Γιώργο είμαι συλλέκτης τέτοιων μηχανών!
Έχω πολλά κομμάτια με το 90% να είναι Vintage και πολλά από αυτά άκρως συλλεκτικά.
Κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσω να τις φωτογραφίζω... και να τις παρουσιάσω!
Αν και υποψιάζομαι ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για το παραδοσιακό ξύρισμα με safety και Straight razor (γνωστή και ως φαλτσέτα)
Παρόλα αυτά είμαι σίγουρος ότι εσύ σαν ποιο παλιός..., θα ξέρεις σίγουρα για αυτές.
Η συγκεκριμένη μηχανή είναι μια μοντέρνα Merkur 39C HD Long Handle και η κάθε πλευρά της κεφαλής να έχει ειδική κλήση ώστε να είναι ακόμα ποιο επιθετική.
Που με πήγες τώρα.
Το πρώτο μου ξύρισμα, ( πάρσιμο του μουστακιού -Χα Χα Χα - στα 14, έγινε με μια τέτοια, και με ξυραφάκι ASTOR κόκκινο ! )
Πινέλο, και σαπουνάδα, από σωληνάριο πράσινο, Kolynos ?, ξεβίδωμα, ξέπλυμα, τοποθέτηση του ξυραφιού, βίδωμα,....και δώστου 
Και ένα stick, σαν UHU, αιμοστακτικό, αν κοβόσουν 
Η μία που θυμάμαι, του πατέρα μου, ήταν βαριά, μάλλον μπρούτζινη με επιχρωμίωση. Μετά, κάποια στιγμή, πήρα μία δική μου, αλουμινένια.
Κάποιοι, δεν βάζανε το κάτω καπάκι, για να μένει το ξυραφάκι ανοικτό, και να κάνουν καλές κόντρες.
Και τα ξυραφάκια, 5 στο κουτάκι, κόκκινα και ασημένια. Και σε μερικές ημέρες σκουριάζανε .
Και τις λεπίδες, στα κουρεία, τις "τροχίζανε" σε μια λουρίδα δέρμα. 
Α ρε εποχές. Και brylcream για το μαλλί. 1,5 πόντο στο μακρύ του

Και οι μόρτηδες, μουστάκι "ποντικο-ουρά".
Να βάλεις τις μηχανές, να τις δούμε.
Ερώτηση. Υπάρχει κάτι που ΔΕΝ συλλέγεις ? 
Γιώργο είσαι μερακλής.
Θα σου δώσω μια πολύ μικρή πρόγευση του τι θα επακολουθήσει.

Στην φωτογραφία βλέπεις μια συλλεκτική κούπα
Old Foley, JAMES KENT LTD. Staffordshire, England που σαν σκοπό της έχει στο κάτω μέρος της να κρατά το ζεστό νερό που απαιτείται για την σωστή προετοιμασία του πινέλου... και στο επάνω μέρος διαθέτει μια θέση για το σαπούνι ξυρίσματος.

Όσο για την μηχανή μιλάμε για μια
VALET Auto-strop razor (Patent 1912 USA) που διαθέτει δικό της μηχανισμό και δέρμα για το ακόνισμα των λεπίδων.
ΥΓ. Η φωτογραφίες είναι σημερινές.
Ερώτηση. Υπάρχει κάτι που ΔΕΝ συλλέγεις ? 
Πολλά... μην μου βάζεις ιδέες!