Αποστολέας Θέμα: Service/αντικατάσταση προβληματικού Seiko SSC081 και service παλιού Seiko 5  (Αναγνώστηκε 2814 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος lotinia

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Γεια σας παιδιά, έχω ένα θέμα με ένα Seiko SSC081 το οποίο πήρα από το link που παραθέτω:

https://www.amazon.co.uk/Seiko-SSC081P1-Wristwatch-for-women/dp/B008QPA95C/ref=sr_1_1?s=watch&ie=UTF8&qid=1511821053&sr=1-1&nodeID=328228011&psd=1&keywords=seiko+ssc081

Όταν έφτασε το ρολόι όλα ήταν καλά. Μετά από το πολύ 10 φορές φορεμένο παρατήρησα ότι ο ρυθμιστής του εσωτερικού bezel είχε χαλαρώσει υπερβολικά και η κίνηση του ίδιου του bezel ήταν ελλειπτική και όχι κυκλική μέσα στο καντράν. Το έστειλα πριν λίγο καιρό στην αντιπροσωπεία μέσω γνωστού ρο λογάδικου στην Θεσσαλονίκη και το γύρισαν πίσω χωρίς να κάνουν οτιδήποτε με την δικαιολογία ότι είχαν άλλο ένα ρολόι εκεί και έκανε το ίδιο επειδή αυτό είναι κατασκευαστικό θέμα με τον οδηγό του bezel. Προφανώς και δεν με πείσανε δεδομένου ότι το ρολόι δεν το έκανε αυτό στην αρχή και αν ήταν κάτι κατασκευαστικά λάθος στο μοντέλο θα γινόταν από το πρώτο λεπτό. Επίσης είπαν στην κοπέλα που το ανέλαβε ότι το χαλαρό crown δεν είναι κάτι, ασχέτως που το bezel πια γυρίζει και μόνο που φοράω το ρολόι. Αρχικά θέλω αν ρωτήσω αν έχει κάποιος το ίδιο ρολόι και αν έχει αντιμετωπίσει κάποιο από τα δύο θέματα. Επίσης πριν ξαναεπικοινωνήσω με τον seller του Amazon θέλω να ξέρω αν οφείλω να ζητήσω αντικατάσταση και σε περίπτωση που δεν βρω άκρη ούτε με αυτόν αν πρέπει αν επικοινωνήσω με την Seiko Ευρώπης για να αναφέρω τις τρέλες που άκουσα ειδικά από τον εδώ αντιπρόσωπο που προφανώς δεν ήθελε να ασχοληθεί με ρολόι που ήρθε από το εξωτερικό. Για την ιστορία να αναφέρω ότι το ρολόι αγοράστηκε όσο ήμουν εξωτερικό και δεν εισάχθηκε για τυχών απαντήσεις του στυλ να το έπαιρνες από εδώ. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης έχω ένα 40 ετών Seiko 5 ref.7009-876A(https://www.onlyvintagewatches.com/uncategorized/seiko-5-7009-876a-how-to-restore-a-cheap-watch/) και θέλω να του κάνω ένα service για να ξαναχρησιμοποιηθεί. Υπάρχει κάτι ιδιαίτερο που πρέπει να προσέξω στον τρόπο που θα το χειριστώ, υπάρχει περίπτωση να έχει κάποια αξία πέραν των παρομοίων ρολογιών που βρίσκω στο ebay; Μπορείτε να μου προτείνετε έναν ωρολογοποιό σε Λάρισα ή Θεσσαλονίκη για να γίνει το service σωστά και τίμια; Και πάλι ευχαριστώ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

AntonisCh

• Επισκέπτης
Φίλε μου εχω το ιδιο ρολοι σε PVD (μαυρο δηλαδη)

Το crown του εσωτερικού bezel ναι γυρίζει χαλαρα (δεν νιώθεις αντίσταση δηλαδή) και προς τις δύο κατευθύνσεις. Οταν λεω χαλαρα ΔΕΝ εννοώ σε καμία περίπτωση οτι δινει την αίσθηση "ξεβιδωμένου" κλπ.
Η κίνηση του bezel ειναι απολύτως κυκλική (καταλαβαίνω ότι οταν λες ελλειπτικη εννοείς εκκεντρη σε σχεση με το κεντρο του ρολογιου)
Αν το ρολόι ειναι εντος της εγγυησης της Amazon, ζητα αντικατασταση.
Γνώμη μου ΜΗΝ μπλεξεις με email κλπ ειναι ψυχοφθόρο, δεν οδηγει σε αμεσο αποτελεσμα και επικεντρώσου στο να παρεις ενα ρολοι σωστο στα χερια σου που θα το χαιρεσαι.

Για το δεύτερο σκέλος, επειδή έχω τετοια ρολογια γνώμη μου είναι η εξής:
-ΜΗΝ τα γυαλίσεις αφου τα σημάδια είναι μερος της γοητείας τους. Αν εχεις θεμα στο τζαμακι ψαξε να βρεις ένα μαμίσιο (κυκλοφορούν στο εβαυ φτηνα) και αντικατέστησέ του σε εναν ρολογά.
Είναι απλή διαδικασία.

Το καντράν ομοίως.

Καλώς ήρθες!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος alfisti156

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
έχω ίδιο πεντάρι που του έκανα service όταν σταμάτησε καθώς είχε σπάσιμο στο δίσμο μέρας ή ημερομηνίας και με την επισκευή και service πριν περίπου ένα με ενάμιση μήνα άλλαξα και καντράν και δείκτες καθώς το χρώμα του με απέτρεπε να το φοράω

πριν

μετά
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος lotinia

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά.Μήπως μποερίτε να μου προτεινετε και κάποιο καλό μαγαζι για αν κάνω το service:
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions