Ούτε συντηρητικός ακούγεται ούτε παράξενος.
Η διαφορά μεταξύ Ελλήνων και λοιπών Ευρωπαίων που πειθαρχούν ποια είναι? Ότι αυτοί είναι καλύτεροι άνθρωποι από εμάς με καλύτερο dna?
Σαφώς και όχι. Η διαφορά είναι ότι εκεί τηρούνται οι νόμοι.
Αν τηρούνταν και εδώ και πήγαιναν τα πρόστιμα, οι φυλακίσεις και οι απώλειες διπλωμάτων σύννεφο θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα.
Λίγο να το διασαφηνίσω κατά την άποψή μου.
Πειθαρχούν όχι γιατί εκεί τηρούνται οι νόμοι, αλλά γιατί εκεί επιβάλλονται κυρώσεις όταν δεν τηρούνται οι νόμοι.
Στον κοκ δηλαδή είναι σχεδόν βέβαιο ότι έκανες μλκια... Θα το φας το πρόστιμο.
Εδώ όποιος θέλει περνάει με κόκκινο, δεν φοράει κράνος, παρκάρει όπου νά 'ναι και όπως νά 'ναι, καμία μέριμνα για ράμπες, για πεζούς, οδηγεί με παντΟΥφλες.
Στις φετινές διακοπές. Λίγες μέρες πριν. Μεσημέρι. Ο ήλιος λιώνει τα λάστιχα των αυτοκινήτων. Με καταλαβαίνετε, δεν χρειάζεται να μακρυγορώ.
Κύριος περί τα 50, ηλιοκαμμένος, αθλητικός, καβάλα στη ducati μουστάρδα (δεν ξέρω αν ήταν η μικρή ή η μεγάλη, μάλλον η μικρή)... και έτοιμοι;
Ξαναρωτώ ... Έτοιμοι;
Λοιπόν ο κύριος ήταν ξυπόλητος.
Όχι με σαγιονάρα ή δίχαλο... Ξυπόλητος ρε παιδί μου, πώς το λένε σα τον Καραγκιόζη.
Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν, αύριο θα γράφει σε ένα forum. Και θα μιλάει για την καινούρια του μηχανή, πόσο ωραία στρίβει και παρά τον ήχο που κάνει σα να είναι όλα μύλος εκεί μέσα είναι και καλή στο ταξίδι.
Αυτά περί γέλιου κι από μένα.
Και να μην ανοίξω το θέμα με τα ποδήλατα στους δρόμους ή τους ποδηλατόδρομους στη Θεσσαλονίκη ή τα ηλεκτρικά πατίνια κι αυτά στους δρόμους.