Αποστολέας Θέμα: Αγορά Hamilton jazzmaster  (Αναγνώστηκε 8999 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Tasos

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Απ: Αγορά Hamilton jazzmaster
« Απάντηση #30 στις: Απρίλιος 22, 2019, 12:30:55 μμ »
σε σχεση με το hamilton που εδειξα θα μ προτεινες να κοιτουσα καλυτερα tissot?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Nick

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Απρίλιος 22, 2019, 13:22:45 μμ »
Εγώ θα σε συμβούλευα κάτι άλλο ν' αγοράσεις, πόσο έχει; μόνο φράγκα 7 αφού το θέλεις πάρτο.
Και μετά από την παράθεση λίγο από Καββαδία ας συνεχίσουμε την κουβέντα.
Δεν είδα κανένα να λέει ότι τα Hamilton δεν είναι καλά ρολόγια. Απλά όλοι προτείνουν περισσότερο ψάξιμο για την καλύτερη δυνατή αγορά μιας και το ποσό των 700 ευρώ δεν είναι ευκαταφρόνητο. Προσωπικά μεταξύ των Tissot που έδειξες και του Jazzmaster προτιμώ το δεύτερο. Ο μόνος ενδοιασμός μου είναι στα χρώματα του τα οποία είναι λίγο εξεζητημένα. Αυτό με το μαύρο καντράν ή αυτά με τα καφέ λουράκια σαν πιο σπορ επιλογή μου κάθονται καλύτερα. Παρόλα αυτά, από τα στοιχεία που μας παράθεσες (φοιτητής aka casual/sport ντύσιμο τζινάκι, addidas κτλ κτλ) η πρώτη μου επιλογή θα ήταν ένα divers. Θα το πάρεις και μετά θα ξεχάσεις ότι το έχεις. Ούτε λουράκια κάθε λίγο και λιγάκι γιατί τα δέρματα τσακίζουν και φθείρονται, ούτε να το βγάζεις όποτε ανοίγεις την βρύση, ούτε να φοβάσαι μην το χτυπήσεις πουθενά. Όπως βλέπεις υπάρχει και θέμα πρακτικότητας και θέμα ταιριάσματος με το ντύσιμο. Γιατί όπως και να το κάνουμε allstaraki με Tissot δεν κολλάει. Υπάρχουν divers λίγο πιο ''μαζεμένα'' και μπορούν να φορεθούν σαν πιο κυριλέ. Και εμένα δεν μου αρέσουν τα matcho ρολόγια που είναι σαν να έχεις δέσει στο καρπό σου τηγάνι τεφάλ. Αν βέβαια ήδη έχεις ένα καλό ρολόι για καθημερινό τότε πάρε το καθαρόαιμο dress που σου αρέσει.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος yannisb

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Απρίλιος 22, 2019, 15:28:48 μμ »
Εχοντας και tissot (ηταν και μενα το 1ο μου ρολοι οταν μπηκα στο φορουμ), και hamilton (μπολικα μαλιστα), μπορω να σας πω οτι ειναι μια χαρα για να ξεκινησετε στα ελβετικα ρολογια. Η εταιρεια (ανηκουν και τα 2 στο swatch group) εχει βαλει τη χαμιλτον ενα σκαλι πιο πανω ,αλλα ειναι σε παρεμφερη επιπεδα.
Εχουν καποια μοντελα που ναι σαφως πιο δημοφιλη και "χαρακτηριστικα " τους, οποτε για λογους συλλογης ισως ταιριαζουν καλυτερα. Αλλα επειδη εσεις θα το φορατε, το θεμα ειναι να αρεσει ΣΕ ΕΣΑΣ πανω απ ολα. Η ποιοτητα ειναι εκει, η τιμη τους ειναι μια χαρα (οχι τοσο vfm οσο γιαπωνεζικα, αλλα κερδιζεις σε αλλα πραγματα) .
Αν θελετε να δειτε ενδεικτικα , λιγο off the top of my head που λεν και στο χωριο μου

