Γιώργο μιλάμε για το Virtual Reality (vr), που κυκλοφορεί ως μάσκα (+ χειριστήρια, αισθητήρες κτλ) για pc, PlayStation, κινητά κτλ. Το καθένα με διαφορετικές προδιαγραφές, κόστος, δυνατότητες, κτλ.
Είναι αρκετά καινούρια τεχνολογία και σίγουρα ειναι το μέλλον. Ειδικά σε συνδυασμό με ΑΙ (artificial intelligence Για το Γιώργο

).
Πχ, αν και τα έχω δοκιμάσει ελάχιστα όπως είπα, εκτός από παιχνίδια, έχει και εμπειρίες.
Πχ ξενάγηση δε πυραμίδα της Αιγύπτου, που έχει βιντεοσκοπηθει στην πραγματικότητα και έχει μεταφερθεί αυτούσια στην εικονική πραγματικότητα. Και όταν κοιτάς κάποια σχέδια, ευρήματα κτλ, έχει και αυτόματη ξενάγηση και πληροφορίες. Απίθανο.
Η πχ εικονική βόλτα με γόνδολα στη Βενετία.
Και φυσικά στο δια ταύτα, έχω δει εικονική αντιπροσωπεία αυτοκινήτων που βλέπεις απ έξω κι απ τη θέση του οδηγού πληθώρα εξωτικών (και μη) αυτοκινήτων. Είναι αρκετά περιορισμένη η διαδραση, αλλά στο μέλλον θα ναι σίγουρα ο τρόπος που θα διαλέγεις και θα διαμορφώνεις το αυτοκίνητο σου.
Εχει virtual συναυλίες, έχω δει virtual αίθουσα κινηματογράφου, γυρνάνε σιγά σιγά και σειρές επεισόδια για vr κτλ. Φυσικά κι από κοντά και η χρυσή χήνα του διαδικτύου, η ερωτική βιομηχανία. Πληθώρα κι εκεί.
Κι αν και είναι ακόμη σε νηπιακο στάδιο, ήδη οι καλά εκτελεσμένο τίτλοι, είναι πολύ εντυπωσιακοί. Δε νομίζεις δηλαδή ότι βλέπεις μέσα από γυαλιά, αλλά "το ζεις", βυθίζεται στην εμπειρία.
Παράδειγμα ένα roller-coaster που δοκίμασα με παρέα. Ενώ κάθεσαι στην πολυθρόνα του γραφείου και πατάς στο πάτωμα, με το που ξεκινάει νιώθεις όπως σε κανονικο λούνα παρκ! Ειδικά μια φίλη πλάκωσε τις τσιριδες και κρατούσε το χέρι του γκιμενου της στη διαδρομή.... Μέχρι και αυτό το "άδειασμα" στο στομάχι νιώθεις όταν πέφτει απότομα σε κατηφόρες... Να μη σας πω τι έγινε όταν έβαλα στοιχειωμένο σπίτι.... Ευτυχώς ήταν όταν ακόμη δεν είχε γείτονες!

Αυτό που θέλω πολύ να δοκιμάσω, είναι εικονικές πτήσεις, έχει πολύ καλους προσομοιωτες αεροσκαφών και ακόμη και διαστημόπλοιο...
Επίσης, το half life alyx, για τους gamers, που βγήκε αποκλειστικά για vr και λένε ότι είναι απίθανη εμπειρία...