Αποστολέας Θέμα: Ένα SMITHS, μια παρέα και μια ιστορία...  (Αναγνώστηκε 8894 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Ένα SMITHS, μια παρέα και μια ιστορία...
« Απάντηση #30 στις: Ιανουάριος 03, 2019, 16:50:06 μμ »
+1
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Ιανουάριος 03, 2019, 16:53:20 μμ »
Συγχαρητηρια Αντωνη για το ρολοι και διπλα συγχαρητηρια για την πολυ καλη παρουσιαση του!!!
Μηπως θα ηταν καλη ιδεα να αντιγραφει το θεμα και στην ενοτητα: "'Νεα ρολογια-Reviews'';
Eιναι κριμα τοσο ωραια παρουσιαση να μην ειναι προσβασιμη και απο τους απλους επισκεπτες του σαιτ.

Αμα του τάξουν και ποσοστό, γιατί όχι ?  ::)

Με την παρουσίαση αυτή, θα αυξηθούν οι πωλήσεις.  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος kooface

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Ιανουάριος 03, 2019, 22:37:12 μμ »
Αντώνη χαρά μας που σου έλαχε το ρολόι.Η παρουσίαση,αν και σύντομη  ::) , είναι  εξαιρετική!

Δεσμεύομαι ότι του χρόνου,εφόσον θελήσεις να τρέξεις τη διαδικασία,θα σου το αφήσω να το παρουσιάσεις πριν το παραλάβω.

Καλή χρονιά!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΕ ΘΕΕ ΜΟΥ

Αποσυνδεδεμένος hf

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Ιανουάριος 07, 2019, 18:12:09 μμ »
Αγαπητέ Αντώνη,

λίγο έλειψε να με κάνεις να νιώσω άσχημα που είχα προτείνει άλλο ρολόι....  :D
Καταπληκτική παρουσίαση.
Ευχαριστούμε για τον χρόνο σου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος pugman

• Sr. Member
  • Στο μεθαύριο ! ! !
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Ιανουάριος 07, 2019, 21:47:44 μμ »
Συνονόματε...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"buy a Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself"
"Time you enjoy wasting, was not wasted." – John Lennon

AntonisCh

• Επισκέπτης
« Απάντηση #35 στις: Ιανουάριος 11, 2019, 15:35:34 μμ »

και μια ιστορία...

Μετά την πάροδο επαρκούς χρονικού διαστήματος συμβίωσης με το ρολόι κι αφού δεν δείξατε σημάδια βαρεμάρας, θα σας γράψω την ιστορία του δικού μου SMITHS.
Του πολύ ξεχωριστού και μοναδικού SMITHS GWF2019!

Δεν θα ήθελα να σπαταλίσω το χρόνο σας με τεχνικά χαρακτηριστικά που μπορεί να βρει κανείς άνετα. Θα σας περιγράψω τι μου αρέσει και τι όχι στο ρολόι γιατί αυτό είναι και εξάλλου το νόημα μιας παρουσίασης σε ένα forum.

Η μηχανή.

Η 9015 της MIYOTA/CITIZEN που δίνει ζωή στο SMITHS έχει τρία βασικά χαρακτηριστικά, όπως τα αντιλαμβάνομαι εγώ:

-Εξαιρετική χρονομετρία!

Εδώ, παραθέτω από την εφαρμογή "Watch Tuner Lite" αποτελέσματα μέτρησης σε δύο διαφορετικές θέσεις. Ναι, η εφαρμογή είναι απλή μεν ( μικρόφωνο πάνω στο ρολόι σε απόλυτα ήσυχο περιβάλλον) αλλά αξιόπιστη όπως έχω δει από διάφορα πειράματα.

Αλλά και για τους πιο παραδοσιακούς, ας δούμε σε ένα 24ωρο με βάση αναφοράς το ραδιολεγχόμενο KING.

Νομίζω ότι στο θέμα της ακρίβειας και μάλιστα για ένα "άστρωτο" ακόμη ρολόι, η MIYOTA έκανε καλή δουλειά...!

Το ρολόι διαθέτει λειτουργία hacking και επίσης κουρδίζεται, αφού ξεβιδώσεις την κορώνα γιατί ναι, είναι βιδωτή, με πολύ καλή αίσθηση.

Το επόμενο χαρακτηριστικό της μηχανής είναι η κίνηση του δευτερολεπτοδείκτη η οποία είναι εξαιρετικά ομαλή, αφού πάλλεται στα 28.800 vph γεγονός όχι σύνηθες για τους Ιάπωνες αφού η πλειονότητα των workhorse μηχανών κινείται στα 21.600vph.

Η πιο γρήγορη μηχανή οδηγεί πιο γρήγορα στο σερβις? έτσι λένε οι ειδήμονες αλλά δεν το έχω διασταυρώσει. Αλλά who cares αφου η 9015 δεν κοστίζει πάνω από 100Ε. Αντί για σερβις, αντικατάσταση και συνεχίζεις ακάθεκτος.

