Πραγματικά, θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα μια τέτοια συζήτηση, αλλά όντως δεν ταιριάζει στο συγκεκριμένο νήμα. Γιατί όμως να μην ανοίξει στα χόμπι?
Πάντως, κατά την άποψή μου, μια και μάλλον εγώ φταίω που ξεκίνησε κάποια διαφωνία, με το "ακόμα" που έγραψα, να πω και πάλι ότι κανείς δεν αμφισβήτησε τη Leica στο κομμάτι της φωτογραφίας. Το ερώτημα στο οποίο αναφέρθηκα εγώ ήταν το γιατί το έκανε.
Από εκεί και πέρα, ο καθένας έχει την άποψη του για τη συγκεκριμένη επιλογή/κίνηση που έκανε.
Εσύ Πέτρο που φαίνεται να έχεις μεγάλη αγάπη για τις φωτογραφικές της, θεωρείς ότι δεν έπρεπε καν να μπλέξει. Απόλυτα κατανοητό!
Εγώ πιστεύω ότι ίσως να έχει κάποιο άλλο σκοπό. Μπορεί απλά να είναι τακτική μάρκετινγκ για να συζητηθεί το όνομά της γενικά. Μπορεί να θέλει να συζητηθεί η φίρμα της σε συγκεκριμένους κύκλους, ώστε να προωθήσει και τις μηχανές και τους φακούς της εκεί που υπάρχει η δυνατότητα να τις πληρώσουν. Μπορεί να κάνει μια κίνηση για να δείξει ότι έχει τη δυνατότητα να φτιάξει και ένα πολύ ακριβό ρολόι, για να αποδείξει απλά τη δυναμική και την τεχνογνωσία της και στη συνέχεια να μπει στο χώρο με οικονομικότερα μοντέλα.
Απλά κάνω διάφορες υποθέσεις που περνάνε από το μυαλό μου.
Γι' αυτό έφερα και το παράδειγμα της Mont Blanc, μια εταιρία που συμπαθώ ιδιαίτερα, αλλά δε θα αγόραζα μάλλον κάποιο ρολόι της.
Η συγκεκριμένη έχει καταξιωθεί στο χώρο της πένας κλπ. Ωστόσο, σήμερα πουλάει από πορτοφόλια και μανικετόκουμπα, μέχρι ακριβά ρολόγια και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.
Κι εγώ πριν καμιά 15αριά χρόνια, όταν έβλεπα να εμφανίζονται τα ρολόγια δίπλα στις πένες, σε πολύ πιο προσιτές τιμές μάλιστα απ' ότι σήμερα, απορούσα γιατί το κάνει. Φαίνεται όμως να μην έχει κάνει λάθος.
Προφανώς εκμεταλλεύτηκε την αναγνωρισιμότητα της φίρμας και μπήκε σε άλλους χώρους.
(Αναγνωρισημότητα: μην ξεχνάμε ότι βασικό χαρακτηριστικό του νεόπλουτου νεοέλληνα ήταν το ρόλεξ στο χέρι και 2 χιονισμένες βουνοκορφές να εξέχουν από την τσέπη του πουκαμίσου)
Γιατί λοιπόν αφού μπορεί να φτιάξει ακριβά ρολόγια μια εταιρία που φτιάχνει καλές πένες, να μη μπορεί να το κάνει μια εταιρία που φτιάχνει καλές μηχανές και φακούς. Εγώ νομίζω ότι μπορεί και ίσως και καλύτερα. Το θέμα της τιμής, είναι άλλη συζήτηση, όπως είπα και παραπάνω.
Σημειώνω όμως και πάλι, ότι δε ξέρω καθόλου την ιστορία της mont blanc στα ρολόγια, οπότε απλά τα λέω αυτά ως παράδειγμα και σίγουρα μπορεί να κάνω κάπου λάθος.