Αλλη μία π@π@ρια του Ελληνικού μοντέλου διοικησης.

Emotion που μουτζώνει υπάρχει ?
Σαν το παλαιότατον σύνθημα εμπορικής επιχείρησης,
"Φροντιζει πριν από εσας, για εσας". Ο "αποκλεισμός" με εντολή "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" άλλων εποχών, είναι παντελώς κατακριτέος.
Εχει μαγαζί ο άλλος, και τον υποχρεώνει να αλλάξει την φιλοσοφία του / scope / το όραμά του. Αλλού επένδυσε τα λεφτά του, σε κάποια επιχειρηματική αρχή, και έρχεται ο Χ π@π@ρας , και του λέει
Πάρτο αλλιώς, 
είμαι τρελός, 
τσιγάρο δεν σηκώνω, 
με πρόστιμο σε σώνω.

Δεν θέλω κύριε να σωθώ. Μαγαζί έχω, καφετέρια, ρακομελάδικο, ναργιλετζίδικο, μπουζούκια, καμπαρέ, μπαράκι, "κολάδικο".
Η δουλειά, στηρίζεται στην συνεργασία του καπνίσματος με την παροχή υπηρεσίας μου. Πως μου το κλείνεις ? Παιδιά έχω να θρέψω ( ....και μια κακομαθημένη σύζυγο, αχάριστη, χώρια την πεθερά

).
Εσύ έκανες την επένδυση ? Εσύ στερήθηκες ? Εσύ ξενύχτησες ? Οχι. Μόνον εγώ. Και με φορολογείς, για τα τραπεζάκια, για τον υπάλληλο, για εισόδημα ( πούντο ? ), για τέλη καθαριότητος, ανακυκλωσης, δημοτικούς φόρους, κλπ. Και έρχονται και οι εφοριακοί, πάντα κάτι θα "βρούν", για να πάρουν και αυτοί το τυράκι τους. Και αν τους "δώσω", δεν απολύονται. Ειναι "δημόσιοι" υπάλληλοι. Οι έχοντες την υπέρτατην ευλογίαν. Σφάξουν, κλέψουν, ......ατιμωρησία.
Στην επιχείρησή μου, πρέπει ΕΓΩ να αποφαασίζω, αν θα την κάψω, ή θα την βάψω. Εσύ, που κολλάς ? Αν είναι παράνομο το κάπνισμα, απαγόρευσε τις πωλήσεις προϊόντων καπνού. Παντελώς.
Καπνά, ........τέλος. 
Τολμάς ? Σε συμφέρει ? Οχι και πάλι Οχι. Βάλτο προεκλογική δέσμευση, και αμα βγείς πιο καλά από 4-5ος, σφύρα κλέφτικα να έρθει το.......

Οτι το κάπνισμα κάνει κακό, το ξέρουμε. Αλλά κακό κάνει και το νοθευμένο καύσιμο, η αύξηση των εισφορών, η μείωση των αποδοχών. Γιατί δεν απογορεύεις ρε μάγκα την φορολογία ?
Κλείνω λέγοντας, ότι το προηγούμενο ΣΚ, που πήγαμε βόλτα για κάποια γενέθλια, πάρα πολλά μαγαζιά, έχουν ανοικτά τα παραπέτα τους, και έχουν σόμπες υγραερίου, τα γνωστά μανιτάρια.
Αρα, η απαγόρευση του καπνίσματος, θα φέρει κρυώματα,

πνευμονίες

και αύξηση κατανάλωσης υγραερίου + μόλυνση περιβαλλοντος.
Πάω να ανοίξω εμπορικό που θα πουλάει υγραέρια.