Ευχαριστώ κι εγώ και συνεχίζω.
Αρχικά να πω ότι το ρολόι έχει μια κλασική, ποιοτική και όμορφη, κατά τη γνώμη μου, μεσαίου μεγέθους κάσα. Μάλιστα, είναι κλασικά βουρτσισμένη επάνω και γυαλισμένη στο πλάι, κάτι που το αναβαθμίζει ποιοτικά. Το πάχος της κάσας επίσης θεωρώ ότι είναι κανονικό, ενώ τα lugs στρέφονται προς τα κάτω, αγκαλιάζοντας το χέρι. Έτσι, πάρα το ανοιχτό case back που προεξέχει κάπως, το ρολόι κάθεται καλά στο χέρι και είναι άνετο όταν το φοράς.
Φοράει την 7S36 μηχανή και για εμένα είναι η πρώτη μου 7άρα που έχω σε ρολόι. Χθες μάλιστα έκανα την πρώτη μέτρηση και το αποτέλεσμα, μπορώ να πω ότι δεν το περίμενα…
+ 5.6 sec/day!!! Ωστόσο, η απουσία κουρδίσματος και hacking με στενοχωρεί, αλλά δε μπορείς να τα έχεις όλα σε αυτή την τιμή.
Κοιτάζοντάς το, μου αρέσει αρκετά ο συνδυασμός που έχουν κάνει σε καντράν, δείκτες και bezel. Ειδικά από την πρώτη ματιά λάτρεψα τους δείκτες για κάποιο λόγο. Θα προτιμούσα βέβαια να μην είχε ένδειξη ημέρας, αλλά μόνο ημερομηνία και θα ήθελα ίσως λεπτότερη/μικρότερη γραμματοσειρά στους αριθμούς του bezel και ίσως πιο διακριτικό τρίγωνο στο 12. Φυσικά, να μην ξεχάσω να αναφέρω την πολύ ωραία αίσθηση που σου δίνει η περιστροφή του bezel (κάτι το οποίο μάλλον λάτρεψε και ο nikonian που το είχε μερικές μέρες στα χέρια του).
Στα αρνητικά του ρολογιού είναι η απουσία βιδωτής κορώνας και η υδατοστεγανότητα στα 100 και όχι στα 200 μέτρα. Από την άλλη, μια χαρά είναι για καθημερινή χρήση και βοηθάει στην ευκολότερη ρύθμιση.
Τέλος, πάμε στο μπρασελέ, που δένει πάνω στα 22άρια lugs. Είναι κάτι που λάτρεψα ήδη από της φωτογραφίες. Μου αρέσει πολύ ο απλός σχεδιασμός του και το ότι είναι όλο βουρτσισμένο, σε αντίθεση με το μπρασελέ της χελώνας για παράδειγμα. Από κοντά, είναι ένα αρκετά ποιοτικό μπρασελέ, με κούφια end links, τα οποία όμως δένουν καλά πάνω στο ρολόι. Στα αρνητικά του μπρασελέ, για εμένα είναι η απόσταση που έχουν μεταξύ τους τα links (προσπάθησα να το αποτυπώσω στις φωτογραφίες) και το ότι δένουν με τις γνωστές “φουρκέτες” μεταξύ τους. Θα προτιμούσα να είχαν βίδες, αλλά αυτό νομίζω δεν το βρίσκεις ούτε στα αμέσως πιο πάνω μοντέλα της Seiko. Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα πολύ άνετο μπρασελέ.
Η γενική λοιπόν εικόνα που μου άφησε το ρολόι είναι ότι πρόκειται για ένα όμορφο και άνετο καθημερινό ρολόι, που ο χαρακτηρισμός value for money του ταιριάζει απόλυτα!Πάμε σε μερικές ακόμα φωτογραφίες και θα επιστρέψω για κάτι τελευταίο και συγκεκριμένα για το μέγεθος.