Καλημέρα Γιώργο. Τι ακριβώς συνέλεγες; Έτοιμα μοντέλα ή συναρμολογούμενα; Υπάρχουν φωτογραφίες;
Η αμαρτωλή ιστορία ενός ηλικιωμένου.Κατ΄αρχήν, ο γείτονας, απόστρατος του Β.Ν., υπηρετήσας στον Αβέρωφ και νησιώτης ( Λευκάδα ), έφτιαχνε καϊκια από μασίφ ξύλο και έβλεπα και μάθαινα. Μιλάμε, 7-8 χρονών.
Μετά, άρχισα και σχεδίαζα και κατασκεύαζα και εγώ καραβάκια. Αντέγραφα τα καράβια που έβλεπα στο λιμάνι της Ραφήνας, ( ....κάναμε εξοχικό εκεί το 1960 ), την
Ρένα και την
Μοσχάνθη.. Τα ζωγράφιζα, ( μολύβι ), και μετά τα έφτιαχνα, με μπάλσα, αλλά
ΚΑΙ με νομείς και "πετσώματα". Αντέγραφα ότι έβλεπα στις βάρκες και από τις επισκέψεις που "απαιτούσα" και με ανέβαζε πάνω ο πατέρας μου να δω από κοντά.

Πρέπει να ήμουν 10-11.
Ακολούθησε εγγραφή στην ΧΑΝ, Ομήρου & Ακαδημίας, στην ομάδα των μοντελιστών. Γύρω στα 12. Εκεί, παρά την ηλικία, όντας ο πιο μικρός, ήμουνα το "αστέρι", και πολλές κατασκευές μου, κυκλοφόρησαν σε "εκθέσεις". Παντα σε καραβάκια, κάποια day-cruisers, είχαν πλέον και μηχανή, με κινητηράκια των 4,5 βόλτ. Λεπτομέρειες από κοντά.
Εκεί, πρωτοέφτιαξα και αεροπλανάκια, με οδηγίες - σχέδια από Αμερική, με επίβλεψη των αρχηγών της ομάδας, με νομείς από μπάλσα, επικαλύψεις από χαρτί. Κάποια, κατασκευές άλλων, πετάγανε κιόλας.

Μετά, ανακάλυψα τα έτοιμα, με μηχανές Cox, και ασχολήθηκα με δαύτα. Για ένα - δυό φεγγάρια.
Μετά, άρχισα να φτιάχνω συναρμολογούμενα πλαστικά, βασικά μονον αεροπλανάκια. Παράλληλα, είχα ΠΑΡΑ πολλά, Matchbox αυτοκινητάκια.
Μετά, ήρθε ο ........

.........και τα ενδιαφέροντα μετατοπίστηκαν ............αλλού.

Εχω την σχεδιαστική ικανότητα, ( πήρα και ένα πτυχίο σχεδίου - ζωγραφικής ), και μπορώ να σχεδιάζω - αναλύω , όλες τις κατασκευές.
Δεν έγινα μηχανολόγος από τύχη.

Και στην διάρκεια της επαγγελματικής μου διαδρομής, έκανα και αρχιτεκτονική "θητεία" για 6 χρόνια. Και μετά, σχεδιασμό προϊόντων.

Industrial Design. Από τελική μορφή, -----> αναλυτικά κατασκευαστικά - οργάνωση παραγωγής. Μιλάμε για διαδρομή, .....περικοκλάδα.
Πλέον, από μοντελάκια, κατέχω, κάποια 6-7 κομμάτια, κάποια είναι έτοιμα burago ( ο αντιπρόσωπος ήταν σύζυγος συναδέλφου ), και τέλος.

Αυτά !. Τους πολλούς, ίσως δεν τους ενδιαφέρουν, αλλά κάποιους ίσως ναί.
@Taylor 1981