02 Οκτωβρίου 2013, Σιγκαπούρη

116523 και σήμερα.
Μετά από έναν, στην κυριολεξία, τραγικά καταστροφικό μήνα σε οικογενειακό επίπεδο πιστεύουμε ο Οκτώβριος να μπει και να βγει σαφέστατα πιό ήπια. Η επούλωση των οποιωνδήποτε πληγών θα πάρει χρόνο, αλλά το σημαντικό είναι κανείς να συνεχίζει παρά τα όποια βαρύτατα χτυπήματα της μοίρας και των επιλογών μας.
Από την Κυριακή που επανήλθα στη Σιγκαπούρη, κι όσο κι αν το μυαλό μου είναι νυχθημερόν αλλού, οι δοκιμές διάφορων ρολογιών συνεχίζονται. Το κατ'ελάχιστον είναι πως προσωρινά να σε κάνουν λίγο να ξεχάσεις και να γεμίσεις πιό εύκολα το χρόνο μετά το γραφείο.
Θέλω να κάνω ξεχωριστό νήμα περιγράφοντας αυτή την αναζήτηση, ενός νέου κομματιού που θεωρητικά θα ήθελα να είναι κάτι διαφορετικό και ξεχωριστό. Εν συντομία προς το παρόν θα αναφέρω ότι τις τελευταίες μέρες έχω βάλει δύο IWC BP LE Perpetual Calendar, το JLC M.U.T. 2013 Perpetual Calendar, τρία Chopard, τρία Piaget διαφόρων functions και σχήματος κάσας, ξανά τα GMT IIC YG (πράσινο και μαύρο dial) και SubC YG black dial, τρία ΡΡ και τρία ALS (Timezone, Richard Lange WG, 1815 PR).
Τα 47-άρια IWC εντυπωσιακά περίπου στα U.S. $50k έκαστο, το JLC διακριτικό και οικονομικό για αυτά που δίνει, τα Chopard πανέμορφα με το LUC XPS 161920-1004 σε WG να ξεχωρίζει βάζοντας κάτω ρολόγια πολύ ακριβότερα, τα Piaget συγκριτικά αδύναμα να τραβήξουν περισσότερο το ενδιαφέρον, τα χρυσά Rolex τί είχες Γιάννη τί είχα πάντα με 1-2 dealers να πιάνουν ήδη την τιμή που έχω από το duty free στην Κορέα κι ακόμη μάλλον δεν πιάσαμε πάτο, τα 3 Lange με τα σκληρά λουράκια να κραυγάζουν ποιότητα και τη μπουτίκ ALS με τους ακριβέστατα ενημερωμένους πωλητές να κάνει άμεσα προσεκτικότατο follow-up στις 10:30μμ μέσω email μετά την επίσκεψη, ε, κι άφησα τα Patek Philippe τελευταία μιας και η επίσκεψη σ'έναν dealer εδώ απόψε ήταν απολαυστική.
Μία και κάτι ώρα δοκιμών και συζήτησης για όλα, με τον προϊσταμενο πωλήσεων να μου λέει ιστορικές από τις συνολικά 5 επισκέψεις του τα τελευταία 10 χρόνια στους χώρους κατασκευής των AP, PP και ALS στην Ευρώπη αλλά και πώς ακριβώς εξετάζει και εγκρίνει ή απορρίπτει η ΡΡ την παραγγελία ενός minute repeater από κάποιον πελάτη... Μου έδωσαν κι αυτό το hardback βιβλίο που από όσο είδα έχει ολόκληρη ιστορία μέσα (δεν το έχω ανοίξει ακόμη από το σελοφάν), όπως και τον τελευταίο κατάλογο στον οποίο είδα πρόσθεσαν φωτό από όλα τα movements.
Πήγα την Κυριακή και σε μία έκθεση στο Paragon shopping center που είχαν αρκετά κομμάτια τα οποία έχουν διαχρονικά βραβευτεί, εκεί είδα τρελλά πράγματα και για πρώτη φορά από κοντά τέσσερα κομμάτια Philippe Duffour... Εντάξει τώρα, εδώ που το φτάσαμε αύριο-μεθαύριο θα πάω να βάλω και ένα-δύο Roger Dubois για να κλείσει το καρέ και να παραγγελθεί το όποιο ρολόι πιθανότατα κάποια στιγμή μετά την επίσημη μετακόμισή μου εδώ στα τέλη του μήνα. Φωτό έχω μερικές στο BlackBerry όπως και στο iPhone αλλά κάθε πράγμα στον καιρό του κι ο κολιός τον Αύγουστο τέτοιες ώρες...