Αποστολέας Θέμα: Ένα για κάθε μέρα!!!  (Αναγνώστηκε 8690 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Petros1

• Επισκέπτης
Απ: Ένα για κάθε μέρα!!!
« Απάντηση #30 στις: Μάιος 31, 2019, 15:10:00 μμ »
Ανδρέα σαφώς και δεν είναι ρολόι!

Επίσης οποιαδήποτε συνδεση με την ΝΑΣΑ δεν έχει καμια ιστορικοτητα πλεον, αυτό εχει νοημα μόνο για την εποχή των πρώτων αποστολών.

Γιατί έχει νόημα για την εποχή των πρώτων αποστολών,κι όχι των δεύτερων...?Επειδή σε βολεύει εσένα?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Μάιος 31, 2019, 15:46:11 μμ »
Ποιος ο λόγος να είναι quartz ή eco drive από τη στιγμή που θα φοριέται 24/7 και άρα θα είναι μονίμως σε κίνηση ?? 
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος theodoxos

• Sr. Member
  • Ανδρέας
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Μάιος 31, 2019, 15:48:52 μμ »
Ποιος ο λόγος να είναι quartz ή eco drive από τη στιγμή που θα φοριέται 24/7 και άρα θα είναι μονίμως σε κίνηση ??
η ακρίβεια
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Μάιος 31, 2019, 15:54:19 μμ »
η ακρίβεια
Ανεπαίσθητο πρόβλημα με ενα καλο αυτόματο. 
Μονο για grab and go μπορω να καταλαβω ενα quartz σε σχεση με ενα αυτοματο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Μάιος 31, 2019, 15:55:59 μμ »
η ακρίβεια

Στα πόσα λεπτά / δεύτερα / έλεγχο, προσδιορίζεται το "ανεπαίσθητο" ?  ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Μάιος 31, 2019, 15:58:54 μμ »
η ακρίβεια

Στα πόσα λεπτά / δεύτερα / έλεγχο, προσδιορίζεται το "ανεπαίσθητο" ?  ::)
Τι να σου πω βρε Γιωργο  :). .Εχω να φορεσω quartz 20 χρονια και δε με εχει απασχολήσει ποτε αυτο το θεμα..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος gmaras

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Μάιος 31, 2019, 18:44:10 μμ »
Θα συμφωνησω με το Βασιλη... Δε νομιζω πως συνιστα προβλημα το αυτοματο για καθε μερα... Αλλωστε οπως εχει προαναφερθει στο παρελθον, υπαρχουν οι "αδιαφοροι" που δεν τους ενδιαφερει το μηχανικο ρολοι και θελουν το grab and go, αλλα υπαρχουν και οι τρελαμενοι (εδω που τα λεμε δε χρειαζεται να εισαι και τρελαμενος), που δεν εχουν προβλημα να ρυθμισουν την οποια αποκλιση χρονομετριας εμφανιστει σε βαθος χρονου! Εκτος κι αν χανει 5 λεπτα την ημερα!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Γιώργος

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Μάιος 31, 2019, 19:33:47 μμ »
Ετσι Γιώργο ! Και στην τελικη καθε 2 μηνες που ρυθμιζεις την ημερομηνια ,ρυθμιζεις και την ωρα αν υπαρχει κάποια απόκλιση.. 
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Μάιος 31, 2019, 20:54:30 μμ »
Ετσι Γιώργο ! Και στην τελικη καθε 2 μηνες που ρυθμιζεις την ημερομηνια ,ρυθμιζεις και την ωρα αν υπαρχει κάποια απόκλιση..

Ε, εντάξει, ξεφύγαμε !  ::) Αν διορθώνεις την απόκλιση ανα δύο μήνες,  ??? τότε ή έχεις ΡΟΛΟΓΑΡΑ ( μουτσο πλάτα $$$$$$$$$$$), ή χάνεις όλες τις πτήσεις σου,  :'( δεν προλαβαίνεις τις τράπεζες,  :( κλπ, κλπ.

Και COSC να είναι, ( εντάξει, παραμύθια, τα ζήσαμε,  ;D ) , μία αποκλισούλα, θα την έχει. Βάλε και την ελλειψη service, βάλε και την κάποια ηλικία ( ..του ρολογιού ντέ  ;) ), και η αποκλισούλα, "παίρνει" και ένα 10-15 % επι πλέον.

