Πες,τι βλέπουμε
Θα τα γράψω κατά σειρά εμφάνισης των φωτογραφιών γιατί το postimage δεν τα ανέβασε όπως τα φάγαμε.
Το πρώτο που βλέπεις είναι το επιδόρπιο. Είναι μια πανακότα από γάλα καρύδας, panang και από πάνω μάνγκο.
Έπειτα βλέπεις το στρογγυλό "ντέφι" που μέσα έχει χοιρινά πουγκάκια ατμού. Τα λεγόμενα και pork dumblings με γλυκιά σάλτσα σόγιας.
Μετά βλέπεις το Panang κάρυ με κοτόπουλο, γάλα καρύδας, φύλλα kaffir, κρεμμύδι, πιπεριές, φρέσκο βασιλικό και ρύζι ατμού.
Μετά βλέπεις Ταϊλανδέζικη μπίρα lager που το Chang σημαίνει ελέφαντας στα τάι. Πολύ ωραία μπίρα.
Τέλος κατά σειρά των φωτογραφιών βλέπεις τη σούπα Tom Yan Goong. Είναι πικάντικη σούπα με γαρίδες, λεμονόχορτο, φύλλα καφίρ, galangal και κόλιανδρο.
👌Ταιλαδεζικη κουζίνα 👍👍👍Εντυπώσεις ?
Πρέπει κάποιος να είναι έτοιμος να δοκιμάσει νέες γεύσεις. Εμείς για παράδειγμα δοκιμάζουμε, αλλά πάντα για μένα Νο1 θα είναι η Ελληνική Κουζίνα.
Η σούπα μια πικάντικη λεμονάτη κόκκινη που αν κάποιος είναι "σουπάς", τότε θα του αρέσει. Εγώ είμαι. Τα χοιρινά πουγκάκια δεν μου άρεσαν τόσο γιατί ήταν ατμού και ήταν παπαριασμένη η "ζύμη" εξωτερικά. Θα τα άλλαζα σίγουρα για κάτι σε spring rolls. Όχι ότι δεν ήταν νόστιμα ή ότι δεν τα φάγαμε.
Το κάρυ κοτόπουλο panang είναι πολύ κλασσική επιλογή. Θα παίρναμε σίγουρα noodles, αν σήμερα Κυριακή δεν είχαμε ήδη κανονίσει να φάμε μακαρόνια με κιμά... Σίγουρα θα ξαναπάω για να δοκιμάσω τηγανητά όπως sping rolls, κοτόπουλο αλλά και τα noodles του μαγαζιού. Επίσης, δεν ξέρω γιατί αλλά κάθε φορά που κυκλοφορώ στο Κουκάκι, ξαναερωτεύομαι την Αθήνα. Κουλ μπαράκια, καθόλου δήθεν κόσμος.
Το μαγαζί έχει 6 τραπέζια έξω και έχει αναμονή τα ΣΚ. Σύντομα θα ανοίξει και ο μέσα χώρος πάλι, όπως έμαθα (για όσους είναι "τσιμπημένοι").