Αποστολέας Θέμα: Service omega seamaster...  (Αναγνώστηκε 3155 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tolismark

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Service omega seamaster...
« στις: Ιανουάριος 21, 2019, 15:32:41 μμ »
Καλησπερα και καλη χρονια σε ολους.
Εχω στην κατοχή μου ενα omega seamaster 300, αγορασμενο το 2008. Το ρολοι φοριέται ελαχιστα και φυσικα δεν μου χει δημιουργήσει καποιο προβλημα. Το θεμα ειναι πως δεν εχει κανει ποτε service και δεν ξερω αν πρεπει να μπω στην διαδικασια να του κανω, με δεδομένο οτι λειτουργει χωρις προβλημα. Θα ηθελα την αποψη κάποιου που γνωρίζει και φυσικα αν χρειαζεται τελικα service, αν εχετε να μου προτείνετε καποιον. Μενω στα Χανια αλλα υπαρχει δυνατοτητα και για Αθήνα.

Ευχαριστω εκ των προτερων
Τολης
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 21, 2019, 15:40:22 μμ από tolismark »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Αν η μέρα σου ξεκίνησε στραβά, μη ψαρώσεις, έχεις 24 ώρες να την ισιώσεις...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Service omega seamaster...
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 21, 2019, 17:39:05 μμ »
Αν δεν το φοράς συχνά, οχι
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 21, 2019, 18:52:57 μμ »
Αν δεν το φοράς συχνά, οχι

Ευχαριστώ..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 21, 2019, 23:12:50 μμ »
Η θεωρία λέει ότι οι μικρομηχανισμοί, όπως είναι ένα ρολόι, ΑΠΑΙΤΟΥΝ συντήρηση.

Η πράξη έχει αποδείξει ότι, ανάλογα με τις συνθήκες χρήσης ή / και αποθήκευσης, ενα ρολόι, κάποιας ποιότητας και πολυπλοκότητας, καλό είναι ανά 5-6 χρόνια να ελέγχεται / καθαρίζεται / λιπαίνεται. Ειναι ο μόνος τρόπος για να παραμένει σε καλή κατάσταση.

Πολλοί, και περιλαμβάνω και τον εαυτο μου, αφήνουν κάποια από τα ρολόγια τους χωρίς συντήρηση, μέχρι να σταματήσουν. Αλλά αυτο, μπορεί να εφαρμόζεται σε ένα σχετικά φθηνό ρολόι, όπου ακόμα και η αλλαγή μηχανισμού, κοστίζει λιγότερο και από την συντήρηση.

Σε ένα ρολόι μιας κάποιας αξίας, που σκοπεύουμε να κρατήσουμε για χρόνια, συνίσταται η συντήρηση. Μπορεί να λειτουργεί σωστά, αλλά να έχει πάρει έστω και ελάχιστη υγρασία, να έχουν ξεραθεί τα λιπαντικά σε κάποια σημεία, να θέλουν αλλαγή τα παρεμβύσματα.

Και ναι μεν αγοράστηκε το 2008, αλλά γνωρίζεις και πόσον καιρό πριν είχε παραχθεί / καθόταν στο κουτί του ή σε κάποια βιτρίνα ?

Συνεπώς, μετά από 10+ χρόνια, έστω και με ελάχιστη χρήση, εγώ προσωπικά θα επέλεγα έναν τουλάχιστον έλεγχο, προκειμένου να ληφθεί η σωστή απόφαση.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 22, 2019, 06:39:43 πμ »
Η θεωρία λέει ότι οι μικρομηχανισμοί, όπως είναι ένα ρολόι, ΑΠΑΙΤΟΥΝ συντήρηση.

Η πράξη έχει αποδείξει ότι, ανάλογα με τις συνθήκες χρήσης ή / και αποθήκευσης, ενα ρολόι, κάποιας ποιότητας και πολυπλοκότητας, καλό είναι ανά 5-6 χρόνια να ελέγχεται / καθαρίζεται / λιπαίνεται. Ειναι ο μόνος τρόπος για να παραμένει σε καλή κατάσταση.

Πολλοί, και περιλαμβάνω και τον εαυτο μου, αφήνουν κάποια από τα ρολόγια τους χωρίς συντήρηση, μέχρι να σταματήσουν. Αλλά αυτο, μπορεί να εφαρμόζεται σε ένα σχετικά φθηνό ρολόι, όπου ακόμα και η αλλαγή μηχανισμού, κοστίζει λιγότερο και από την συντήρηση

Σε ένα ρολόι μιας κάποιας αξίας, που σκοπεύουμε να κρατήσουμε για χρόνια, συνίσταται η συντήρηση. Μπορεί να λειτουργεί σωστά, αλλά να έχει πάρει έστω και ελάχιστη υγρασία, να έχουν ξεραθεί τα λιπαντικά σε κάποια σημεία, να θέλουν αλλαγή τα παρεμβύσματα.

Και ναι μεν αγοράστηκε το 2008, αλλά γνωρίζεις και πόσον καιρό πριν είχε παραχθεί / καθόταν στο κουτί του ή σε κάποια βιτρίνα ?

Συνεπώς, μετά από 10+ χρόνια, έστω και με ελάχιστη χρήση, εγώ προσωπικά θα επέλεγα έναν τουλάχιστον έλεγχο, προκειμένου να ληφθεί η σωστή απόφαση.

Ευχαριστω...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 22, 2019, 06:41:34 πμ από tolismark »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 22, 2019, 06:43:26 πμ »
Εχετε υποψη σας καποιον που μπορω να επικοινωνησω για το συγκεκριμενο θεμα? Αν εχετε μπορείτε να με ενημερώσετε με πμ...Ευχαριστω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions