Αποστολέας Θέμα: Panerai  (Αναγνώστηκε 756408 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

capt-dim

• Επισκέπτης
Απ: Panerai
« Απάντηση #3105 στις: Σεπτέμβριος 11, 2016, 09:37:47 πμ »
Έχεις πλάκα .....!!!!

Τι να διαβάσω  έχεις 40Κ ποστ και κανένα δεν ξεπερνάει τις 10 λέξεις ....  Για να μην πω τις 3 λέξεις .... !!!!

Με τους χαζούς δεν έχω κανένα πρόβλημα το αντίθετο μάλιστα ... Αλλα με τους χαζούς που το παίζουν έξυπνοι υπαρχει πρόβλημα ...!!!! Υπαρχει διαφορά ξέρεις ..... !!!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3106 στις: Σεπτέμβριος 11, 2016, 09:45:29 πμ »
.......

Άσε που με τρία σχέδια πόσα ποια ρολόγια να πουλήσεις;
......
Η Rolex πόσα σχέδια- κάσες έχει?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3107 στις: Σεπτέμβριος 11, 2016, 09:52:28 πμ »
... πρόσφατα έβγαλε κάποια καταπληκτικά 42αρια ... κίνηση πολύ σωστή κατά την γνώμη μου γιατί υπάρχει πολύ κόσμος που γουστάρει τα πανεραι αλλά δεν μπορεί να φορέσει 44αρια και 47αρια ....!!!  ... θέλω αν πω ότι κάνει κινήσεις ... αλλα μετρημένες και χωρίς να ξεφεύγει από την ταυτότητα της ... !!!
Μα αυτό και μόνο δείχνει ότι έχει χάσει την ταυτότητά της.
Δεν ξερω πως το εννοεις αλλα αν υπονοείς οτι εχασε την ταυτότητα με την μείωση των μεγεθών της να αναφέρω οτι 40αρια μοντέλα εχει από το 2000...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3108 στις: Σεπτέμβριος 11, 2016, 10:31:15 πμ »
Δεν με έλκουν τα Panerai, δεν θα αγόραζα ποτέ, αλλά η κίνηση να μικραίνει την ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ της κάσα είναι ή έξυπνη, ή κίνηση απελπισίας  ;)

Η κάθε μπράντα, είτε ουίσκι, αυτοκίνητα και εν γένει, καταναλωτικά προϊόντα, ΚΤΙΖΟΥΝ ένα χαρακτηριστικό τους γνώρισμα, που ΦΩΝΑΖΕΙ, "είμαι εγώ".

Η Πόρσε με μια συγκεκριμένη όψη, ο Γιάννης ο περιπατητής με το τετράγωνο μπουκάλι ( μέχρι και τετράγωνα ποτήρια έβγαλε, και έπινες από την γωνία γιατί βρεχόσουν !!!! ), η Mercedes / BMW με τα σύμβολά τους, άλλοι κατασκευαστές  με την ίδια "μασκα / γρίλια", σε όλα τα μοντέλα, και ούτω καθεξής.

Το να έχεις πχ ουίσκι, 5-12-15-18 ετών, με την ιδια φίρμα, μπύρα στην ίδια ετικέττα αλλά 0%, 2,5 %, 5 %, 7 % οινοπνευμα, και Μαύρη, Ξανθιά, Weiss, ή Standard, Base, Lux, Sport, 4x4, Extreme, σε ένα μοντέλο αυτοκινήτου, δεν σημαίνει ότι απαρνιέσαι τις αρχές σου. Σημαίνει ότι διευρύνεις τις επιλογές του υποψήφιου καταναλωτή, μήπως και σε προτιμήσει.

Αν το κάνανε επειδή τα άλλα δεν πουλούσαν, οπότε είναι κίνηση απελπισίας, ή επειδή η έρευνα αγοράς έδειξε ότι ο κόσμος ζητούσε ένα πιο μικρό μέγεθος, το ξέρουν μόνο στο ΔΣ.

Σχήμα-σήμα-χρώμα-θέση, λέγαμε παλιά στο Marketing. Να σε αναγνωρίζει ο καταναλωτής, από την "φόρμα" σου.

