Αποστολέας Θέμα: Εσπρεσσο καφες  (Αναγνώστηκε 44142 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Εσπρεσσο καφες
« Απάντηση #180 στις: Οκτώβριος 02, 2018, 17:05:57 μμ »
Ο buondi λόγω nestle έχει καλύτερη τιμή γι αυτό και οι μεγάλες καφετέριες των έχουν,ποιοτικά  σαν καφές δεν έχει σχέση με τον lavazza, άρα εξαρτάται εάν δουλεύεις με σταθερή πελατεία ή περαστικο με ελληνες ή τουρίστες

+1000
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #181 στις: Οκτώβριος 02, 2018, 17:24:52 μμ »
Ηλία,

ίσως ειμαι από τους πιο άσχετους με τους καφέδες αυτούς, και μάρτυρας, αφού 2 μήνες σε νησί, ΕΝΑΝ της προκοπής, δεν ήπια !  :(

Παλιά, θυμάμαι τον illy, μετά ήρθαν οι άλλοι, και πλέον η κάθε γωνιά έχει από έναν διαφορετικό.

Εγώ, προτιμώ όποιον έχει άρωμα, και δυνατή γεύση. Και αυτό, εξαρτάται πάντα από τον παρασκευαστή, και όχι τόσο ίσως από την μάρκα. Ετσι μου λένε.

Η πρότασή μου θα ήταν να βασίσεις την /τις επιλογές σου, στα γούστα των σταθερών πελατών, και όχι των περαστικών. Ο περαστικός κάθεται όπου δεί κόσμο. Το να πηγαίνεις εκεί που έχεις την μάρκα που προτιμάς, δείχνει ΠΟΛΥ ψαγμένο, από την άλλη.

Πήγαινα σε μαγαζί που είχε εξαιρετικό καφέ, ( την μάρκα αν θες να πάω να την δώ ), συγκεκριμένες ώρες με παρέα, στις 11.30-12.00, και όταν πήγα μετά απο καιρό, με άλλη παρέα στις 18.00, δεν πινόταν. Και όταν το σχολίασα, γελάσανε ,
-η Μαρία έχει άλλο χέρι, και μου είπαν το παραπάνω.
Ξαναπήγα σε λίγες ημέρες παλι πρωϊ, και ήταν αυτό που περίμενα. Αλλο απόγευμα, πάλι χάλια.

Στο νησί, σε κάποια μαγαζιά και ειδικά παραλίες, απέφευγα τον φρέντο , ακριβώς λόγω της απογοήτευσης, και έπαιρνα το αναψυκτικό που πάει με όλα................ :D :D :D :D ( μην κάνουμε και διαφήμιση !  ;) ).

Πάγο, λεμόνι, και .....................

Κλεινοντας, θα σου πρότεινα να βασισθείς στην ποιότητα, και όχι στην χαμηλή τιμή. Καλές επιλογές.  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος kloze

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #182 στις: Οκτώβριος 02, 2018, 18:58:38 μμ »
Εφ όσον θα δουλέψεις και τον χειμώνα θα πρότεινα μια μάρκα αναγνωρίσιμη, εδω  ο illy έχει την πρωτοκαθεδρία αλλά και στην τιμή, αξιόλογος είνα της Hausbrandt και παίζει πολύ δυνατά και στον φίλτρου ,αλλά και έχει την αναγνωρισιμότητα των Γερμανών, ο Portioli είναι επίσης σημαντική επιλογή με προσωπική άποψη, καλύτερης ποιότητας όλων, μερικές εκ των εταιρειών έχουν και δεύτερες και τρίτες ποιότητες, πρόταση μου είναι να πας στην πρώτη ποιότητα,διαπραγμάτευση χωράει ειδικά στο θέμα της μηχανής δική σου ή χρησιδανειο κάτι που θα καθορίσει και την τελικη τιμή κιλου,σημαντικο ο αντιπροσωπος να έχει τεχνικο σέρβις άριστο ,τέλος μέγιστη σημασία και προσοχη  ο barista να είναι barista.!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Νίκος   ‘ Η έπαρση είναι αμαρτία `

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #183 στις: Οκτώβριος 02, 2018, 20:46:27 μμ »
...............και προσοχη ο barista να είναι barista.!

Αυτό.

......... ( την μάρκα αν θες να πάω να την δώ ),

Πηγα και ειδα, ειναι Dimello.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 02, 2018, 20:48:35 μμ από Giorgos_I »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #184 στις: Οκτώβριος 02, 2018, 20:46:48 μμ »
Οσο παραδοξο και αν ακούγεται, συνηθως στις καφετέρια δεν πας για τον καφε (ως κυριο λογο). Εξάλλου στην συντριπτικη τους πλειοψηφια ο καφές τους είναι χαλια.... Καφε ευχαριατιεμαι απο μαγαζιά τύπου coffee island κτλ...

