Giorgos_I τί γνώμη έχεις για τα Panerai;
Έχω καταλάβει ότι έχουν περάσει πολλά αξιόλογα ρολόγια από τα χέρια σου και θα με ενδιέφερε η άποψή σου για τα συγκεκριμένα...
Συγνώμη, μόλις το είδα, "παίζαμε" live σε άλλα post.
Ποτέ δεν απέκτησα Panerai. Και ούτε πρόκειται. Ειμαι "άλλο" κοινό.
Δεν μου κάνουν "κλίκ", συν το γεγονός ότι
τα θεωρώ υπερτιμημένα. Οπως και κάποιες άλλες μάρκες. πχ TAG, BREIT, κλπ. No VFM, ΙΜΟ.
Βάλε και το γεγονός ότι δεν ταίριαζαν-ταιριάζουν στον δικό μου τρόπο ζωής, έντονα σπόρ, με νερά, χιόνια και κτυπήματα, και και γίνεται αυτομάτως αντιληπτό γιατί ποτέ δεν απέκτησα ένα.
Κομψά μεν, ( όχι όλα ! ), με το κοινό τους, με γραμμή "πουλάω ιστορία / παρελθόν", τα παρακολούθησα, σε φίλους και συμφορουμίτες
παλαιόθεν 
, αλλά ποτέ δεν είπα "ας πάρω ένα". Και η Αντζελίνα Τζολί θεωρείται "θεά", και πολλοί "λιώνουν", αλλά εγώ ΔΕΝ θα την κοιτούσα ποτέ.

Ειναι θέμα αντίληψης, πρόσληψης, αν σου "μιλάει", perception, τι χορδές σου ταλαντώνει μόλις το δείς, στην βιτρίνα, στο post, στο χέρι του απέναντι. Εμένα δεν με ελκύει.
Απέκτησα στην hard κατηγορία VC, Rolex , Ω, Seiko, Citizen, Casio, και διάφορες δευτερό-τριτες μάρκες. Μερικά κυκλοφορούν ακόμη.
Στα soft, προτίμησα
και τίμησα την
Cartier, Citizen, Lecachot ( που την θυμήθηκα ! ! ! ), και άλλες που δεν ανακαλώ τώρα.
Κάποια τα έχω ακόμη, θαμένα στην θυρίδα. Πρέπει να κάνω καταγραφή / ανασκαφή.
Ανασκαφή ? Χα Χα Χα