Tissot : PRS 516, visodate , seastar
Hamilton : Πιο χαρακτηριστικα της ειναι field (" στρατιωτικα" ) και pilot ρολογια, ενω δεν παν πισω και πιο dressy επιλογες, (intramatic, jazzmaster) . Πιο "φορουμιστικα" ειναι τα khaki field (ειδικα το 38ρι κουρδιστο που βγηκε φετος) , 2 που γιναν γνωστα απ την ταινια interstellar (το ομωνυμο και το murph), το intramatic , τοσο το dress οσο και ο χρονογραφος που βγηκε φετος (αλλα ξεφευγει σε λεφτα) . Αυτα ειναι ρολογια που θα τα βρειτε σε αρκετεσ συλλογες, αλλα ξαναλεω, να σας αρεσουν και σας, οχι μονο στους γυρω....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Tasos

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Απρίλιος 22, 2019, 15:36:20 μμ »
Νικο με καλυψες στα περισσοτερα απο αυτα που ζητουσα  ;D Αυτο για το οτι θελει προσοχη και το εχω ετσι κ αλλιως και με το ρολοι που εχω τωρα και φορω καθημερινα το οποιο ειναι και αρκετα καλο. Γενικα μπορω να υποστηριξω "πιστευω" ενα dress ρολοι γιατι δεν ντυνομαι τοσο καζουαλ οσο ανεφερες και επισης στις καζουαλ στιγμες φοραω αυτο που ηδη εχω.Τα divers με ενα γρηγορο ψαξιμο δεν μου αρεσαν και τοσο. Θελω να καταληξω σε κατι που ειναι καλο σε αυτα τα χρηματα γι αυτο και παιρνω τις γνωμες σας ;D. Μου εχει δημιουργηθει και ενας ακομη ενδοιασμος , αν αξιζει αυτοματο ή quartz. Τα quartz δεν αντεχουν στον χρονο με κανονικη αλλαγη μπαταριας? Γιατι παντου διαβαζω οτι τα αυτοματα ειναι αυτα που αντεχουν (αλλα το service ειναι ακριβο), δεν βρηκα κατι για τα quartz. Tο ρωταω αυτο γιατι το tissot που εχω ειναι quartz. Καλησπερα Γιαννη, θα τα ελεγξω το βραδυ που θα τελειωσω απο το μαθημα  ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Nick

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Απρίλιος 22, 2019, 16:31:38 μμ »
Με το χέρι στην καρδιά δεν πιστεύω ότι τα αυτόματα είναι καλύτερα από τα quartz. Προσωπική γνώμη. Όπως είχα γράψει πιο κάτω στην στήλη, το quartz Tag που έχω, επί 25 χρόνια μόνο μπαταρίες μου ζήτησε. Αλλά τα τελευταία χρόνια τα αυτόματα έχουν αυξήσει πολύ το prestige τους και ίσως τελικά αυτό να πληρώνουμε. Αν με ρώταγες θα σου έλεγα ότι θεωρώ τα quartz πιο value for money αλλά εγώ θα διάλεγα αυτόματο. Πιστεύω ότι οι 9 στους 10 εδώ μέσα το ίδιο θα σου λέγανε.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Απρίλιος 22, 2019, 16:37:08 μμ »
Μεγαλη κουβεντα ανοιγεις  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Απρίλιος 22, 2019, 17:46:31 μμ »

Hamilton : Πιο χαρακτηριστικα της ειναι field (" στρατιωτικα" ) και pilot ρολογια, ενω δεν παν πισω και πιο dressy επιλογες, (intramatic, jazzmaster) . Πιο "φορουμιστικα" ειναι τα khaki field (ειδικα το 38ρι κουρδιστο που βγηκε φετος) , 2 που γιναν γνωστα απ την ταινια interstellar (το ομωνυμο και το murph), το intramatic , τοσο το dress οσο και ο χρονογραφος που βγηκε φετος (αλλα ξεφευγει σε λεφτα) . Αυτα ειναι ρολογια που θα τα βρειτε σε αρκετεσ συλλογες, αλλα ξαναλεω, να σας αρεσουν και σας, οχι μονο στους γυρω....

