροχρόνια ιστορία της Bulova.
Στην αποστολή Απολλο 11 τη πρώτη που προσγειώθηκε στο φεγγάρι,ενα μεγάλο κομμάτι του εξοπλισμού της συνολικής  αποστολής χρησιμοποιούσε εξοπλισμό Accutron , μάλιστα ο Buzz Aldrin τοποθέτησε ένα Bulova Accutron στη περιοχή του φεγγαριού που ονομάζεται sea of tranquility.
Στις αρχές του 1940 η Bulova υπέγραψε συμβόλαιο με την αμερικανική κυβέρνηση να της παρέχει εξοπλισμό που θα την βοηθήσει στον Β π.π.
Μεταξύ άλλων η Bulova δημιουργησε το ονομαστό στρατιωτικό ρολόι Bulova hack watch.
Στη δεκαετία του 1960 η Bulova έφερε την επανάσταση στην ωρολογοποιία με την τεχνολογία Accutronτο πρώτο πλήρες ηλεκτρικό ρολόι της ιστορίας.
Το πρώτο μοντέλο της σειράς Accutron παρουσιάστηκε στην έκθεση Baselworld 1960 και είναι το πασίγνωστο Spaceview 24 με πλήρη έκθεση του μηχανισμού και των πηνίων στο καντράν του ρολογιού.

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για το παραπάνω άρθρο, η σελιδα της NASA ,η σελίδα της Bulova και το ίντερνετ σε ευρεία μορφή.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό

Στάλθηκε από το LYA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: BULOVA MOONWATCH.
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 19, 2019, 16:44:14 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 19, 2019, 18:33:40 μμ »
Εξαιρετική και λεπτομερής παρουσίαση 👏
Πάντα είχα συνδεδεμένα στο μυαλό μου τα accutron με τον <βασιλιά>
Φωτο της εποχής:
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 19, 2019, 18:43:01 μμ »
Εξαιρετική και λεπτομερής παρουσίαση
Πάντα είχα συνδεδεμένα στο μυαλό μου τα accutron με τον <βασιλιά>
Φωτο της εποχής:

Σε ευχαριστώ πολύ φιλε spy, προσπαθώ για το καλύτερο .
Εγώ για ένα παράξενο λόγο έχω συνδεδεμένο τον Έλβις με την Χάμιλτον, αλλά ιστορικά πρώτα έχεις δίκιο ήταν με τη Bulova.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ioann

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 19, 2019, 19:13:36 μμ »
Πολύ ωραία παρουσίαση για ένα πολύ ωραίο ρολόι. Ευχαριστούμε.  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
“I suppose it's like the ticking crocodile, isn't it?”
 J.M. Barrie, Peter Pan

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 19, 2019, 19:16:46 μμ »
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου, επίσης για ένα τέτοιο ρολόι με τέτοια ιστορία η τιμή του είναι πολύ καλή

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ioann

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 19, 2019, 19:27:43 μμ »
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου, επίσης για ένα τέτοιο ρολόι με τέτοια ιστορία η τιμή του είναι πολύ καλή

Έχεις δίκιο Αλέξανδρε. Είναι καλή τιμή ειδικά τώρα που η τιμή του Ω έχει αυξηθεί τόσο σε σχέση με το παρελθόν, με αποτέλεσμα να είναι απλησίαστο για τον πολύ κόσμο.
'Εχει και τη δική του ιστορία, δεν είναι homage.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
“I suppose it's like the ticking crocodile, isn't it?”
 J.M. Barrie, Peter Pan

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 19, 2019, 19:37:20 μμ »

Έχεις δίκιο Αλέξανδρε. Είναι καλή τιμή ειδικά τώρα που η τιμή του Ω έχει αυξηθεί τόσο σε σχέση με το παρελθόν, με αποτέλεσμα να είναι απλησίαστο για τον πολύ κόσμο.
'Εχει και τη δική του ιστορία, δεν είναι homage.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, στην ελληνική αγορά το βρίσκεις με το κουτί του,από επίσημο μαγαζί 400 ευρώ περίπου. Τρομερή τιμή.
Κάπως παράξενο το έχω δει να πουλιέται ακόμα πιο φθηνά χωρίς τη lunar κασετίνα,αλλά με απλό κουτί Bulova. Επίσης το κυκλοφόρησαν και σε έκδοση pvd ολόμαυρο και είναι πανέμορφο, παραθέτω μια φωτογραφία.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 19, 2019, 19:55:17 μμ »
Πολύ πολύ ωραία παρουσίαση
Μπράβο σου
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 19, 2019, 19:58:30 μμ »
Πολύ πολύ ωραία παρουσίαση
Μπράβο σου
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε Νίκο

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 19, 2019, 20:00:01 μμ »
Το είχα αγοράσει πριν 2 χρόνια με.μπρασελε απ' το amazon.ca στα 280€ και το έδωσα γτ είχε προκύψει νέος στόχος και ήθελα φράγκα..Το ξαναγορασα πάλι με μπρασελέ το καλοκαίρι στα 200€ στο primeday.. ;D Ρολόι bang for buck... ;D
Μπράβο για το υλικό, πάντα έτσι!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #11 στις: Σεπτέμβριος 19, 2019, 20:04:25 μμ »
Το είχα αγοράσει πριν 2 χρόνια με.μπρασελε απ' το amazon.ca στα 280€ και το έδωσα γτ είχε προκύψει νέος στόχος και ήθελα φράγκα..Το ξαναγορασα πάλι με μπρασελέ το καλοκαίρι στα 200€ στο primeday.. ;D Ρολόι bang for buck... ;D
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου.. αν θες και μπορείς ανέβασε το καμμία φωτογραφία να το θαυμάσουμε λίγο εδώ

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Σεπτέμβριος 19, 2019, 20:09:46 μμ »
Μονο φωτο απ το παλιο εχω, το καινουργιο θα μου ερθει Ελλαδα σε 20ημερες μαζι με καποια αλλα ρολογακια που εχω παρει το 2ημερο του amazon primeday..Μολις μπορεσω θα ανεβασω γιατι το postimage τωρα τελευταια ψιλοκολλαει..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #13 στις: Σεπτέμβριος 19, 2019, 20:10:56 μμ »
Μονο φωτο απ το παλιο εχω, το καινουργιο θα μου ερθει Ελλαδα σε 20ημερες μαζι με καποια αλλα ρολογακια που εχω παρει το 2ημερο του amazon primeday..Μολις μπορεσω θα ανεβασω γιατι το postimage τωρα τελευταια ψιλοκολλαει..
Ανέβασε αυτές από το παλιό,το ίδιο είναι για εμάς,ίσα ίσα θα το καμαρώσουμε κιόλας. Αν μπορείς πάντα

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Σεπτέμβριος 19, 2019, 21:09:19 μμ »

Μόλις το είδα, αυτό σκέφτηκα. Λέω, ο Χάρης το είχε. Οπότε, ρίξε και τα σχετικά σχόλια από την χρήση, ώστε η παρουσίαση να έχει και τις εμπειρίες ενός χρήστη.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.