Μάρτιος 2013. Αναχώρηση από Seoul (ICN) για Αθήνα με Emirates (EK), μέσω Dubai (DXB).
To ατσάλινο Calibre de Cartier με λευκό dial και leather strap. Μιά χαρά κομμάτι, αλλά το λουρί καθεαυτό δεν είναι άνετο στον καρπό ειδικά μ'αυτό το deployant clasp που έχουν.
Αυτά βέβαια είναι τα ρολόγια τα οποία δεν πρέπει να παίρνεις, διότι ένα τέτοιο από 'δω, κι ένα άλλο από 'κει, βάλε κι ένα παρα-άλλο του χρόνου, πιάσε τα και μέτρα στο τέλος πόσα χρήματα έχεις δώσει συνολικά. Αν όμως ήσουν εγκρατής, τότε ένα Καρτιέ συν (πες) ένα Πανέρι συν "άλλο ένα για τη συλλογή" ατσάλινο Ρόλεξ έκαναν όλα μαζί ένα Sub/GMT χρυσό ή ένα Duometre σε άψογη κατάσταση. Κι όταν βάλεις το Ζε-Ζε στο χέρι σου και του ρίχνεις ενίοτε και μιά ματιά από πίσω, ξεχνάς και τους Καρτιέδες με τις κουμπωτές κορώνες αλλά και τα Πανέρια.
Στο lounge της Korean Air (ICN), που η Emirates χρησιμοποιούσε τότε.Κατ'εξαίρεσιν στο συγκεκριμένο ταξίδι Κορέα-Ελλάδα-Κορέα έκανα stopover στο Dubai για σ/κ. Η (Κορεάτισσα) γυναίκα ενός φίλου μου είχε στήσει blind date με μία 32-χρονη ομοεθνή φίλη της που ήταν cabin crew με την Emirates και ζούσε εκεί. Οπότε έτυχε το roster της δεσποινίδος που θα γνώριζα να την έχει ελεύθερη εκείνες τις τρεις μέρες, έκλεισα και πήγα.
Θυμάμαι την πρώτη μέρα, δυό ώρες αφ'ότου συναντηθήκαμε, μπήκαμε στο Dubai Mall για βόλτα και πήγα σφαίρα στη μπουτίκ της Πατέκ (του A. Seddiqi που είναι ο μεγαλοαντιπρόσωπος εκεί). Το μυαλό στο Ναυτίλο βέβαια, και το θυμάμαι σαν τώρα, είχε σε στοκ και δοκίμασα το two tone (WG/RG) Nautilus 5712 με το δερμάτινο λουρί. Ρολόγια που τα ακουμπάς, τα φοράς, και δεν τα ξαναβλέπεις (έτσι όπως κατάντησε η αγορά). Αλλά τί σημασία έχει. Υγεία να υπάρχει, κι εμπειρίες να απορροφά κανείς - εκεί είναι το μυστικό, κι όχι τί έχεις στη θυρίδα αποθηκευμένο. Αυτή η κάσα πάντως παίρνει (νομίζω το έχει μέσα το πακέτο) και το λεγόμενο 'tropical strap' που είναι ωραίο για καλοκαίρι, το ρολόι έχει βιδωτή κορώνα και καλή υδατοστεγανότητα.
Στο κομμάτι DXB-ATH.7 μήνες μετά, αμέσως μετά τη μετάθεσή μου από Κορέα σε Σιγκαπούρη, το Καρτιέ θα έφευγε σφαίρα ως partial trade για το πρώτο μου κομμάτι Υ.Ω., ένα καινούργιο ατσάλινο ΑΡ RO chrono με μαύρο dial (41mm, ref. 26320ST) από grey dealer.