Ηλία,
ίσως ειμαι από τους πιο άσχετους με τους καφέδες αυτούς, και μάρτυρας, αφού 2 μήνες σε νησί, ΕΝΑΝ της προκοπής, δεν ήπια !

Παλιά, θυμάμαι τον illy, μετά ήρθαν οι άλλοι, και πλέον η κάθε γωνιά έχει από έναν διαφορετικό.
Εγώ, προτιμώ όποιον έχει άρωμα, και δυνατή γεύση. Και αυτό, εξαρτάται πάντα από τον παρασκευαστή, και όχι τόσο ίσως από την μάρκα. Ετσι μου λένε.
Η πρότασή μου θα ήταν να βασίσεις την /τις επιλογές σου, στα γούστα των σταθερών πελατών, και όχι των περαστικών. Ο περαστικός κάθεται όπου δεί κόσμο. Το να πηγαίνεις εκεί που έχεις την μάρκα που προτιμάς, δείχνει ΠΟΛΥ ψαγμένο, από την άλλη.
Πήγαινα σε μαγαζί που είχε εξαιρετικό καφέ, ( την μάρκα αν θες να πάω να την δώ ), συγκεκριμένες ώρες με παρέα, στις 11.30-12.00, και όταν πήγα μετά απο καιρό, με άλλη παρέα στις 18.00, δεν πινόταν. Και όταν το σχολίασα, γελάσανε ,
-
η Μαρία έχει άλλο χέρι, και μου είπαν το παραπάνω.
Ξαναπήγα σε λίγες ημέρες παλι πρωϊ, και ήταν αυτό που περίμενα. Αλλο απόγευμα, πάλι χάλια.
Στο νησί, σε κάποια μαγαζιά και ειδικά παραλίες, απέφευγα τον φρέντο , ακριβώς λόγω της απογοήτευσης, και έπαιρνα το αναψυκτικό που πάει με όλα................

( μην κάνουμε και διαφήμιση !

).
Πάγο, λεμόνι, και .....................
Κλεινοντας, θα σου πρότεινα να βασισθείς στην ποιότητα, και όχι στην χαμηλή τιμή. Καλές επιλογές.