Το τρίτο χαρακτηριστικό της μηχανής είναι ο θόρυβος.
Ένα αρκετά δυνατό γουργούρισμα του ρότορα ακούγεται κάθε φορά που κινείται το χέρι, γεγονός που μάλλον οφείλεται στην τεχνολογία ball-bearing (ρουλεμάν δηλαδή) που έχει εφαρμόσει η MIYOTA στο ροτορα της  9015.
Προσωπικά μου αρέσει γιατί μου θυμίζει ότι έχω ένα μηχανικό θαυματάκι στον καρπό.

Το dial

Εδώ ερχόμαστε σε ένα πολύ ιδιαίτερο κομμάτι του ρολογιού, καθώς το dial είναι πολύ όμορφα στημένο:

-Δείκτες:
Ο Eddie έχει δώσει τα ρέστα του καθώς φαίνεται η συμμετρία σε όλο της το μεγαλείο. Τι εννοώ:

Όπως θα δείτε στις φωτό, ο λεπτοδείκτης έχει μήκος τόσο οσο η ακίδα του να αγγίζει μόλις τις γραμμές των λεπτών στο dial. Ούτε πιο κοντός ούτε πιο μακρύς.

Ο δευτερολεπτοδείκτης έχει κατ' εμέ τόσο το σωστό μήκος-ακριβώς όσο και ο λεπτοδείκτης- αλλά το "γλυφειτζούρι" -το lollipop- είναι τοποθετημένο ΑΚΡΙΒΩΣ εκεί που τελειώνει ο ωροδείκτης ώστε να μη κρύβει το "μερσεντές" χαρακτηριστικό ενώ ΜΟΛΙΣ αγγίζει τις κύριες γραμμές των πενταλέπτων!

Απολαύστε:

-Κείμενα-Γραμματοσειρές
Λιτό σκούρο ματ dial τύπου 3-6-9 και ανάποδο τρίγωνο στο 12, με μόνο τα απαραίτητα και όλη η άχρηστη πληροφορία (υδατοστεγανότητες κλπ ) στο βιδωτό caseback.

Όλα τα λεφτά είναι το διακριτικό "ΕVEREST" που φαίνεται υπό γωνίες και φωτισμό, ώστε να υπάρχει διακριτικά.

Η γραμματοσειρά του λογοτύπου της SMITHS έχει διατηρηθεί όπως βλέπετε στη φωτό του original ΑΛΛΑ όχι και η γραμματοσειρά των αριθμών ή των άλλων στοιχείων του dial.

Aδιόρατα στην περιοχή του "6" υπάρχει το "GREAT BRITAIN" καθώς απαγορεύεται λόγω αλλαγής του νόμου στη Μ. Βρετανία να αναγράφεται το "MADE IN GREAT BRITAIN" αφού το ρολόι δεν κατασκευάζεται εκεί αλλά στη Γερμανία (με ιαπωνική μηχανή).

Η γραμματοσειρά των αριθμών τώρα είναι εκείνη του Βρετανικού Υπουργείου Άμυνας της εποχής, χαρακτηριστικό και των ρολογιών που "υπηρέτησαν" υπό την ΑΜ του Ηνωμένου Βασιλείου...
Κάντε μια σύγκριση με τους αριθμούς σε ένα τυπικό έγγραφο -άσχετο- της ίδιας εποχής.

Την ίδια γραμματοσειρά θα δείτε και σε άλλα ρολόγια του Β ΠΠ και λίγο πριν (ΟΜΕGA, Precista κλπ)

Το dial κάθεται ήσυχα κάτω από το ζαφειρένιο μπομπέ κρύσταλλο. Το ζαφείρι δίνει στο dial μια αδιόρατη πρασινη λάμψη στο φως, ενώ παραμορφώνει όμορφα λόγω καμπυλότητας όταν κοιτάζουμε από τα πλάγια.

και κανά δυο άλλα ψιλοθέματα...

Το ρολόι είναι βαρύ. Το ζύγισα στα 195 γραμμάρια ενώ το SKX009 με μπρασελέ της strapcode μετά βίας ανεβαίνει στα 170.
Οι γραμμές του βέβαια είναι αρμονικές καθώς η κάσα δεν έχει σκληρές γωνίες αλλά μονο καμπύλες, εντούτοις σου δίνει διαρκώς την εντύπωση ότι έχεις ένα κομμάτι μέταλλο στο χέρι.

Αυτό οφείλεται σίγουρα και στον "γεμάτο" μπρασελέ του που θυμίζει την "ακατανόμαστη"¨καθώς έχει μέχρι και extension...

Μη φανταστείτε τίποτα "κινεζιές" εδώ... το μπρασελέ του SMITHS είναι για βαριά δουλειά. Στιβαρό και δυνατό, αψογα δεμένο δεν γκλινγκλινάει1 με την καμία.

Το δεύτερο ψιλοθεματάκι είναι η απουσία sign στην κορώνα. Ενώ το ρολόι είναι προσεγμένο ολούθε (360 που λέμε...) μέχρι drilled lugs έχει, μέχρι και βιδάκια στη ρύθμιση του μπρασελέ ΧΩΡΙΣ τα γνωστά και νευροσπαστικά "κολάρα" η απουσία sign στην κορώνα το "φτωχαίνει".

