Vag, με τον όρο "κοινωνικοποίηση", εννοώ την κλοπή από το σπίτι. Δεν εννοώ, και δεν θέλω καν να σκέφτομαι κρατική ενέργεια.
Οπότε, γίνεται αντιληπτό, ότι θα πονέσουν τα αναντικατάστατα, αυτά που αποκτήθηκαν με αγάπη πριν πολλάάάά χρόνια, φορέθηκαν σε διάφορα μήκη και πλάτη του κόσμου, σημάδεψαν μοναδικές στιγμές ( γάμο / γεννήσεις / βαφτίσια ) , και πλέον δεν είναι δυνατόν να ξανα-αποκτηθούν. Πόσο κοστίζει ένα 5513 του 1983 σε κατάσταση σχεδόν NOS ? Πριν μερικά χρόνια, 10 κ μου έδιναν οι Αμερικάνοι. Στο αντίστοιχο φόρουμ, στην "εγκυκλοπαίδεια" των SUB, είναι αναρτημένη αυτή η φωτό του δικού μου ρολογιού. Και αναφέρει "προσφοράGeoGio-( Γιώργος Γιώτα )"

Ενα GMT 16700 του 1993 σε πολύ καλή κατάσταση ?

Και φυσικά, η "αξία", είναι πάντα η τιμή που πωλούνται, και όχι η συναισθηματική του κάθε ιδιοκτήτη.
Αλλά και τα "φθηνά", πχ CASIO Χ 2, SEIKO, CITIZEN, για να αναφέρω αυτά που αποκτήθηκαν κατά την συμμετοχή μου εδώ, θα πονέσουν , αλλά τα ξανα-αποκτάς αν θές.
πχ, προχθές το βράδυ, στις 04.00, έγινε απόπειρα στο εδώ σπίτι, πρώτη στα 17 χρόνια, ( και σε άλλα δύο της γειτονιάς ), αλλά εγιναν αντιληπτοί, και βγήκαν καραμπίνες και ψαροντούφεκα. Οπου φύγει-φύγει, μέσα από τα χωράφια οι κύριοι.
Αν επιτύγχαναν, θα κλαίγαμε ίσως κάποια αντικείμενα, και ίσως και κάποια από τα ανωτέρω "φτηνά". Αν και θεωρώ μια τέτοια κίνηση, καθαρά κίνηση απελπισίας, ήταν για απόκτηση άμεσων μετρητών. Ο νοών νοείτω.
Και ενημερωτικά, το CASIO, ήδη "κατεσχέθη" από τον μικρό μου, και εγώ..............