Δεν σχολιάζω γιατί θα γίνω κακός 
Πέστο με ένα τραγουδάκι! 
(τι πάει να πει δεν σχολιάζω, ό,τι ανεβάζουμε είναι για να τρώει "ξύλο"!
).
Αισθητικά έχει φάουλ, αλλά τι να πείς, για ένα ρολόι που ί
σως δεν το δούμε ούτε στην βιτρίνα, εμείς οι πτωχοί του τρίτου κόσμου.Στην εφηβεία μου, κατεβαίναμε στο Σύνταγμα και αγοράζαμε ξένα περιοδικά, αυτοκινήτου, στερεοφωνικών, ηλεκτρονικών, ( είχε ένα που δεν το θυμάμαι, που έβαζε σχέδια κατασκευής πομπών-δεκτών FM, κλπ και τρεχαμε στον Βενιέρη να αγοράσουμε τα υλικά ), μοντελισμού, σκαφών,
και κάθε Χριστούγεννα και το Playboy.Εκεί βλέπαμε το πως ζούσαν οι πολίτες άλλων χωρών, ......έστω είχαν διαθέσιμα στις αγορές τους, κάποια προϊόντα, καποιες χώρες, που εδώ ( τότε ), ούτε σε βιτρίνες δεν υπήρχαν. Και κάναμε όνειρα.
Το δε εορταστικό Playboy, είχε τις μισές σελίδες διαφημίσεις ή αναλύσεις,
για όλα τα καταναλωτικά προϊόντα, από κάλτσες και παπούτσια, ρολόγια, στερεοφωνικά, αυτοκίνητα,, μοτοσυκλέτες, πουκάμισα, κουστούμια, ποτά, μπύρες, γενικώς τα ΠΑΝΤΑ , που θα κυριαρχούσαν στην αγορά τις εορταστικές ημέρες, των Xmas Sales, που για εμάς ήταν όνειρα.
Ενας ΑΛΛΟΣ κόσμος, μακρυνός, ευημερίας, και δυνατότητας επιλογών.Και μην πεί κανείς ότι
και στην Αμερική πεινάνε, έχει αστέγους, κλπ ναι, έχει, και δεν λέω αυτό. ΛΕΩ, ότι ξαναγυρίζουμε στην εποχή, εμείς οι Ελληνες, που πλέον, θα βλέπουμε στο net, ( ......αν δεν το κόψουν και αυτό οι "δημοκράτες" ), προϊόντα ΑΠΙΑΣΤΑ για εμάς, που παρά τον κόπο μιας ζωής για την εξασφάλιση πόρων ευημερίας, μας στραγγαλίζουν.
Και αυτό δεν θα είναι γιατί υποστηρίζαμε ότι
η καριέρα είναι χολέρα, και
η αριστεία ρετσινιά, και επιλέξαμε να γίνουμε "πολέμιοι" του συστήματος. Το αντίθετο.
Μετά από σπουδές και απόκτηση γνώσης και εφαρμογής της στα 42 χρόνια εργασίας, σκληρής απαιτητικής και ψυχοφθόρας, το κράτος μας ΕΚΛΕΨΕ τον ιδρώτα μας, και αντί να επιλέγω ( ο κάθε πολίτης δηλαδή ) , που θα κατανείμω τους κόπους μου, προβληματίζομαι και αγωνιώ, αν θα μου δεσμεύσει / κατάσχει το σπίτι, που έχει πληρωθεί έως τώρα 3 φορές, και μου ζητά να ξαναπληρώσω, για να μου επιτρέψει να μένω.
Οπότε, είτε το Vacheron είναι ανακόλουθο στο καντράν του είτε όχι, με αφήνει πλέον παγερά αδιάφορο, γιατί δεν θα το δώ, ούτε σε βιτρίνα της Βουκουρεστίου.
ΚΑι θα ζηλεύω βαθιά, τον κάθε "ξεβρακωτο" ξένο, που έρχεται στην Ελλάδα για διακοπές, γιατί η χώρα του ΔΕΝ ΔΙΑΝΟΕΪΤΑΙ να του στερήσει τα βασικά του δικαιώματα, και αυτός αποφασίζει άν θα πάρει SEIKO ή VACHERON, FIAT ή MERCEDES ή ότι άλλο.
Γιατί κάπου εκεί, η απόκτηση αγαθών δια της εργασίας, δεν θεωρείται έγκλημα.
edit. Συγνώμη από το forum, τα ξανάπα, κουραστικός γίνομαι, .............αλλά δεν είναι φαντασιώσεις μου.