πχ Marlboro, κόψανε τα γράμματα, αλλά όλοι γνωρίζουν το κόκκινο άσπρο. Silk Cut. Ενα ψαλίδι, ένα μαχαίρι, ένας καρχαρίας, ΠΟΥΘΕΝΑ τσιγάρα, αλλά ΟΛΟΙ καταλάβαιναν.

Ετσι και η Panerai, θεωρώ ότι εξερευνά και τα άλλα μεγέθη, είτε για να πιάσει πελάτες τους "μικρού καρπού", είτε για να πουλήσει στους συλλέκτες, ένα ακόμη "τεμάχιο". Ο χρόνος θα δείξει.

Σημ. οταν είσαι πχ αναγνωρισμένος στην ποιότητα, και θές να αναβαθμιστείς, λές από την ................, αλλά αλλάζεις ΣΗΜΑ. Παράδειγμα η Toyota με το Lexus.

Ατυχές παράδειγμα η Fiat, που μπήκε στην αγορά με ακριβά προϊόντα, αλλά η ποιοτητα έμεινε η ίδια, του 127 κ 128 της εποχής.
Το αντίστροφο η Mercedes, που από τα 300-600, κατέβηκε στα 190, αλλά με ποιότητα S class.

Συμπέρασμα. Μία χαρακτηριστική κάσα ( σήμα κατατεθέν ) σε οιοδήπποτε μέγεθος, αφού φωνάζει Panerai, θα πουλήσει. ( ήδη ψιλοαντιγράφτηκε και από άλλους ). Τώρα αν θα πουλάει τόσο πολύ, ο χρόνος θα δείξει. Αλλά δεν μπήκαν με άλλο σχήμα. Δεν απαρνήθηκαν αυτό που τους κάνει ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΥΣ.  :)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #3109 στις: Σεπτέμβριος 11, 2016, 11:10:16 πμ »
Έχεις πλάκα .....!!!!

Τι να διαβάσω  έχεις 40Κ ποστ και κανένα δεν ξεπερνάει τις 10 λέξεις ....  Για να μην πω τις 3 λέξεις .... !!!!

Με τους χαζούς δεν έχω κανένα πρόβλημα το αντίθετο μάλιστα ... Αλλα με τους χαζούς που το παίζουν έξυπνοι υπαρχει πρόβλημα ...!!!! Υπαρχει διαφορά ξέρεις ..... !!!!!
ωραία απάντηση, για να μην ξεχνιόμαστε
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 11, 2016, 11:12:49 πμ από george_ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

capt-dim

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3110 στις: Σεπτέμβριος 11, 2016, 11:19:07 πμ »
Έχεις πλάκα .....!!!!

ωραία απάντηση, για να μην ξεχνιόμαστε

... είναι στο ύφος και στο πνεύμα των δικό σου ποστ για αυτό σου άρεσε ... χαίρομαι ...!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #3111 στις: Σεπτέμβριος 11, 2016, 11:33:09 πμ »
Υπάρχει πρόβλημα, στοπ.για την πανεραι λέω, πιο απλά δεν μπορώ να στο πω
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3112 στις: Σεπτέμβριος 11, 2016, 11:41:47 πμ »
.......

......
Πολλά.
Αφού τα ξέρεις, τί ρωτάς;

... πρόσφατα έβγαλε κάποια καταπληκτικά 42αρια ... κίνηση πολύ σωστή κατά την γνώμη μου γιατί υπάρχει πολύ κόσμος που γουστάρει τα πανεραι αλλά δεν μπορεί να φορέσει 44αρια και 47αρια ....!!!  ... θέλω αν πω ότι κάνει κινήσεις ... αλλα μετρημένες και χωρίς να ξεφεύγει από την ταυτότητα της ... !!!
Μα αυτό και μόνο δείχνει ότι έχει χάσει την ταυτότητά της.
Δεν ξερω πως το εννοεις αλλα αν υπονοείς οτι εχασε την ταυτότητα με την μείωση των μεγεθών της να αναφέρω οτι 40αρια μοντέλα εχει από το 2000...
Και πόσα κυκλοφορούσανε;
Και γιατί τόσο καιρό δεν είχ βγάλει 421
Τυχαίο ότι έγινε μαζί με τις φήμες ότι πέφτουν οι πωλήσεις της;

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #3113 στις: Σεπτέμβριος 11, 2016, 11:46:21 πμ »
Δεν με έλκουν τα Panerai, δεν θα αγόραζα ποτέ, αλλά η κίνηση να μικραίνει την ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ της κάσα είναι ή έξυπνη, ή κίνηση απελπισίας  ;)

Η κάθε μπράντα, είτε ουίσκι, αυτοκίνητα και εν γένει, καταναλωτικά προϊόντα, ΚΤΙΖΟΥΝ ένα χαρακτηριστικό τους γνώρισμα, που ΦΩΝΑΖΕΙ, "είμαι εγώ".