Αν έχει πάντως ταμπελίτσα Hausbrandt, την προτιμώ.

Στάλθηκε από το ANE-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kloze

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #185 στις: Οκτώβριος 02, 2018, 21:04:25 μμ »
Γι αυτό πάω στο momenti απέναντι από το γραμματοσημο  ;D, ο dimelo ήταν η οικονομική ποιότητα του αντιπρόσωπου του illy σαν εναλλακτική, δεν μου αρέσει μα καθόλου όμως
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #186 στις: Οκτώβριος 02, 2018, 21:06:49 μμ »
Γι αυτό πάω στο momenti απέναντι από το γραμματοσημο  ;D, ο dimelo ήταν η οικονομική ποιότητα του αντιπρόσωπου του illy σαν εναλλακτική, δεν μου αρέσει μα καθόλου όμως

Δήλωσα εξ αρχής ότι από καφέδες είμαι άσχετος  ;)

Αλλά έχει δυνατό άρωμα και γεύση.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #187 στις: Οκτώβριος 02, 2018, 21:29:50 μμ »
Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντησεις σας!
Ο φίλος kloze ειναι και πάλι σωστός στις επισημανσεις του. Tον χειμωνα που σιγά σιγά μπαίνει θελω να εστιάσω στην ικανοποιηση των ντόπιων.

Να πω λοιπόν ότι η μηχανή (Wega), to service και ολος ο υπόλοιπος εξοπλισμός καθώς και τα συνοδευτικά ειναι με χρησιδανειο.
Εννοείται ότι ο barista ειναι barista με μεγαλη εμπειρία.
Συμφωνω για τον Illy αλλά εδώ συμβαίνει το εξής, όσοι τον είχαν αρχικά και συνεχιζουν να τον εχουν στη ταμπέλα, στην πραγματικότητα πουλάνε Dimello, κατι που εγώ δεν θελω να κανω. Αν επιλεξω Lavazza, θα εχω μόνο Lavazza.
Λοιπόν να πω ότι σημερα πηγα και δοκιμασα τις επαγγελματικές ποικιλίες του Lavazza, ήτοι Pienaroma 100% arabica, Gold Selection (80/20), Top Class (80/20) & Crema e Aroma (50/50). Ο Pienaroma εχει φανταστικά αρώματα, ειδικά στον ζεστό, αλλά λόγω 100% arabica εχει αρκετή οξύτητα (λεμονίζει) που προσωπικά δεν προτιμώ. Ο Gold Selection ειναι πιο ισορροπημενος για τα γούστα μου. Επίσης στον φρεντο λόγω ελλειψης robusta που βγαζει περισσότερη καφεινη, "σπάει" γρήγορα λόγω του πάγου. Το ιδιο συμβαινει στους περισσότερους κατοσταρηδες
Οι τιμές Lavazza & Buondi ειναι παρόμοιες, οπότε προσανατολίζομαι προς τη Lavazza που εχει περισσότερα χαρμάνια και μου αρέσει περισσότερο (πέρα από τη μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kloze

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #188 στις: Οκτώβριος 02, 2018, 22:12:24 μμ »

Δήλωσα εξ αρχής ότι από καφέδες είμαι άσχετος  ;)

Αλλά έχει δυνατό άρωμα και γεύση. (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
Δεν είπα ότι δεν είναι καλός καφές, εμένα δεν μου αρέσει, θα τον έβαζα στην ίδια κατηγορία με τον buondi και τους δύο τους έχω πιεί κάποιες φορές και έμεινα ευχαριστημένος, παίζει το χέρι που έλεγες, γι αυτό λέω ότι barista είναι barista
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kloze

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #189 στις: Οκτώβριος 02, 2018, 22:17:28 μμ »
Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντησεις σας!
Ο φίλος kloze ειναι και πάλι σωστός στις επισημανσεις του. Tον χειμωνα που σιγά σιγά μπαίνει θελω να εστιάσω στην ικανοποιηση των ντόπιων.

