Χρόνια πολλά.Εθνικη γιορτή χωρίς παρελάσεις, χωρίς εκδηλώσεις, χωρίς ομιλίες! Ας είναι! Κάποτε όταν ήμουν μικρό παιδάκι, περίμενα αυτή τη μέρα να κάνω παρέλαση με μπλε κοντό παντελονακι στη πλατεία του χωριού.Ειχα αγχος να μην κάνω λάθος στο ποίημα .Στο σχολείο όλη τη βδομάδα είχαμε προετοιμασία για την ΕΘΝΙΚΗ γιορτη.Ο παππούς μου που πολέμησε στο επος του 40 μου έλεγε συνέχεια ιστορίες πεινας,φρίκης,κακουχίας! Η πείνα και το κρύο ήταν ποιο δυνατές αισθήσεις από τον πόνο και τον θάνατο. Σημερα εμείς δεν τιμούμε αυτούς τους ανθρώπους γιατι μπορει να γίνει διασπορά του ιου . Τα παγκάκια που ειναι φουλ κόσμο και τα καφέ που ειναι ο ένας πάνω στον άλλον δεν ειναι λόγος διασποράς. Ασ ειναι ....καταπίνουμε πολλα σαν λαός! Ζήτω το επος του 1940. Τιμή στους νεκρούς και τραυματίες που πήγαν είτε εθελοντικά είτε από υποχρέωση. Τιμή στους ανθρώπους που κουβαλούσαν πανω τους τα ψυχικά τραυματα του πολέμου μεχρι την στιγμή που άφησαν τον κόσμο αυτο . Συγχωρέστε με αν έγινα γραφικός η κουραστικός (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
Στάλθηκε από το SM-A515F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
+1!!Ακριβως τα ίδια μιας και μεγάλωσα σε χωριό όπου τα ποιήματα τα απαγγέλλαμε σε μια γεμάτη εκκλησία!!Ο παππούς μου γύρισε από το μέτωπο και φυλακίστηκε από τους Γερμανούς. Είδε δίπλα του να σκοτώνονται οι φίλοι του και έζησε πράγματα στο Αλβανικό μέτωπο που ούτε τα φανταζόμαστε!Φυσικα από τα κρυοπαγήματα τα πόδια του είχαν γίνει χάλια!! Τιμή και δόξα σε όλους αυτούς που πήγαν και θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι!
ΥΓ1. Ο παππούς μου πήγε στο μέτωπο στα 33 του αφήνοντας πίσω την έγκυο στον πατέρα μου γιαγιά μου.
ΥΓ2. Ο λαός που λησμονα την ιστορία και τους αγώνες του είναι καταδικασμένος..
Χρόνια πολλά σε όλους!!
Sent from my iPhone using Tapatalk