Η Πόρσε με μια συγκεκριμένη όψη, ο Γιάννης ο περιπατητής με το τετράγωνο μπουκάλι ( μέχρι και τετράγωνα ποτήρια έβγαλε, και έπινες από την γωνία γιατί βρεχόσουν !!!! ), η Mercedes / BMW με τα σύμβολά τους, άλλοι κατασκευαστές  με την ίδια "μασκα / γρίλια", σε όλα τα μοντέλα, και ούτω καθεξής.

Το να έχεις πχ ουίσκι, 5-12-15-18 ετών, με την ιδια φίρμα, μπύρα στην ίδια ετικέττα αλλά 0%, 2,5 %, 5 %, 7 % οινοπνευμα, και Μαύρη, Ξανθιά, Weiss, ή Standard, Base, Lux, Sport, 4x4, Extreme, σε ένα μοντέλο αυτοκινήτου, δεν σημαίνει ότι απαρνιέσαι τις αρχές σου. Σημαίνει ότι διευρύνεις τις επιλογές του υποψήφιου καταναλωτή, μήπως και σε προτιμήσει.

Αν το κάνανε επειδή τα άλλα δεν πουλούσαν, οπότε είναι κίνηση απελπισίας, ή επειδή η έρευνα αγοράς έδειξε ότι ο κόσμος ζητούσε ένα πιο μικρό μέγεθος, το ξέρουν μόνο στο ΔΣ.

Σχήμα-σήμα-χρώμα-θέση, λέγαμε παλιά στο Marketing. Να σε αναγνωρίζει ο καταναλωτής, από την "φόρμα" σου.

πχ Marlboro, κόψανε τα γράμματα, αλλά όλοι γνωρίζουν το κόκκινο άσπρο. Silk Cut. Ενα ψαλίδι, ένα μαχαίρι, ένας καρχαρίας, ΠΟΥΘΕΝΑ τσιγάρα, αλλά ΟΛΟΙ καταλάβαιναν.

Ετσι και η Panerai, θεωρώ ότι εξερευνά και τα άλλα μεγέθη, είτε για να πιάσει πελάτες τους "μικρού καρπού", είτε για να πουλήσει στους συλλέκτες, ένα ακόμη "τεμάχιο". Ο χρόνος θα δείξει.

Σημ. οταν είσαι πχ αναγνωρισμένος στην ποιότητα, και θές να αναβαθμιστείς, λές από την ................, αλλά αλλάζεις ΣΗΜΑ. Παράδειγμα η Toyota με το Lexus.

Ατυχές παράδειγμα η Fiat, που μπήκε στην αγορά με ακριβά προϊόντα, αλλά η ποιοτητα έμεινε η ίδια, του 127 κ 128 της εποχής.
Το αντίστροφο η Mercedes, που από τα 300-600, κατέβηκε στα 190, αλλά με ποιότητα S class.

Συμπέρασμα. Μία χαρακτηριστική κάσα ( σήμα κατατεθέν ) σε οιοδήπποτε μέγεθος, αφού φωνάζει Panerai, θα πουλήσει. ( ήδη ψιλοαντιγράφτηκε και από άλλους ). Τώρα αν θα πουλάει τόσο πολύ, ο χρόνος θα δείξει. Αλλά δεν μπήκαν με άλλο σχήμα. Δεν απαρνήθηκαν αυτό που τους κάνει ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΥΣ.  :)