Να πω λοιπόν ότι η μηχανή (Wega), to service και ολος ο υπόλοιπος εξοπλισμός καθώς και τα συνοδευτικά ειναι με χρησιδανειο.
Εννοείται ότι ο barista ειναι barista με μεγαλη εμπειρία.
Συμφωνω για τον Illy αλλά εδώ συμβαίνει το εξής, όσοι τον είχαν αρχικά και συνεχιζουν να τον εχουν στη ταμπέλα, στην πραγματικότητα πουλάνε Dimello, κατι που εγώ δεν θελω να κανω. Αν επιλεξω Lavazza, θα εχω μόνο Lavazza.
Λοιπόν να πω ότι σημερα πηγα και δοκιμασα τις επαγγελματικές ποικιλίες του Lavazza, ήτοι Pienaroma 100% arabica, Gold Selection (80/20), Top Class (80/20) & Crema e Aroma (50/50). Ο Pienaroma εχει φανταστικά αρώματα, ειδικά στον ζεστό, αλλά λόγω 100% arabica εχει αρκετή οξύτητα (λεμονίζει) που προσωπικά δεν προτιμώ. Ο Gold Selection ειναι πιο ισορροπημενος για τα γούστα μου. Επίσης στον φρεντο λόγω ελλειψης robusta που βγαζει περισσότερη καφεινη, "σπάει" γρήγορα λόγω του πάγου. Το ιδιο συμβαινει στους περισσότερους κατοσταρηδες
Οι τιμές Lavazza & Buondi ειναι παρόμοιες, οπότε προσανατολίζομαι προς τη Lavazza που εχει περισσότερα χαρμάνια και μου αρέσει περισσότερο (πέρα από τη μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα)
Μαθε ποια ποικιλία δίνουν στο flocafe
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #190 στις: Οκτώβριος 02, 2018, 23:15:57 μμ »
Eδω δεν εχει flocafe. Εχει coffee island με πολλά χαρμάνια που μπορείς να διαλέξεις, κυρίως όμως για να αγοράσεις για το σπίτι. Οταν πας να πάρεις καφέ για εξω, δεν σε ρωτανε τι θελεις, σου φτιαχνει αυτό που εχει ο μύλος...
Στην Αθήνα πάντως αν θυμαμαι καλά, τα Φλοκαφέ δεν εχουν μια ποικιλία, εχουν 2-3, που σημαίνει διαφορετικούς μύλους, ισως και διαφορετικές μηχανές και βεβαίως διαφορετικές τιμές. Δεν μας παιρνει για κατι τετοιο, άσε που ψιλομπερδευεις τον κόσμο αν του παρουσιάσεις διαφορετικά χαρμάνια...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kloze

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #191 στις: Οκτώβριος 03, 2018, 00:11:58 πμ »
Eδω δεν εχει flocafe. Εχει coffee island με πολλά χαρμάνια που μπορείς να διαλέξεις, κυρίως όμως για να αγοράσεις για το σπίτι. Οταν πας να πάρεις καφέ για εξω, δεν σε ρωτανε τι θελεις, σου φτιαχνει αυτό που εχει ο μύλος...
Στην Αθήνα πάντως αν θυμαμαι καλά, τα Φλοκαφέ δεν εχουν μια ποικιλία, εχουν 2-3, που σημαίνει διαφορετικούς μύλους, ισως και διαφορετικές μηχανές και βεβαίως διαφορετικές τιμές. Δεν μας παιρνει για κατι τετοιο, άσε που ψιλομπερδευεις τον κόσμο αν του παρουσιάσεις διαφορετικά χαρμάνια...
Τα flocafe δουλεύουν πιστεύω ακόμα lavazza, ρώτησε ποια ποικιλια,τον αντιπρόσωπο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #192 στις: Οκτώβριος 03, 2018, 00:35:58 πμ »
Τα flocafe δουλεύουν πιστεύω ακόμα lavazza, ρώτησε ποια ποικιλια,τον αντιπρόσωπο
A, μάλιστα! Αν δουλευουν Lavazza τότε πρεπει να δουλευουν 3 ποικιλίες, αν θυμαμαι καλά από το Φλοκαφέ του Π.Φαλήρου, μια standard (African Earth), μια πιο premium (America Latina) και μια πιο "ψαγμένη" (Honduras Premium).
http://www.flocafe.gr/ Our Blends
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nostradamus

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #193 στις: Οκτώβριος 03, 2018, 09:41:19 πμ »
Θα συμφωνήσω και εγώ με τον Νικόλα.. ελαχιστες είναι οι περιπτώσεις που απερριψα μαγαζί λόγω του καφέ (αποκλειστικά), η επεστρεφα σε μαγαζί μονο λόγω του καφέ.
Ειδικά σε φρέντο όλη η ιστορία είναι στο "χέρι" που αν δεν το 'χει, μπορεί να καταστρέψει και τον καλύτερο γευστικά καφέ.
Επίσης έχω την εντύπωση ότι σιγά σιγά ο κόσμος έχει ωριμάσει και σε αυτό το θέμα. Δηλαδή φεύγει εκείνη η μόδα, που επιχειρηματίες έστηναν ένα μαγαζί με "ψαγμενες" και καλά εταιρίες και έτρεχαν όλοι να πάνε να δοκιμάσουν.
Οπότε με έναν καλό ποιοτικά καφέ, ακόμη και πολύ γνωστό και αναγνωρισμενο αλλά κυρίως με σοβαρό barista, δεν μπορείς να κάνεις λάθος.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #194 στις: Δεκέμβριος 03, 2018, 00:21:21 πμ »
Μιας και ήρθα Ιταλία (λες και Ελλάδα δεν έχει  :P...), είπα να πάρω κι εγώ τη δική μου...

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions