Αγαπητοί μου ρολογο-άρρωστοι,
Σήμερα θα σας απασχολήσω με ένα λίγο διαφορετικό θέμα.
Όπως ίσως γνωρίζετε ασχολούμαι λίγο κ με τα καιρικά. Έχω λοιπόν ένα μετεωρολογικό σταθμό που για να μπορέσει να μας δωσει οσο
το δυνατό ακριβέστερες μετρήσεις θα πρέπει ο αισθητήρας θερμοκρασίας - υγρασίας να μπει σε ένα κλωβό όπου ο αέρας θα ανανεώνεται
με μηχανικό τρόπο. Για αυτό το σκοπό χρησιμοποιείται ένας ανεμιστήρας από αυτούς που μπαίνουν στα κουτιά των υπολογιστών.
Η τροφοδοσία του γίνεται από μια αποθήκη που έχω στην ταράτσα κ χρησιμοποιείται κ ως εργαστήριο.
Η κατασκευή του κλωβού γίνεται με πιατάκια για γλάστρες κ σωλήνα Φ100. Το πως, θα το δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο. Τυχαίος ο
σύνδεσμος, δεν είναι δικός μου απλά δίνει μια ιδέα. Ο καθένας τον φτιάχνει με το δικό του τρόπο κ τον βελτιώνει όπως νομίζει κ
μπορεί.
https://oinofytaweather.gr/klovos.htmlΕδώ κ ένα τρίμηνο λοιπόν είχε καεί ο ανεμιστήρας που βρίσκεται στον κλωβό του μετεωρολογικού σταθμού όμως λόγω υπερβολικής κούρασης
από την εργασία μου κ ανυπαρξίας ελεύθερου χρόνου σε συνδυασμό με την πεσμένη μου ψυχολογία δεν είχα καμμιά όρεξη να ασχοληθώ.
Ακόμα είχα χρόνο μέχρι το καλοκαίρι που παίζει ρόλο στην ακρίβεια των μετρήσεων.
Πριν δυο τρείς εβδομάδες όμως... να σου ένδειξη για χαμηλή στάθμη μπαταρίας αισθητήρα θερμοκρασίας - υγρασίας. Δε πα να γ@μ^u8!! είπα,
δε φτιάχνω τίποτα...
Ήρθαν λοιπόν οι άγιες μέρες του Πάσχα κ μια κ είχα άδειες από πέρυσι μου έδωσαν υποχρεωτικά 3 μέρες οπότε ξεκούραση ( επιτέλους )
από Μ. Παρασκευή έως Κυριακή του Θωμά. Αφού είχα καθίσει αρκετά είπα να ασχοληθώ κ την Τετάρτη του Πάσχα αγόρασα ένα ανεμιστηράκι
( computer case fan 80mm ) και ξεκίνησα..!

Κατέβασμα από τον ιστό, αποσυνασμολόγηση του επάνω μέρους, αφαίρεση του καμένου ανεμιστήρα. Δεν έχω φωτογραφίες μια κ ύστερα
αποφάσισα να το κάνω θέμα. Προετοιμασία λοιπόν του ανεμιστήρα για να δω κατεύθυνση ροής αέρα, πολικότητα, αν και ήμουν σίγουρος
οτι το μαρκαρισμένο καλώδιο είναι το πλην ( - ) κ το διπλανό το συν ( + )

Κόλληση με καλάι για να μην ξεφτίσει

Κόψιμο των γωνιών για να χωρέσει

Έτσι είναι ο σωλήνας όπου θα τοποθετηθεί σε αυτό το "γαντζάκι" ο αισθητήρας θερμοκρασίας - υγρασίας κ στο τέλος ο ανεμιστήρας