Αποστολέας Θέμα: Καλός Ιάπωνας vs Κακός Ελβετός  (Αναγνώστηκε 17019 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jb

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Καλός Ιάπωνας vs Κακός Ελβετός
« Απάντηση #60 στις: Μάρτιος 09, 2018, 19:43:11 μμ »
τα ελβετικά έχουν γίνει απίστευτα ακριβά. όχι μόνο για τους έλληνες με την χάλια οικονομία, αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο.....
τροφοδοτούμε τους τρελλούς μισθούς των ελβετών.....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Μάρτιος 09, 2018, 19:51:43 μμ »
Χάρη μου θυμίζεις ένα γνωστό μου που πήρε ρολεξ μόνο για την αναγνώριση...το ρωτάω τι μηχανή φοράει και μου λέει ούτε καν ξερω
τι μηχανη φοραει ?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος k.pafis

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Μάρτιος 09, 2018, 20:05:52 μμ »
Χάρη μου θυμίζεις ένα γνωστό μου που πήρε ρολεξ μόνο για την αναγνώριση...το ρωτάω τι μηχανή φοράει και μου λέει ούτε καν ξερω
Ναι,αλλα εσυ παιρνεις το φτηνο ρολεξοαντιγραφο με ερωτικο ονομα,Φοιβος...

υ.γ

λες δλδ,φοραω το Φοιβο μου ::)
Το τι φοράει ο καθένας Γιώργο είναι καθαρά δική του υπόθεση αρκεί να χαροποιει τον ίδιο και όχι το διπλανό του...έχω αποδείξει ότι δεν διστάζω να βάζω στο χέρι μου microbrands..αρκεί να έχουν καλά χαρακτηριστικά
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος xRallyArt

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Μάρτιος 09, 2018, 20:07:12 μμ »
Μην βγάζουμε από εξω και τα Γαλλακια...

Sent from my SM-A320FL using Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται...

Αποσυνδεδεμένος k.pafis

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Μάρτιος 09, 2018, 20:07:21 μμ »
τι μηχανη φοραει ?
Το gmt batman του φίλου μου τη 3186 φοραει
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #65 στις: Μάρτιος 09, 2018, 20:08:15 μμ »
Τι εννοείς "το τραβάω";; Μ'ενδιαφερει κατά 90% το "φαίνεσθαι", το τι μηχανικό μηχανισμό έχει λίγο μ'απασχολει, έτσι για την ιστορία...Θεωρώ αναξιόπιστα τα μηχανικά ρολόγια, σε μικρό έως μεγάλο βαθμό και μόνο με quartz θα μπορούσα να εφησυχασω και να μαι σίγουρος...Συνεπώς για μενα η εμφάνιση και το λογκό έχουν τον πρώτο λόγο..  :)
Παντως όποιον ήξερα που έβλεπε έτσι το θέμα ρολόι,αργά ή γρήγορα το εγκατέλειψε το "σπορ"...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Μάρτιος 09, 2018, 20:15:30 μμ »
Μοιάζει με ρολεξ για αυτό το λέω (τρολλαρω ρε Χάρη, αφού με ξέρεις μην ψαρώνεις...  :D).

Οχι απλα μοιαζει........
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Μάρτιος 09, 2018, 20:58:36 μμ »
Τι εννοείς "το τραβάω";; Μ'ενδιαφερει κατά 90% το "φαίνεσθαι", το τι μηχανικό μηχανισμό έχει λίγο μ'απασχολει, έτσι για την ιστορία...Θεωρώ αναξιόπιστα τα μηχανικά ρολόγια, σε μικρό έως μεγάλο βαθμό και μόνο με quartz θα μπορούσα να εφησυχασω και να μαι σίγουρος...Συνεπώς για μενα η εμφάνιση και το λογκό έχουν τον πρώτο λόγο..  :)
Παντως όποιον ήξερα που έβλεπε έτσι το θέμα ρολόι,αργά ή γρήγορα το εγκατέλειψε το "σπορ"...

Σε λίγο θα κλείσω 3ετια στο φόρουμ και γενικότερα με την ενασχόληση μου με τα ρολόγια και μια χαρα ακόμα κρατά το πάθος μου! ;)
 Το να μαθαινω τους μηχανισμους έχει καθαρά φιλολογικό ενδιαφέρον για μένα, στο 90% των χρονογράφων κυριαρχεί η βαση της 7750 ή τροποποιησεις αυτής και στις απλές οι 2824, 93 κλπ ή τροποποιήσεις αυτών...Μηδέν μηχανολογική καινοτομια (δεν μιλώ για ΥΩ), τα ίδια και τα ίδια, η ιδέα είναι η ίδια με ελαφρές διαφοροποιήσεις είτε σε φινίρισμα είτε στο σχήμα των μερών...Θυμαμαι αυτό που είχε πει καιρό πριν ο Νικόλας ότι το spring drive ήταν το μόνο επίτευγμα στην σύγχρονη ωρολογοποιία τα τελευταία 50 χρόνια...
Προσωπικά θεωρώ το ρολόι κοσμημα, πρώτον για να ικανοποιεί το δικό μου μάτι αλλά και ΝΑΙ να είναι αναγνωρίσιμο και στα μάτια τρίτων..Θέλω να φοράω ένα ρολόι  που να είναι ποθητό
και από τρίτους ή να έλκει τα βλέμματα των γύρω.. Ακούγεται ρηχο; Πεζό; Φθηνό; Προσωπικά  ούτε καν με συγκινεί...Το 99% των ανθρώπων έτσι το βλέπει, εγώ γιατί να μην συμπλεω;;
Αυτή είναι η άποψη μου! :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

AntonisCh

• Επισκέπτης
« Απάντηση #68 στις: Μάρτιος 09, 2018, 21:06:34 μμ »
Ο Νικόλας έχει κάνει μεγάλη ζημιά
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος dimitris giouzenis

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Μάρτιος 09, 2018, 21:11:46 μμ »
Διαβασα με προσοχη ολα τα σχολια..Απο οσους σχολιασαν  ειναι καποιος που να  εχει αποσυναρμολογησει μηχανισμο της Rolex και επειτα να τον μονταρει ξανα..? Εχει κανει το ιδιο και σε καποιο Seiko μηχανισμο  μισης τιμης σε σχεση με τον αναφερθεντα μηχανισμο..Ισως και αισθητα χαμηλοτερης αξιας,,?Και αν ναι μπορει να πει τι ειναι αυτο που δικαιολογει την τεραστια χρηματικη διαφορα της αξιας των δυο ρολογιων..? Το υλικο της κασας..? Το φινιρισμα..?Πολλα αγαθα στην ζωη ειναι υπερτιμημενα..Οπως τα αυτοκινητα και αλλα πολλα..Ο κατοχος ενος βασικου μοντελου της Ferrari αδυνατει να καταλαβει πως ενα Nissan Gtr πχ.Κανει τα ιδια πραγματα και ισως καλυτερα απο το πανακριβο αποκτημα του..Αποψη μου τα ελβετικα ρολογια ειναι πολυ υπερτιμημενα..Το οτι το μεγαλυτερο μερος ενος ελβετικου ρολογιου ειναι κατασκευασμενο αλλου ενισχυει περισσοτερο την αποψη αυτη..Τουλαχιστον οι Ιαπωνες μπορει να κατασκευαζουν και σε αλλες χωρες τα ρολογια τους αλλα ολα τα ανταλλακτικα ειναι δικης τους κατασκευης και οχι φασον απο τριτους..Για καποιους αυτο ισως να μην σημαινει τιποτα..Για εμενα αυτο σημαινει πολλα..Σαφως και εχω καποια ελβετικα ρολογια αλλα περισσοτερο συναισθηματικα καποια απο αυτα..Αποψη μου τα Ιαπωνικα ειναι πολυ πιο τιμια  απο τα ελβετικα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
gim

AntonisCh

• Επισκέπτης
« Απάντηση #70 στις: Μάρτιος 09, 2018, 21:28:36 μμ »
Δημήτρη σ ευχαριστούμε για το πολυ δομημένο ποστ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος dimitris giouzenis

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Μάρτιος 09, 2018, 21:29:34 μμ »
Να εισαι καλα Αντωνη.. ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
gim

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Μάρτιος 09, 2018, 21:38:06 μμ »
Διαβασα με προσοχη ολα τα σχολια..Απο οσους σχολιασαν  ειναι καποιος που να  εχει αποσυναρμολογησει μηχανισμο της Rolex και επειτα να τον μονταρει ξανα..? Εχει κανει το ιδιο και σε καποιο Seiko μηχανισμο  μισης τιμης σε σχεση με τον αναφερθεντα μηχανισμο..Ισως και αισθητα χαμηλοτερης αξιας,,?Και αν ναι μπορει να πει τι ειναι αυτο που δικαιολογει την τεραστια χρηματικη διαφορα της αξιας των δυο ρολογιων..? Το υλικο της κασας..? Το φινιρισμα..?Πολλα αγαθα στην ζωη ειναι υπερτιμημενα..Οπως τα αυτοκινητα και αλλα πολλα..Ο κατοχος ενος βασικου μοντελου της Ferrari αδυνατει να καταλαβει πως ενα Nissan Gtr πχ.Κανει τα ιδια πραγματα και ισως καλυτερα απο το πανακριβο αποκτημα του..Αποψη μου τα ελβετικα ρολογια ειναι πολυ υπερτιμημενα..Το οτι το μεγαλυτερο μερος ενος ελβετικου ρολογιου ειναι κατασκευασμενο αλλου ενισχυει περισσοτερο την αποψη αυτη..Τουλαχιστον οι Ιαπωνες μπορει να κατασκευαζουν και σε αλλες χωρες τα ρολογια τους αλλα ολα τα ανταλλακτικα ειναι δικης τους κατασκευης και οχι φασον απο τριτους..Για καποιους αυτο ισως να μην σημαινει τιποτα..Για εμενα αυτο σημαινει πολλα..Σαφως και εχω καποια ελβετικα ρολογια αλλα περισσοτερο συναισθηματικα καποια απο αυτα..Αποψη μου τα Ιαπωνικα ειναι πολυ πιο τιμια  απο τα ελβετικα
Απαντάς σε μεγάλο βαθμό στο ερώτημα που έθεσα πριν!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος yannisb

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Μάρτιος 09, 2018, 21:38:13 μμ »
Απορω που καποιοι πεφτουν απ τα συννεφα....Οταν ολη η παγκοσμια παραγωγη και βιομηχανια εχει παει στην Κινα, Ινδια, Τουρκια, Μπαγκλαντες κτλ, με ετησιο εισοδημα 500 ευρω και 3 βουρδουλιες δωρο, αληθεια πιστευετε οτι καθεται να σας φτιαχνει βιδες και γραναζια ο ελβετος με μεσο μισθο 7000 το μηνα? Το τtissot και το hamilton θα εκαναν οσο ενα διαμερισμα τοτε.... Εξου και συναντωνται κυριως σε ρολογια ΥΩ (αν δειτε την παρουσιαση μου απ τα κεντρικα της Glashutte Original, θα δειτε οτι εκει φτιαχνουν οχι μονο ολα τα μερη του ρολογιου, αλλα  ακομη και τα εργαλεια με τα οποια κατασκευαζουν τα μερη αυτα, ενω τα dial που ναι τα μονα που τα κανουν σε αλλο εργοστασιο, ειναι κι αυτα στη γερμανια. Αντιστοιχα οι λοιπες μαρκες του πανω ραφιου, κανουν μεν την πλειοψηφια εντος ελβετιας, αλλα με το αναλογο κοστος.
Λογικο ειναι λοιπον, για τις μαρκες που απευθυνονται σε κοινους θνητους,  δουλειες "χαμαλιδικες" και χοντροειδεις, να γινονται σε μερη του κοσμου οπου τα εργατικα και υλικα ειναι φθηνοτερα. Και οι πιο λεπτεπιλεπτες που απαιτουν εξειδικευση, γνωση, προσοχη, ικανοτητες, απο καλα καταρτισμενους  εντος συνορων. Ετσι γινεται το 50-50 της αξιας και ειναι swiss made. Εχει καπoιο καιρο αλλωστε που η Moser & cie πιεζει για να ανεβει το ποσοστο που απαιτειτα για swiss made . Aπο κει κι επειτα , το να τσουβαλιαζουμε την παραγωγη επειδη ειναι στην Κινα πχ, το θεωρω ατυχες. Αλλο εργοστασιο εχει (εικαζω) η apple, samsung πχ, με δικες της προδιαγραφες, τεχνογνωσια, quality control και αλλο ας πουμε η leagoo, elephone για να δωσω ενα παραδειγμα απ τις τεχνολογικες εταιρειες. Αλλα τα lacoste, ralph lauren που φεγουν απο κει, κι αλλα αυτα που καταληγουν στις λαικες. Οποτε ναι μεν καποια ειναι απο κινα, αλλα ειναι εμφανως μιας ανω του μετριου ποιοτητας. Hamilton, tissot που χω περιεργαστει αρκετα, τα λουρια τους, οι κασες, τα μπρασελε, τα φινιρισματα κτλ, ειναι αντιστοιχα της τιμης τους. (οχι της msrp, στην αγορα ).
Και ενω αγαπαω μαρκες οπως πχ η σεικο, που υποτιθεται τα κανει ολα μονη της, σε πολλα iconic ρολογια της που εξυμνουνται (skx, alpinist etc) ξεκινας με + ενα χ ποσο για λουρακι, μπουκλα κτλ γιατι ειναι χαλια ποιοτητας. Η δεν εχει ζαφειρι ("απο αποψη", αλλα στα "καλα" της ρολογια μια χαρα βαζει...) Προτιμαω αν δεν μπορει στα 200 ε να μου δωσει ενα καλο ρολοι συνολικα, να κανει την κασα, μηχανη, και να δωσει την κατασκευη μπρασελε, τζαμιου σε μια φθηνοτερη χωρα, αν ειναι το τελικο προιον που θα παρω ως καταναλωτης να ειναι καλυτερο απ αυτο τωρα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

AntonisCh

• Επισκέπτης
« Απάντηση #74 στις: Μάρτιος 09, 2018, 21:44:05 μμ »
Επισης δυνατά ερωτήματα για τους Γιαπωνέζους από yannisb. Να προσθέσω το εξής: είχαν ρωτήσει την Casio γιατί στα ζαφείρια που βάζει στα Oceanus δεν έχουν ar. Η απάντηση ήταν ότι οι μηχανικοί έκριναν πως δεν αξίζει για τον καταναλωτή να βάλουν ένα χαρακτηριστικό που κάποια στιγμή θα φύγει. Το ψάχνω να σας το δείξω αλλά αυτό λέει
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions