Είμαι ένα βήμα πριν το κλείσω και θεωρήσω ότι το πρότζεκτ αυτό έχει τελειώσει.
- Παρέλαβα το νέο καντράν (για όσους έχουν διαβάσει το νήμα) το προηγούμενο είχε έναν τσαμπουκά, ορατό υπό συγκεκριμένες γωνίες (στην τελευτάια φωτογραφία με το πράσινο φόντο είναι ορατός)
- Αποφάσισα να αλλάξω το δευτερολεπτοδείκτη του yobokies, καθώς - να το πω κομψά - το φινίρισμά του ήταν πολύ υποδεέστερο σε σχέση με τους άλλους δείκτες (για να μη θεωρηθώ "ψυχάκι", ο ωρολογοποιός μου είχε ακριβώς την ίδια άποψη και μου το είπε πριν του το αναφέρω εγώ) και αυτό ήταν εύκολα αντιληπτό ειδικά όταν έπεφτε πολύ φως πάνω στο ρολόι
Με την ευκαιρία των παραπάνω λοιπόν, η χελώνα έκατσε στον πάγκο για τελευταία φορά.
Πριν κλειστεί και τεσταριστεί για στεγανότητες κλπ, θα γίνει και το τελικό ρεγουλάρισμα της NH35. Με το αρχικό πείραγμα (και με το ρολόι σχεδόν αδούλευτο) την είχαμε φέρεει στα +2spd. Όταν την έδωσα τώρα για δεύτερη φορά, βρισκόταν στα +7spd. Τελικά θα την παραλάβω κοντά στα +3spd και θα την αφήσω έτσι για καιρό ώστε το ρολόι να δουλέψει και να έρθει στα "κανονικά" του.
Κάνοντας μια πρώτη αποτίμηση, ήθελα να επισημάνω ότι η συνολική εμπειρία με τον yobokies χαρακτηρίζεται ως ουδέτερη/αρνητική:
- το λουκ καντράν/δεικτών είναι εξαιρετικό για το δικό μου γούστο - αν δεν είχα βρει αυτό το καντράν δε θα είχα αγοράσει ποτέ τη χελώνα αυτή
- η φωτεινοτητα στο σκοτάδι είναι μέτρια/κακή - οι δέίκτες έχουν δυνατό lum ενώ το καντράν είναι "ψόφιο" (αν και θα πρέπει να δω και το νέο καντράν πως τα πάει πριν βγάλω το τελικό πόρισμα)
- το φινίρισμα στους δείκτες είναι ασταθές - έχει μεγάλη διαφορά ο δείκτης δεπτερολέπτων σε σχέση με τους άλλους 2 οι οποίοι είναι μια χαρά (στην περίπτωσή μου θα μπορούσα να μην έχω αγοράσει ποτέ το σετ με τους δείκτες παρεμπιπτόντως και να έχω γλιτώσει περίπου 30 ευρώ)
- χρειάστηκα δεύτερο καντράν - δε γνωρίζω αν το πρώτο είχε έρθει σημαδεμένο ή αν το σημάδεψα εγώ αλλά σε κάθε περίπτωση η ιστορία αυτή μου κόστισε +40 ευρώ
Για να συνοψίσω, το homage αυτό έρχεται από το εργοστάσιο σε εξαιρετική κατάσταση και είναι προσεγμένο στη λεπτομέρεια. Με τα πειράγματα, θα επιτύχει κανείς την επιθυμητή custom εμφάνιση, αλλά με αμφίβολα ποιοτικά (στη λεπτομέρεια) αποτελέσματα.
Για τα δικά μου δεδομένα το πρότζεκτ κρίνεται επιτυχημένο και θα το ξανάκανα, καθώς το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα με κάνει να προτιμω το ρολόι σχε σχέση με τα άλλα μου όταν είναι να φορέσω κάποιο μη ηλεκτρονικό. Με τα χρήματα που έδωσα, θα μπορούσα να πάρω μια καινούρια SRP777 η οποία και SEIKO θα ήταν και καλύτερη υποθετω ποιοτικά. Παρόλα αυτά, στα δικά μου μάτια το custom homage αυτό είναι πολύ πιο όμορφο, οπότε θεωρώ πως ορθώς έφτασα μέχρι εδώ.
Όταν παραλάβω, θα ανεβάσω 2-3 φωτός του τελειωμένου, για την πληρότητα του νήματος.