Τέλος, ξέρω ότι αρκετοί θα θέλατε να δείτε το SMITHS με NATO, με λουράκια και άλλα καλούδια, αλλά είπα να το επιχειρήσω σε ένα άλλο θέμα καθώς νομίζω ότι έχει πολύ "ψωμί" εκεί.

Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα όλους για τα κάλά λόγια, τις ευχές και ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τους συνδαιτημόνες στο γλέντι, το μη-μέλος με τα θαυμάσια ρολόγια κο Σπύρο και βεβαίως τον πάντα σε ετοιμόητα harolagoha και τον αδερφό του γιατί χωρίς τη δική τους ανταπόκριση το ρολόι δεν θα ήταν Ελλάδα.

Νομίζω ότι και αυτή η χρονιά φορουμιακά μας έδωσε πολλά, μολονότι περάσαμε αρκετές δυσκολίες -κυρίως λόγω ανούσιων παρεξηγήσεων- αλλά είμαι σίγουρος ότι το 2019 το GreekWatchForum θα ομορφύνει κι άλλο και θα αποδειχθεί το κορυφαίο σημείο αναφοράς και συνάντησης των ωρολογόφιλων.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

1Γκλιγκλινγκλάει

Ηχομιμητικό ρήμα που εκφράζει τον χαρακτηριστικό ήχο (γκλιγκ-γκλιγκ) κακοφτιαγμένου ή χαλαρού μπρασελε ρολογιου.

Παράδειγμα:
"Γκλιγκλινγκλάει λίγο λόγω κούφιων endlinks αλλά είναι πανάλαφρο..."

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giuseppe Busso

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Ιανουάριος 11, 2019, 17:33:33 μμ »
ΕΥΓΕ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
«Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου»

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Ιανουάριος 11, 2019, 19:01:02 μμ »

.........................
Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα όλους για τα κάλά λόγια, τις ευχές και ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τους συνδαιτημόνες στο γλέντι, το μη-μέλος με τα θαυμάσια ρολόγια κο Σπύρο και βεβαίως τον πάντα σε ετοιμόητα harolagoha και τον αδερφό του γιατί χωρίς τη δική τους ανταπόκριση το ρολόι δεν θα ήταν Ελλάδα................

Πιστεύω απόλυτα, ότι μετά απο αυτήν την παρουσίαση / κατάθεση ψυχής στο φόρουμ, δεν θα υπάρχει εμπλεκόμενος που να βαρυγκομήσει για ότι έκανε για να υπάρξει το ρολόι στην κλήρωση, ή την τύχη του που δεν του επέτρεψε να κερδίσει.

Αντώνη,

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Ιανουάριος 11, 2019, 19:18:43 μμ »
Ένα μπραβο ειναι φτωχο..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #39 στις: Ιανουάριος 11, 2019, 19:21:56 μμ »
Μπράβο ρε Αντώνη. Νομίζω παρουσίαση που ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη. Από την αρχή μέχρι το τέλος είναι απολαυστική.

Εμενα το ρολόι δε μου άρεσε, μου φάνηκε "γκουμούτσα", αλλά η παρουσίαση σου με έκανε να το δω με άλλο μάτι (ακόμα δε μου αρέσει, βέβαια  :P ). Επίσης θα προτιμούσα το μπρασελε να "μικραίνει" και να γίνεται 20άρι στο κούμπωμα.

Εύχομαι να το χαρείς με υγεία, να είσαι πάντα τυχερός και γερός για να μας χαρίζεις τέτοια ποστ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος κομάντο

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Ιανουάριος 11, 2019, 20:12:13 μμ »
Ολοκληρώθηκε το ΕΠΟΣ...
Μπράβο Αντώνη...

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kloze

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Ιανουάριος 11, 2019, 21:45:37 μμ »
Μπράβο Αντώνη, παρουσίαση αντάξια του φόρουμ, ήσουν απόλυτα απολαυστικός και ακριβής
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Νίκος   ‘ Η έπαρση είναι αμαρτία `

Αποσυνδεδεμένος kooface

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Ιανουάριος 11, 2019, 22:42:55 μμ »
Αντώνη η έννοια παρουσίαση έχει πάει αλλού από τη στιγμή που ασχολήθηκες με το smiths.
Φαντάσου να ήταν και κάποιο ρολόι που πραγματικά γουστάρεις!!

Να είσαι καλά να δώσεις κι άλλα.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΕ ΘΕΕ ΜΟΥ

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #43 στις: Ιανουάριος 11, 2019, 23:26:14 μμ »
Αντώνη
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Ιανουάριος 12, 2019, 01:11:32 πμ »

Φαντάσου να ήταν και κάποιο ρολόι που πραγματικά γουστάρεις!!

Συνοικέσιο είναι.  ??? Σιγά σιγά, ζώντας μαζί, θα γνωριστούν και θα αγαπηθούν πολύ.   :-*
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.