...επαναλαμβάνω ότι πολλά ρολόγια έτσι δουλεύουν.
Αρχίζει η αλλαγή της ημερομηνίας από τις 23 και κάτι, ολοκληρώνεται μέχρι τις 00.30 περιπου, και μετά, αρχίζει η αλλαγή της ημέρας, που ανάλογα με τα έκκεντρα, μπορεί να κρατήσει και μέχρι τις 01.00-02.30.
Εμένα, αυτό λέει η εμπειρία μου από τα έχοντα ΚΑΙ ημέρα, αλλά ΚΑΙ ημερομηνία. Και αυτά που έχω τώρα, 2-3, έτσι λειτουργούν.
Και είναι ο λόγος, που απαγορεύεται η αλλαγή των τις ώρες αυτές χειροκίνητα, γιατί βιάζεις τα οδηγητικά έκκεντρα.
Αν έχει ΜΟΝΟΝ ημερομηνία, πάλι με την ίδια μεθόδευση λειτουργεί, εκτός και εάν είναι κανένα ακριβό Ελβετικό, πχ Rolex, που στις 00.00 κάνει έναν θόρυβο όπλισης ελατηρίου, τον ακούς σε απόλυτη ησυχία, ή αν βάλεις το αυτί σου στο ρολόι, και αλλάζει στιγμιαία. Αλλά αυτά είναι φτιαγμένα έτσι.
DAY-DATE Rolex, δεν είχα την τύχη να έχω, οπότε εκεί δεν γνωρίζω αν αλλάζει και η ημέρα στιγμιαία στις 00.00.
Τώρα τι λένε από το μαγαζί, δεν γνωρίζω. Κάνε εσύ όμως ένα απλό τεστ.
Τράβα την κορώνα, και γύρνα την ώρα 2-3 24-ωρα. Και δες, αν η ημερομηνία και η ημέρα αλλάζουν, ΚΑΘΕ 24-ωρο, την αυτή ώρα.
Αν ναι, μάλλον έτσι είναι ρυθμισμένο. Το πολύ πολύ, να στο ρυθμίσουν, ( μηχανικός είναι ο μηχανισμός ), αν έχει περιθώρια, να αλλάζει νωρίτερα. Αλλά, στιγμιαία, να αλλάζουν ταυτόχρονα και τα δύο, δεν νομίζω ότι γίνεται ( επαναλαμβάνω εκτός πανάκριβων ).
Τώρα αν έχεις κανένα των 10-15-50 χιλιάδων, με ημέρα, ημερομηνία, και σε διαφορετικά dials, ναι, μπορεί, οι οδηγοί, να είναι από διαφορετικά έκκεντρα / άξονες, και να αλλάζουν ακριβώς.
Καλή τύχη,