ωραιος ο Πάνος.. 
αλλα ρε φιλε απο την μία εισαι με τις ταινιες οταν αλλαζεις λουρια στα ρολογια σου
και απο την αλλη φορας ετσι χυμα το 372 πανω σε 2τροχο?.... 
ρισκαρεις τρελα (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
Φίλε την βέσπα την έχω 16 χρόνια.
Δεν διαφωνώ καθόλου μαζι σου για τον τρόπο που πρέπει να ντύνεται ο εποχούμενος καθώς και για τους κινδύνους που απειλούν τον αναβάτη απο την στιγμή που μπαίνει στην κίνηση.
Όμως για μένα η φιλοσοφία της βέσπας και η οδήγηση της συνοψίζονται στην λέξη τσάρκα.
Όχι βόλτα αλλά τσάρκα.
Γι' αυτό και γελάω και δεν απαντάω, όταν με ρωτάνε για τα κρατηματα της βεσπας, τα μικρά της ροδακια και τα φρένα της. Η βέσπα απαιτεί laid-back σαλονικιωτικο τρόπο οδήγησης.

Το ρολάρισμα με την βέσπα το βραδάκι στο κέντρο της Αθήνας είναι για μένα η αποτοξινωση μου, η ψυχοθεραπεία μου, το γέμισμα των μπαταριών μου για την επόμενη μέρα.
Όπως καταλαβαίνεις το μάξιμουμ της ταχύτητας καθόλη της διάρκεια της τσαρκας δεν υπερβαίνει τα 40 χιλ. και αυτά όταν με πιέζει κίνηση από πίσω και δεν μπορώ να κάνω αλλιώς γιατί τις περισσότερες φορές ξακριζω για να με περάσουν και να συνεχίσω την αποτοξίνωση μου με τον δικό μου ρυθμό και χωρις να κάνω turbo τους από πίσω μου, που για τους δικούς τους λόγους βιάζονται.
Έχει φυλάξει ο θεός και δεν έχω πέσει ούτε μόνος μου, απο γλυστριμα λόγου χάρη, αλλά όπως καταλαβαίνεις με τέτοιο στυλ οδήγησης έχω περιορίσει στο ελάχιστο τις πιθανότητες να μου συμβεί κάτι δυσάρεστο. Τώρα για τον ψυχάκια που θα παραβιάσει το στοπ ή το κόκκινο και για τα λάδια που σε περιμένουν στην επόμενη στροφή δύσκολα μπορείς να κανεις κάτι εκτός απο τον σταυρό σου.
Επίσης μετά από 30 ( με δίπλωμα ) χρόνια οδήγησης δικύκλου ακόμα και σε mode τσάρκας έχω αποκτήσει την συνήθεια να είμαι 10 δευτερόλεπτα " μπροστά " από την κίνηση και να μαντευω-πιθανολογώ τι τρελό και αψυχολογητο θα κάνει ο οδηγός όλων των οχημάτων που βρίσκονται σε ημικυκλιο 180 μοιρών (δεξιά,αριστερά και μπροστά μου) με κέντρο εμένα.
Τα παραπάνω, εκτός απο την τελευταία παράγραφο, δεν ισχύουν όταν κάνω μεγάλες αποστάσεις εντός ή εκτός πόλης με την βέσπα ή με μεγάλη μηχάνη. Εκεί "αστακός" γιατί δεν γίνεται αλλοιώς ( δεν έχει καθόλου πλάκα να σέρνεσαι στην άσφαλτο με βερμούδα με 100χιλ.).