Ουτε ο αντιπρόσωπος δεν ξέρει τόσο καλά τα μοντέλα  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Απρίλιος 22, 2019, 17:54:44 μμ »
Με το χέρι στην καρδιά δεν πιστεύω ότι τα αυτόματα είναι καλύτερα από τα quartz. Προσωπική γνώμη. Όπως είχα γράψει πιο κάτω στην στήλη, το quartz Tag που έχω, επί 25 χρόνια μόνο μπαταρίες μου ζήτησε. Αλλά τα τελευταία χρόνια τα αυτόματα έχουν αυξήσει πολύ το prestige τους και ίσως τελικά αυτό να πληρώνουμε. Αν με ρώταγες θα σου έλεγα ότι θεωρώ τα quartz πιο value for money αλλά εγώ θα διάλεγα αυτόματο. Πιστεύω ότι οι 9 στους 10 εδώ μέσα το ίδιο θα σου λέγανε.

Και εγώ έχω ένα 40 χρόνια. Και του είχα αλλάξει και τα ..............φώτα, εκτός από την μπαταρία.  :-[

Και έχω και άλλα, από 12 χρόνια μέχρι.....πέρσυ.  ;)

Το καλό μηχανικό πλέον, είναι για "καλό", τα υπόλοιπα, σπόρ, divers, καθημερινά, κλπ, είναι λογικότερο να είναι quartz, και για να το πάμε ..........λιιιιιγο πιο πέρα, και Eco Drives.

Φυσικά, υπάρχει και η θεωρία που λέει, ""αφού το πήρα, θα το φοράω να το χαίρομαι , παντού και πάντα." ;)

Ετσι έλεγα και εγώ, μέχρι πριν λίγο καιρό. Μετά, ..........άλλαξα άποψη.  8)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Απρίλιος 22, 2019, 17:58:28 μμ »
+1
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Απρίλιος 22, 2019, 18:05:43 μμ »
+1

Αυτό λέγεται........................ωριμότης  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Απρίλιος 22, 2019, 18:07:01 μμ »
Οχι,το λενε $$$ για σερβις
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Tasos

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Απρίλιος 22, 2019, 23:56:57 μμ »
σας ευχαριστω πολυ ολους , μου εχουν λυθει καποιες απο τις αποριες που ειχα. Μια τελευταια ερωτηση εχω.
https://www.oroloi.gr/el-gr/product/2596755/TISSOT-T-Classic-Tradition-Powermatic-80-Automatic-Black-Leather-Strap/
αξιζει το συγκεκριμενο για τα χρηματα του?? με περιπου 50 ευρο κατω η τιμη του ομως
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Απρίλιος 23, 2019, 00:05:45 πμ »
Θέμα προσωπικού γούστου
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Tasos

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Απρίλιος 23, 2019, 10:50:39 πμ »
Καλως θα αρχισω να ψαχνομαι παιδια και ευχαριστω για την βοηθεια σας!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Απρίλιος 23, 2019, 13:55:43 μμ »
σας ευχαριστω πολυ ολους , μου εχουν λυθει καποιες απο τις αποριες που ειχα. Μια τελευταια ερωτηση εχω.
https://www.oroloi.gr/el-gr/product/2596755/TISSOT-T-Classic-Tradition-Powermatic-80-Automatic-Black-Leather-Strap/
αξιζει το συγκεκριμενο για τα χρηματα του?? με περιπου 50 ευρο κατω η τιμη του ομως
Όπως σου λέει ο Γιώργος,  είναι θέμα προσωπικού γούστου. Πρόσεχε όμως γιατί ένα ιδιαίτερο ρολόι, μπορεί στην αρχή να σε εντυπωσιάζει, αλλά στη συνέχεια μπορεί να σε κουράσει και να σε δυσκολέψει στους καθημερινούς συνδυασμούς.
Επίσης, αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα δυσκολευτείς και πολύ να το δώσεις, ειδικά τα dress.
Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να συμβιβαστεί, απλά να τα ζυγίσεις όλα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions