Αποστολέας Θέμα: Βασικός έλεγχος/service σε SKX007 και πιθανές αναβαθμίσεις  (Αναγνώστηκε 10689 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vlzetko

• Member
  • **
    • Προφίλ
Καλή σας ημέρα και καλώς σα βρίσκω στο forum.

Είμαι κάτοχος ενός SKX007 εδώ και περίπου 3 χρόνια. Παρότι γνωρίζω τη γενικότερη αντίληψη ότι σε τέτοιο μηχανισμό και κατηγορία ρολογιού δεν έχει μεγάλο νόημα τo service, εντούτοις μιας και είναι το αγαπημένο μου ρολόι, επιθυμώ την καλύτερη δυνατή συντήρησή του.

Για το λόγο αυτό είμαι σε αναζήτηση κάποιου αξιόπιστου τεχνικού ο οποίος θα αναλάβει ένα βασικό έλεγχο/service (και έλεγχο στεγανότητας) με κόστος που να έχει νόημα συγκρινόμενο με το κόστος αγοράς του εν λόγω SEIKO.

Επιπρόσθετα βρίσκομαι σε σκέψεις για πιθανές αναβαθμίσεις, κυρίως στο μηχανισμό (διαβάζω συχνά για αναβάθμιση σε NH36 κλπ) και θα με ενδιέφερε αν ο τεχνικός που θα μου προτείνετε μπορεί να αναλάβει κάτι τέτοιο.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Hippopotamodon

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Καλησπέρα,
Για έλεγχο θα πρότεινα να το πας στην αντιπροσωπεία, πριν λίγο καιρό που τους είχα ρωτήσει για το κόστος ενός πιθανού σερβις σε ένα Monster που είχα μου είχαν πει γύρω στα 50€.
Λογικά όμως δεν θα χρειαστεί σερβις, αυτά τα ρολόγια λειτουργούν πολλά χρόνια απροβλημάτιστα. Οπότε αν πας μόνο για αλλαγή φλαντζών και έλεγχο στεγανοτητας να υπολογίζεις κάνα 10άρικο.
Για αλλαγή μηχανής δεν θα το σκεφτόμουν. Η NH36 που λες, είναι η 4R36 που είναι ακριβώς η ίδια με την 7S26 που φοράει τώρα το ρολόι σου, με προσθήκη hacking και κουρδισματος από την κορώνα. Το hacking κατά τη γνώμη μου είναι περιττό σε μηχανικό ρολόι, αφού και να το ρυθμίσεις τώρα στο δευτερόλεπτο, αύριο θα έχει αποκλινει, λιγότερο ή περισσότερο. Το κουρδισμα από την κορώνα είναι χρήσιμο μόνο αν έχεις πολλά ρολόγια και αλλάζεις, και θες παράλληλα να τα κρατάς όλα σε λειτουργία χωρίς να τα φοράς. Επίσης, είναι λίγο επισφαλες για δύτες με βιδωτη κορώνα, βιδωσε - ξεβιδωσε θα το φας το σπειρωμα.
Τέλος, θα σου πρότεινα να το κρατήσεις μαμά το ρολόι σου, γιατί τώρα που η Seiko σταμάτησε να τα βγάζει μπορεί μια μέρα να αποκτήσει αξία.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Revilles

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
    • https://www.facebook.com/watch.services.mavridis
Καλησπέρα,
Για έλεγχο θα πρότεινα να το πας στην αντιπροσωπεία, πριν λίγο καιρό που τους είχα ρωτήσει για το κόστος ενός πιθανού σερβις σε ένα Monster που είχα μου είχαν πει γύρω στα 50€.
Λογικά όμως δεν θα χρειαστεί σερβις, αυτά τα ρολόγια λειτουργούν πολλά χρόνια απροβλημάτιστα. Οπότε αν πας μόνο για αλλαγή φλαντζών και έλεγχο στεγανοτητας να υπολογίζεις κάνα 10άρικο.
Για αλλαγή μηχανής δεν θα το σκεφτόμουν. Η NH36 που λες, είναι η 4R36 που είναι ακριβώς η ίδια με την 7S26 που φοράει τώρα το ρολόι σου, με προσθήκη hacking και κουρδισματος από την κορώνα. Το hacking κατά τη γνώμη μου είναι περιττό σε μηχανικό ρολόι, αφού και να το ρυθμίσεις τώρα στο δευτερόλεπτο, αύριο θα έχει αποκλινει, λιγότερο ή περισσότερο. Το κουρδισμα από την κορώνα είναι χρήσιμο μόνο αν έχεις πολλά ρολόγια και αλλάζεις, και θες παράλληλα να τα κρατάς όλα σε λειτουργία χωρίς να τα φοράς. Επίσης, είναι λίγο επισφαλες για δύτες με βιδωτη κορώνα, βιδωσε - ξεβιδωσε θα το φας το σπειρωμα.
Τέλος, θα σου πρότεινα να το κρατήσεις μαμά το ρολόι σου, γιατί τώρα που η Seiko σταμάτησε να τα βγάζει μπορεί μια μέρα να αποκτήσει αξία.

H 4r36 δεν ειναι ακριβως ιδια μηχανή εχουν προσθεση λουμπινια και στην πανω και στην κατω πλατίνα για να μην εχουν φθορες.
Το οτι ενα ρολοι λειτουργεί  απροβλημάτιστα δεν σημαίνει πως δεν θελει service καθως τα μέρη που μενουν αλάδωτα προκαλούν φθορές,οπως barrel,αξονα balance,ρόδα αυτομάτου κτλ.στην συνεχεια αφου εχει μείνει αλάδωτο μετα απο χρονια ακομα και service να γινει εχουν παραμείνει οι φθορές οπότε εχουμε και τις απώλειες +-     
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος vlzetko

• Member
  • **
    • Προφίλ
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Από χτες το βράδυ μετράω τις απώλειες με το atomic clock και το νούμερο που παίρνω είναι -21sec/ημέρα.

Αντιλαμβάνομαι ότι είναι εντός προδιαγραφών, αλλά υπάρχει περίπτωση να έχει όντως νόημα ένα service/καλιμπράρισμα.

Η πλάκα είναι ότι τηλεφώνησα σε κατάστημα που βρήκα online, τους είπα ότι έγραψα και εδώ και με γείωσαν κανονικά, λέγοντάς μου ότι το ρολόι αυτό δεν θέλει service και ότι -21 sec είναι μια πολύ νορμάλ απόδοση.

Αναφορικά με την αντιπροσωπεία, έχω διαβάσει τόσα αρνητικά που θα ήθελα να την αποφύγω.

Συμπερασματικά, συνεχίζω να θέλω προτάσεις για αξιόπιστο τεχνικό!

Ευχαριστώ και πάλι.

Υ.Γ. Αναφορικά με τα mods που έχω γράψει, δεν έχω αποφασίσει τίποτα ακόμη. Απλώς θα ήθελα να ξέρω αν μπορεί κάποιος να τα αναλάβει.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
H 4r36 δεν ειναι ακριβως ιδια μηχανή εχουν προσθεση λουμπινια και στην πανω και στην κατω πλατίνα για να μην εχουν φθορες.
Το οτι ενα ρολοι λειτουργεί  απροβλημάτιστα δεν σημαίνει πως δεν θελει service καθως τα μέρη που μενουν αλάδωτα προκαλούν φθορές,οπως barrel,αξονα balance,ρόδα αυτομάτου κτλ.στην συνεχεια αφου εχει μείνει αλάδωτο μετα απο χρονια ακομα και service να γινει εχουν παραμείνει οι φθορές οπότε εχουμε και τις απώλειες +-   
Τα πρόσθετα ρουμπινια είναι ακριβώς στα εξαρτήματα που εξυπηρετούν το hacking και το κουρδισμα. Τώρα πόσο αλαδωτη μπορεί να είναι μια μηχανή τριών χρόνων...
Τα -21s είναι μια χαρά για την 7s26. Αν δεν σε ικανοποιεί η χρονομετρία, πήγαινέ το για ρυθμισμα.
Απ ό,τι έχω ακούσει μια ένδειξη πως το ρολόι θέλει σερβις είναι να μην κρατάει reserve. Βάσει προδιαγραφών πρέπει να έχει τουλάχιστον 40 ώρες. Εσένα πόσο κρατάει;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
............. Το hacking κατά τη γνώμη μου είναι περιττό σε μηχανικό ρολόι, αφού και να το ρυθμίσεις τώρα στο δευτερόλεπτο, αύριο θα έχει αποκλινει, λιγότερο ή περισσότερο. Το κουρδισμα από την κορώνα είναι χρήσιμο μόνο αν έχεις πολλά ρολόγια και αλλάζεις, και θες παράλληλα να τα κρατάς όλα σε λειτουργία χωρίς να τα φοράς. Επίσης, είναι λίγο επισφαλες για δύτες με βιδωτη κορώνα, βιδωσε - ξεβιδωσε θα το φας το σπειρωμα.
......................

Εσύ, πότε αποφοίτησες από την σχολή μου ?  ::) Τα λές όπως εγώ  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος vlzetko

• Member
  • **
    • Προφίλ
Τα πρόσθετα ρουμπινια είναι ακριβώς στα εξαρτήματα που εξυπηρετούν το hacking και το κουρδισμα. Τώρα πόσο αλαδωτη μπορεί να είναι μια μηχανή τριών χρόνων...
Τα -21s είναι μια χαρά για την 7s26. Αν δεν σε ικανοποιεί η χρονομετρία, πήγαινέ το για ρυθμισμα.
Απ ό,τι έχω ακούσει μια ένδειξη πως το ρολόι θέλει σερβις είναι να μην κρατάει reserve. Βάσει προδιαγραφών πρέπει να έχει τουλάχιστον 40 ώρες. Εσένα πόσο κρατάει;

Αναφορικά με τη χρονομετρία, δεν είναι αν με ικανοποιεί ή όχι. Όσο το περισσότερο ψάχνω αυτό το μηχανισμό online, βλέπω ότι με την κατάλληλη "φροντίδα" μπορεί να τα πάει πολύ καλύτερα από τα -21sec/ημέρα, οπότε γιατί όχι.. Όσον αφορά στο ρεζερβέ, δεν έχω μετρήσει ακριβώς το χρονικό διάστημα, αλλά δε θα προλάβω κιόλας γιατί κανόνισα ήδη να το παραδώσω σήμερα σε τεχνικό.

Θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα μετά το τέλος του service.

Σας ευχαριστώ και πάλι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Εσύ, πότε αποφοίτησες από την σχολή μου ?  ::) Τα λές όπως εγώ  ;)

Τι να σου πω, ένας απλός γεωλογος είμαι... :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Αναφορικά με τη χρονομετρία, δεν είναι αν με ικανοποιεί ή όχι. Όσο το περισσότερο ψάχνω αυτό το μηχανισμό online, βλέπω ότι με την κατάλληλη "φροντίδα" μπορεί να τα πάει πολύ καλύτερα από τα -21sec/ημέρα, οπότε γιατί όχι.. Όσον αφορά στο ρεζερβέ, δεν έχω μετρήσει ακριβώς το χρονικό διάστημα, αλλά δε θα προλάβω κιόλας γιατί κανόνισα ήδη να το παραδώσω σήμερα σε τεχνικό.

Θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα μετά το τέλος του service.

Σας ευχαριστώ και πάλι.

Πραγματικά, μπορούν πολύ καλύτερα. Έχω ένα SKX007 σαν το δικό σου, που βγήκε από το εργοστάσιο τον 8ο του 2017,και τρέχει με +/-2spd στον καρπό. Είχα όμως και ένα Monster με την "καλύτερη" 4r36 που όσο και να το ρυθμιζα, (το είχα πάει δύο φορές στη Seiko και το είχα ανοίξει κι εγώ 2-3) δεν έλεγε να ξεκολλήσει από το -20spd. Στις μηχανές αυτού του βεληνεκούς είναι καθαρά θέμα τύχης.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος paulmarinis

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Και εγω στο σκξ013 κερδιζω 2-3 δευτερολεπτα την ημερα.
Το ειχα ανοιξει μονος μου 3-4 φορες μεχρι να το πετυχω, στην αρχη ηταν στα 15 δευτερολεπτα την ημερα περιπου
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
Απ: Βασικός έλεγχος/service σε SKX007 και πιθανές αναβαθμίσεις
« Απάντηση #10 στις: Ιούλιος 05, 2019, 15:14:11 μμ »
.................... Στις μηχανές αυτού του βεληνεκούς είναι καθαρά θέμα τύχης.

Αυτή, είναι η μεγαλύτερη αλήθεια.

Τελικά, μάλλον ήσουν μαθητής μου. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Και μάλιστα, .......................καλός  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούλιος 05, 2019, 15:18:44 μμ »
Hippopotamodon,λιγα ποστ ουσιας,ονομα?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιούλιος 05, 2019, 15:42:28 μμ »
Hippopotamodon,λιγα ποστ ουσιας,ονομα?

Λίγος χρόνος, λίγα posts. Καμιά φορά γράφω με το ίδιο όνομα στο wus, κυρίως στο Seiko forum. Το όνομά μου είναι Αριστείδης.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιούλιος 05, 2019, 16:44:49 μμ »
Καλως ηρθες,Αριστείδη
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιούλιος 05, 2019, 19:23:01 μμ »
Καλως ηρθες,Αριστείδη

Το παρ' ολίγον όνομά μου ( .....ο άλλος παππούς  ;) ).

Καλώς ήρθες .....................κ. μαθητά  ::)

Πες μας και άλλα  :) Καλά τα λες !
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.