Αν οι υποχρεώσεις / ασχολίες, δεν απαιτούν κάποια ακρίβεια, εντάξει, να πω , "αποδεκτό".

Αν κινείται κανείς σε αυστηρά χρονικά πλαίσια ( .........ω ρε πόλεμος που θα γίνει   8) ), τότενες, εμένα προσωπικά, δεν θα με κάλυπτε.

Φυσικά και έζησα, και έχω και στον κύκλο μου ανθρώπους, που το ρολόι τους δείχνει άλλα αντί άλλων, :P  μια και είναι "ελευθέρας" βοσκής, αλλα η προσωπική μου προτίμηση και "ανάγκη", είναι η ακριβής ένδειξη.  :) Γεροπαράξενος ? Μπορεί. Αλλά έτσι ήμουν πάντα.  :-[
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Μάιος 31, 2019, 21:31:45 μμ »
Δλδ είσαι της άποψης τα αυτόματα να φοριούνται πώς και πόσο ??Κάτσε γιατί έχει ενδιαφέρον μετα απο τοσα χρονια στα φορουμ να δω την αποψη οτι φοραμε το αυτοματο μια στο τοσο και το περισσότερο χρονο τα quartz ..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Μάιος 31, 2019, 23:11:23 μμ »
Δλδ είσαι της άποψης τα αυτόματα να φοριούνται πώς και πόσο ??Κάτσε γιατί έχει ενδιαφέρον μετα απο τοσα χρονια στα φορουμ να δω την αποψη οτι φοραμε το αυτοματο μια στο τοσο και το περισσότερο χρονο τα quartz ..

Χα Χα Χα, νατος , τσίμπησε

Λοιπόν.  :)

Φυσικά και φοράγαμε αυτόματα  ;D, και μάλιστα καλής ποιότητος, και κάποια και πιστοποιημένα, και με δυνατότητα χρήσης και σε υγρά περιβάλλοντα.

Ετυχε να τα μάθουμε, και τα ........................είχαμε στα

Μετά, το σωτήριον έτος ..............(1), όλως τυχαίως, και από ωρολογιακή περιέργεια, απέκτησα ένα quartz.(2)

Και "έμαθα" την σχεδόν απόλυτη ακρίβεια, που τόσο μου άρεσε, ειδικά μια και την εποχή εκείνη, και για κάποια χρόνια, ζούσα σε μια χώρα, που η συνέπεια στην τήρηση ώρας / ωραρίων, θεωρείτο νόμος.  :)

Και ανακάλυψα επίσης, την διατήρηση της λειτουργίας χωρίς την υποχρεωτική ανάρτηση επι χειρός, ή σε μηχανικό / ηλεκτρικό κουρδιστή. Ηταν ένα ευχάριστο γεγονός, για κάποιον που ήθελε να έχει περισσότερα του ενός ωρολόγια, και άλλαζε δυο-τρείς φορές την ημέρα, για να τα κρατά σε κίνηση. Και αν υπολογίσουμε και το γεγονός ότι για την μεγαλύτερη ακρίβεια απαιτείται αρκετή ισχύς ( κούρδισμα ) του ελατηρίου, απαιτείτο αρκετή ( ....τουλάχιστον 8-ωρη ? ) χρήση, αλλιώς, κάποιο εξασθενούσε, και ....έμενε λίγο πίσω. Εκεί διευκόλυνε ελαφρώς η 48 - ωρη αυτοδυναμία, αλλά και πάλι, πάντα κάποιο σταμάταγε. Και τότε, δεν είχαμε και ενδείξεις φόρτισης.
Το αρνητικό, ότι απαιτείτο η αλλαγή πηγής ισχύος, κάθε 1,5-3 χρόνια.

Το επόμενο βήμα, ήταν ένα quartz, που θεωρητικά απεμπολούσε την υποχρέωση αλλαγής πηγής ισχύος, υποσχόμενο συνεχή λειτουργία εφόσον παρέμενε κάπιες ώρες κοντά σε πηγή φωτός, λάμπα-ήλιο, κλπ. Και αν έμενε και άνευ, σταματούσε, σε κατάσταση "κοιμωμένης", και με την επανέκθεση, επανερχόταν.

