Φαντάσου πως είσαι η Ρόλεξ. Ρόλεξ είπα, όχι Σέικο. Οκ, δύσκολο, αλλά προσπάθησε. Είσαι λοιπόν η Σέικο. Αμάν μπερδεύτηκα. Πάμε πάλι. 
Είσαι η Ρόλεξ και οι αλλαγές γίνονται με ρυθμό χελώνας ανεβαίνοντας βουνοπλαγιά. Σε έχουν φάει τα αυτιά πως τα σπορ ρολόγια σου είναι μικρά πια και πρέπει να μεγαλώσεις. Αποφασίζεις να κάνεις το μεγάλο βήμα στο κενό και την αβεβαιότητα γιατί είδες πως τα μεγάλα ήρθαν για να μείνουν στην αγορά.
Το ερώτημα. Ποιο θα αλλάξεις; Τα πετυχημένα; Κι αν κάτι πάει στραβά; Θα ακούς την ανάποδη γκρίνια, "γιατί άλλαξε; δεν είναι Ρόλεξ". Άρα δοκιμάζεις εκ του ασφαλούς και μεγαλώνεις το λιγότερο εμπορικό. Απ' την άλλη όμως δε γίνεται να αφήσεις τα πετυχημένα έτσι. Ακολουθείς τη μεσοβέζικη λύση "αλλάζω εκ του ασφαλούς". Βγάζω το δεύτερο ρολόι μου, το GMT κι όχι το Submariner για να μην το κάψω αν δεν αρέσει, με ανανεωμένη κάσα. Μεγαλύτερη χωρίς να είναι μεγαλύτερη. Διαφορετική χωρίς να διαφέρει απ' τη γραμμή Ρόλεξ. Άρεσε; Ωραία, πάμε για αλλαγή και στο Submariner date, το πλέον μοσχοπουλημένο. Αφήνουμε το no date για αργότερα για να υπάρχει μια σύνδεση με το παρελθόν.
Και πιο μεγαλώνουμε; Το σκληροπυρηνικό καταδυτικό SeaDweller που πουλάει λίγο κι αν πάει κάτι στραβά δε θα πονέσει τόσο. Έτσι κι αλλιώς η ζήτηση για μεγάλα ρολόγια είναι στα καταδυτικά των 1000+μ. Το φλομώνουμε και σε τεχνολογία-επιδόσεις. Το βαφτίζουμε με το βαρύγδουπο DeepSea, το υποστηρίζουμε με μπόλικη διαφήμηση και το ξαμολάμε στην αγορά.
Αν παέι καλά, πάμε να ανανεώσουμε και το παρακατιανό Explorer II. Όχι βέβαια στα 43χιλ του DeepSea που έχει την πρωτοκαθεδρία, αλλά στα κομψά 42χιλ.
Λοιπον,δεν αντιλεγω οτι ισως καπως ετσι εχουν τα πραγματα,αλλα εγω αν ημουν η Seiko,λαθος η Rolex ηθελα να πω,θα κρατουσα το ηδη καλο κλασσικο SD αλλα θα εβγαζα παραλληλα και το Deep Sea.Δεν καταλαβαινω γιατι το ενα πρεπει να καταργησει το αλλο,τα δυο ρολογια εχουν σχεδιαστικες διαφορες,διαφορα μεγεθους αλλα και στεγανοτητας.Θα υπηρχαν και τα δυο στη γκαμα μου και νομιζω οτι χωρανε μια χαρα.Κυριοι πελατες,εχουμε το κλασσικο SD των 1220 μετρων,αλλα για να μη μας κολλανε οι υπολοιπες μαρκες εχουμε και το σκληροπυρηνικο θηριο DeepSea των 3900m.Κατι σαν τη Ford,που εχει και το Focus ST,αλλα και το Focus RS