Πέρα από την πλάκα,η μπύρα τους εσωσε από το βρώμικο νερό πριν αιωνες
Εδώ, υπάρχει μια αντιδιαστολή.
Η καλύτερη μπύρα ( ....και όλα τα ποτά όπου για την δημιουργία τους επεισέρχεται βρασμός
), γίνεται σε μέρη όπου υπάρχει αφθονο , καθαρό, τρεχούμενο νερό, κυρίως από λιώσιμο χιονιού, ειτε στην Γερμανία, είτε στην Σκωτία, και αλλού.
Φυσικά, στην υπόλοιπη Ευρώπη, δεν έπινε κανείς νερό,( ....αλλιως ο τύφος, η χολέρα, κλπ θέριζαν ) αν δεν είχε βράσει πρώτα, οπότε για γεύση, ήρθεν το ........τέϊον, ο καφές, κλπ ματζούνια.
Ο λόγος, στο ότι στα νερά, ήταν και τα ζώα, και τα νεκρά ζώα, και οι αποχετεύσεις, οπότε, ............αχταρμάς.
Ο βρασμός, και ειδικά η συμπύκνωση ατμών, είναι αυτή που "καθαρίζει" και κάνει το νερό πόσιμο. Φυσικά υπάρχουν και χημικά και μηχανικά μέσα, αλλά, δεν είναι τόσο γευστικά.
Ειδικά η μπύρα, είναι και τρόφιμο, μια και είναι ουσιαστικά ρευστό ψωμί.
Και προέχρεται από την παλαιά Βαβυλωνία, όπου έχουν βρεθεί οι απεικονίσεις της διαδικασίας. 3000 πΧ και πλέον ετών.