Επίτευγμα. Αριστο. Με ενδιέφερε. Αν βάλουμε και το γεγονός ότι λάμβανε και σήμα Radio για την απόλυτη ακρίβεια σε απόκλιση δευτερολέπτου, έ, ένας σαν και εμένα, δεν ήθελε και πολλά. Το ερωτεύτηκα. Ετος ? .......(3) 

Κάνοντας σούμα, έχουμε και λέμε.

Καλό και "πραγματικό" ρολόι ένα μηχανικό, και ιδανικότερα, ένα αυτόματο. Σωστά.

Με τις αποκλίσεις του, την υποχρεωτική χρήση για την συνέχιση της λειτουργίας, και την απαραίτητη συντήρηση, αναλόγως του τύπου / κατασκευαστικών στοιχείων.

Αλλά και από την άλλη, χωρίς να τα καταργούμε, ένα / δύο /....Χ, εύκολα στην χρήση και εναλλαγή quartz / Eco, εμένα προσωπικά, δεν με χαλάει.  ;)

Καλά και τα Ελβετικά, αλλά πλέον είναι ακριβό σπορ.  :( 

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Μάιος 31, 2019, 23:21:12 μμ »
Για να ειμαι ειλικρινης διαβασα μονο απο εκει που λες κανοντας σουμα και μετα και απο τη στιγμή που το θεμα λεει για ενα και μοναδικο ρολοι κραταω την αναφορα σου για το αυτοματο ως πραγματικο και καλο και την αναφορα σου στο οτι καλο ειναι να υπάρχουν ενα δυο quartz για το rotation την εκλαμβανω ως off topic για το συγκεκριμενο θεμα .. :)   
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος gmaras

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Ιούνιος 01, 2019, 10:14:29 πμ »
Θεωρω πως το "ενα και μοναδικο" για καθε μερα, ειναι υποκειμενικη επιλογη εφοσον ο καθενας μας εχει διαφορετικες οπτικες γωνιας για το πως βλεπει το ρολοι και διαφορετικο τροπο ζωης.

Αλλως ψαχνει ενα toolwatch π.χ. gshock, αλλως θελει κατι luxury, αλλως ενα smartwatch...

Προσωπικα το ρολοι δεν το φοραω για να βλεπω την ωρα (καλα μην τρελαθουμε, το κανω και αυτο) αλλα το φοραω γιατι ειναι το πιο απαραιτητο αξεσουαρ/κοσμημα/εργαλειο πανω στο σωμα μου... Κανει αρκετα πραγματα μαζι! Και κυριως με κανει να το χαζευω ατελειωτες στιγμες και να το θαυμαζω! Πολλες φορες το βγαζω απο το χερι μου και το επεξεργαζομαι σαν κατασκευη και το θαυμαζω (ενας λογος που δε θα ηταν το gshock το καθημερινο μου! Τι να θαυμασω; Την πλαστικη κατασκευη; Με ολο το σεβασμο στα gshock).

Εν ετη 2019, το κινητο μου το κουβαλαω στα χερια μου σχεδον οσο και το ρολοι, ολη μερα στο ιντερνετ, ολη μερα στα τηλεφωνα οποτε αν θελω απολυτη ακριβεια, θα δω και το κινητο μου!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος donpaganistis

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιούνιος 01, 2019, 10:42:31 πμ »
Διαβαζοντας το θεμα, διερωτωμαι αν υπαρχει οποιοδηποτε αλλο αντικειμενο που οι χομπιστες του τασσονται κατα της χρησης των ποιοτικοτερων προιοντων τους, με γνωμονα το φοβο φθορας και την ανια συντηρησης τους!
Η αποψη μου συμφωνει με του Νικολα/ Argo: ολα μου τα ρολογια προοριζονται για καθημερινη χρηση, ανεξαρτητως χαρακτηριστικων (ειδος κινησης, στυλ, τιμη)
Αν φοβομουν για τη φθορα και το κοστος συντηρησης τους, δε θα τα αγοραζα εξαρχης.Ετσι, θα κρατουσα τα χρηματα μου και αυτη θα ηταν η αποδοτικοτερη ''εξοικονομιση πορων''.
Επισης, το ζητημα της ακριβειας το βρισκω παντελως ανουσιο. Αντε, να το καταλαβω αν καποιος ειναι οδηγος τρενου στην Ιαπωνια ή χρηματιστης στη Νεα Υορκη, αλλα στην Ελλαδα τα 2-3'' αποκλισης/μηνα ειναι αδιαφορα για το 99,9999% του πληθυσμου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions