Δεν βρήκα κάτι τόσο σχετικό, οπότε................
......ανακατεμένος με τα νερά μια ζωή, και στην ξηρά αλλά και στην θάλασσα,

και την μόνιμη αγωνία μην μου πάρουν "υγρασία" τα ρολόγια που χρησιμοποιούσα, έχω αποκτήσει σοβαρό ψυχολογικό με την στεγανότητα.

Το καλύτερο ρολόι να μου παρουσιάζουν, η πρώτη ερώτηση είναι πάντα ".........στα πόσα μέτρα πάει ?".

Και η μειωμένη πιστοποίηση, με έχει αποτρέψει κατά καιρούς, στην απόκτηση όμορφων ρολογιών. Αλλά αρκετά με τις φοβίες μου.

Η υδατοστεγανότητα ειναι ένα σοβαρό θέμα για να το αφήνουμε στην τύχη.
Οι θερμοκρασίες, ο χρόνος που περνά, επαφές με χημικά, χλωριωμένα νερά (πισίνες), ένα κτύπημα, μπορεί να φθείρει κάποιο βασικό σημείο σημείο, τσιμούχες, επαφή κρυστάλλου στην κάσα. Δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις που μετά την αλλαγή της ώρας, μένουν ξεβίδωτες οι κορώνες, ούτε τις περιπτώσεις που βρέχουμε μη στεγανά ρολόγια.
Να υπενθυμίσω, ότι τα ratings, "ξεγελούν", γιατί τα 30 μέτρα, είναι απλώς ένα πιτσίλισμα στο πλύσιμο των χεριών, και τα 100, απλή κολύμβηση.
Να και ο πίνακας.

Θέλω να υπενθυμίσω την σπουδαιότητα του τακτικού ελέγχου στεγανοποίησης, αλλά και την ευκολία του, ( 5 λεπτά δουλειά, και συνήθως χωρίς κόστος ), πρίν παρουσιάσω τις συνέπειες εισόδου υγρασίας σε ένα μηχανισμό.
Αν ποτέ, παρατηρήσετε υγρασία στο "τζαμάκι", ή έχετε σαφή ίχνη εισόδου νερού στο ρολόι σας,
τα πόδια στην πλάτη,

, και τρέχετε να προλάβετε. Η ζημιά, μπορεί να εξελιχθεί σε ολική καταστροφή. Αν δε και το ρολόι είναι κάπως ακριβό, τρέχετε, ακόμα πιο γρήγορα. Αλλιώς

Οι μηχανές είναι Rolex, και έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή. Προέρχονται από διαφορετικά ρολόγια. Φαίνονται τα μέρη που είναι φτιαγμένα από χρυσό.