Πολύ ωραία τα γράφει ο Γιώργος, ακριβώς αυτά ισχύουν και κατά τη δική μου γνώμη.
Η προσωπική μου άποψη είναι πως η μείωση του μεγέθους της κάσας είναι μια κίνηση του τμήματος σχεδιασμού που ενέκρινε το τμήμα μάρκετινγκ που με τη σειρά του ενέκρινε τελικά το ΔΣ.
Το αν θα βγει η κίνηση ή όχι μόνο ο χρόνος θα το δείξει, αλλά αυτό είναι κάτι που ισχύει για όλες τις εταιρείες όταν πλασάρουν ένα νέο προϊόν.
Εμένα μου αρέσει πολύ η φόρμα των Panerai, όπως μου αρέσουμ και συγκεκριμένες φόρμες από την Omega και ένα συγκεκριμένο της Rolex. Είναι δύσκολο να τα αποκτήσω, αλλά αν θα μπορούσα μια μέρα να αποκτήσω ένα αυτό σίγουρα θα ήταν Omega. Πάντως ξεκάθαρα δε μπορείς να θεωρήσεις τελειωμένη τη Panerai, έχει δημιουργήσει τη δική της σχολή. Ούτε θεωρώ ότι έχει χάσει το προσανατολισμό της, ούτε βλέπω να μας μπερδεύει με τα σχέδια της (ειδικά η Panerai, είναι άλλο πράγμα η αισθητική). Το περί αύξησης τιμής δεν το θεωρώ αρνητικό, το πελατειακό κοινό που απευθύνεται είναι συγκεκριμένο.

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 11, 2016, 11:48:02 πμ από STF »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3114 στις: Σεπτέμβριος 11, 2016, 11:50:03 πμ »
Φυσικά και δεν είναι τελειωμένη.
Κανείς δεν τό πε αυτό.

Εγώ πιστεύω ότι θα αυξήσει και πωλήσεις.
Η Κίνα έχει τεράστια αγορά.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3115 στις: Σεπτέμβριος 11, 2016, 11:57:03 πμ »
.......

......
Πολλά.
Αφού τα ξέρεις, τί ρωτάς;

Πολλά κιόλας...Εγω ξέρω ότι έχει λίγα,γι αυτό ρώτησα.. :)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3116 στις: Σεπτέμβριος 11, 2016, 12:01:21 μμ »

Και πόσα κυκλοφορούσανε;
Και γιατί τόσο καιρό δεν είχ βγάλει 421
Τυχαίο ότι έγινε μαζί με τις φήμες ότι πέφτουν οι πωλήσεις της;
Δε με νοιαζει καν ποσα κυκλοφορήσαμε πουλούσαμε κτλπ..σχολιάζω οτι δεν χάνει τη ταυτότητα της τωρα η πανεραι βγάζοντας μικρού μεγέθους ρολογια από τη στιγμή που 40αρια έβγαζε απο το 2000 τουλαχιστον..ίσα ίσα που μπορει να πει καποιος οτι τα μικρά μεγέθους μοντέλα της τα μεγάλωσε κι όλας..
Από εκει και περα η μείωση των μεγεθών γενικα σε ολες της εταιρείες εχει να κανει κυριως με την ασιατική αγορά....
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 11, 2016, 12:03:31 μμ από Argo982001 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3117 στις: Σεπτέμβριος 11, 2016, 12:02:28 μμ »

Ισως δεν φαινεται αρνητικο γιατι δεν βγαζει τοσα πολλα μοντέλα.
Η πανεραι πρεπει να εχει παρουσιασει πανω απο 300 μοντέλα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3118 στις: Σεπτέμβριος 11, 2016, 12:07:45 μμ »

Σωστά ,άλλη συζητηση ομως αυτή..Βέβαια για να κανω το πνεύμα αντιλογίας :) για τα δεδομένα και τη λογική της πανεραι η σειρά των datejust για παραδειγμα μονο, θα ηταν από μόνη  της 100 διαφορετικά μοντέλα...
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 11, 2016, 12:24:16 μμ από Argo982001 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3119 στις: Σεπτέμβριος 11, 2016, 12:08:17 μμ »

Σωστά ,άλλη συζητηση ομως αυτή..Βέβαια για να κανω το δικηγόρο του διαβολου για τα δεδομένα και τη λογική της πανεραι η σειρά των datejust για παραδειγμα μονο θα ηταν από μόνη μόνη της 100 διαφορετικά μοντέλα...
Σωστά
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions