Αποστολέας Θέμα: Panerai S.L.C. 425 Radiomir Review  (Αναγνώστηκε 5867 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος donpaganistis

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Panerai S.L.C. 425 Radiomir Review
« στις: Δεκέμβριος 25, 2017, 22:52:49 μμ »
Panerai S.L.C. 425 Radiomir

Η παρουσίαση αυτή είναι το επακόλουθο της ευτυχούς κατάληξης μιας ΄΄άστατης΄΄περιόδου στα επαγγελματικά μου. Τηρώντας την υπόσχεση που έδωσα στον εαυτό μου, μετά από 1 χρόνο συμβίωσης και 148 ημέρες στον καρπό, αποφάσισα να κάνω μια παρουσίαση του τελευταίου μου αποκτήματος, ενός Panerai Radiomir S.L.C. 425.

Η Eπιλογή
Απ’ ο,τι εχω παρατηρησει, ρολογια αγοραζω συνηθως είτε κοντα στη Χριστουγεννιατικη περιοδο είτε πριν τις αρχές του Καλοκαιριού. Είναι οι περίοδοι που με πιάνει μια τάση ανανέωσης.  Ετσι και πέρσι τα Χριτούγεννα (2016), αποφασισα να θυσιαστεί το λιγοτερο φορεμενο μου ρολοι.
Το θυμα ηταν το Breitling Superocean Heritage, πρασινο-μαυρο. Ένα ρολοι που ποτε δεν καταλαβα γιατι δεν το φορουσα οσο αρχικα υπολογιζα. Ενώ μου αρεσε (και εξακολουθει να μου αρέσει) πολύ εμφανισιακα, το επέλεγα πολύ λιγοτερο απ’ ο,τι θα περίμενα. Υποθετοντας πως δε μου ταιριαζει αυτός ο κλασικός χαρακτηρας του ρολογιου, αρχισα το ψαξιμο διαφορων μοντελων, ώστε να καταληξω σε 3-5 τελικους στοχους.  Αναλογιζόμενος το πάθημα του Breitling, η αναζήτηση έγινε σε ρολόγια ΄΄ιδιαίτερου΄΄ σχεδιαστικού προσανατολισμού, ώστε να ξεφεύγουν από τις κλασικές συντηρητικές γραμμές.
Η τελικη 3αδα ηταν:
-Panerai S.L.C 425
-Hublot Big Bang series (2-3 μοντελα μου αρεσαν και εφταναν τα χρηματα μου)
- Ζenith El Primero Classic Cars

Τα Hublot μου αρέσουν πολύ, πάρα πολύ μπορώ να πω. Παρ’ όλα αυτά βρέθηκα 1 βήμα πριν την απόκτηση ενός Hublot Big Bang, τελικά δίστασα (είναι πολύ ακριβά, τα άτιμα) και δεν καρποφόρησε η αγορά. Το Ζενιθ παρά το ότι βρέθηκε από πολύ συνεννοήσιμο έμπορο, έκανα πίσω υπό το φόβο πως είναι αρκετα ΄΄συντηρητικό΄΄ για τα γουστα μου και ετσι φανηκε να καταληγω στο Πανεραι. Επιπλέον, λιγο αργοτερα βρεθηκε εμπορος ο οποιος συμφωνησε να συμπεριλάβει το Breitling Superocean Heritage ως τμήμα της αγοραπωλησίας.
Το αξιοπερίεργο με την επιλογή μου είναι πως, ως τότε, η Πανεραι μου ήταν μια παντελώς αδιαφορη εταιρια. Ο πιο σημαντικός λόγος ήταν πως όλα της τα ρολογια φαινόταν παρομοια στα μάτια μου και ετσι ηταν από τις ελαχιστες εταιριες που ουτε καν κοιτουσα τα μοντελα της. Τα μόνα που γνώριζα για αυτήν ήταν πως έχει 2 βασικές σειρές μεγάλων και φαντεζι ρολογιων που έχουν 3ψήφιους κωδικούς. Ωστοσο, το Panerai 425 με κερδισε από την 1η ματια, λογω του τελειως μινιμαλ  και ρετρο σχεδιασμού του, που το κάνει να ξεχωρίζει όχι με την φαντεζι, αλλα με την τελειως απεριττη εμφανισή του.

Το ρολοι - Ιστορία
Το 2012 στην έκθεση SIHH της Γενεύης η Πανεράι εμφάνισε 12 νέα μοντέλα. Ανάμεσα σε αυτά, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αναβιωση της ιστορικής σειρας S.L.C. (Siluro a Lento Corsa , δηλαδή slow-speed torpedo = τορπίλα βραδείας ταχύτητας). 
Ειδικότερα, ο πρωταρχικός λόγος είναι πως η σειρά αντλεί τα βασικά χαρακτηριστικά της, από το πρότυπο καταδυτικό μοντέλο που δημιούργησε η Panerai στις απαρχές του B΄ Παγκοσμιου πολέμου και αποτελεί τον πρόγονο της σειράς Radiomir. Ο σχεδιασμός έγινε το 1936 σε μόλις 10 κομμάτια (Ref. 2533), μετά από παραγγελία του ιταλικού βασιλικού ναυτικού, για να εξοπλίσει τους κομάντο/ βατραχανθρώπους του. Η εταιρία G. Panerai e Figlio προχωρά 2 χρόνια αργότερα(1938) στην κατασκευή της σειράς, κάνοντας κάποιες μικροβελτιώσεις.
http://www.panerai.com/en/about-panerai/history.html#1936
http://www.panerai.com/en/about-panerai/history.html#1938

Επίσης, τα Panerai Radiomir SLC υπενθυμίζουν τον ισχυρότατο ιστορικό δεσμό μεταξύ Rolex και Panerai. Για πρώτη φορά η Ρόλεξ επέτρεψε σε οποιαδήποτε άλλη εταιρία να χρησιμοποιήσει κομμάτια της, στο πρότυπο Πανεραι του 1936(Ref. 2533). Σε αυτό σίγουρα έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι η Panerai δεν ήταν τότε αμιγώς ωρολογοποιός εταιρία, αλλά κυρίως ‘’συναρμολογητής’’ – πάροχος, με ειδίκευση στις φωτεινές τεχνολογίες για χρήση σε υποβρύχιες αποστολές και έτσι η Ρόλεξ δεν την έβλεπε ως άμεσο ανταγωνιστή.
Η  σειρά S.L.C. αντιπροσωπεύεται από 4 ρολόγια, 2 σειρών.:
1.Radiomir S.L.C. 3 Days PAM00448 και PAM00449

2.Radiomir S.L.C. 3 Days PAM00425 και PAM00424

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως κοιτώντας τα ρολόγια παρουσιάζουν φαίνονται παρόμοια. Αναλυτικότερα, οι βασικές διαφορές των 2 σειρών είναι πως η πρώτη αποτελεί περιορισμένη έκδοση 1000 κομματιών(750+750), με μπλε δείκτες (αντί χρυσαφί), με πλαστικό (πλεξιγκλας) αντί για ζαφειρι και χωρίς κανένα σχέδιο στο καντράν (αντί της τορπίλης και του εμβλήματος της Πανεραι). Από την άλλη πλευρά, μοιράζονται την ίδια 47 χιλ. κάσα και τoν ίδιο in house κουρδιστό 3ήμερο P.3000 μηχανισμό .
Δείτε το αναλυτικό συγκριτικό βίντεο των ρολογιών από το αμερικάνικο κατάστημα WatchUWant:

Το Ρολόι – Εμφάνιση
Αρχικά να τονίσω πως είμαι από αυτούς που επιλέγουν ρολόι κυρίως βασιζόμενος στην ιδιαίτερη- ασυνήθιστη εμφάνιση του.  Το Panerai Radiomir S.L.C. 3 Days PAM00425 κατάφερε να κέρδισει, όχι με την πληθωρικότητά του, αλλά ακολουθώντας  την τελείως  ΄΄αντίστροφη΄΄ κατεύθυνση.  Ακριβέστερα, θα έλεγα πως είναι τόσο λιτός και απέριττος ο χαρακτήρας του, που το καθιστά ΄΄ιδιαίτερο΄΄ και ξεχωριστό, ακόμα και ανάμεσα στα υπόλοιπα Radiomir Panerai.

Το ολόμαυρο (που παίρνει μια γκριζωπή απόχρωση λόγω του φωτός) ματ καντράν του  έρχεται σε αντίθεση τόσο με τη γυαλιστερή 47άρα κάσα όσο και με τους χρυσαφί δείκτες και τις ενδείξεις των ωρών, που είναι ΤΕΛΕΙΑ πατιναρισμένες. Ο μίνιμαλ σχεδιασμός και το χαρακτηριστικό sandwich dial της Panerai είναι παρόντα. Δε συμβαίνει όμως το ίδιο με τα νούμερα, που έχουν αντικατασταθεί με 4 ευθύγραμμα τμήματα στις θέσεις των: 3,6,9,12(διπλό ευθύγραμμα τμήμα) και 8 κουκκίδες στις θέσεις των: 1,2,4,5,7,8,10,11. Ειδικότερα, η διάταξη αυτή (αν δεν κάνω λάθος) συναντάται μόνο σε 3 μοντέλα της Πανεράι: PAM425, PAM449, PAM373 (το πρώτο σύγχρονο Πανεράι με αυτή τη διάταξη -2011-). Σε όλα αυτά τα μοντέλα, οι ενδείξεις των ωρών  δεν είναι τυπωμένες/ χαραγμένες. Γίνονται εμφανείς χάρη στα 2 dial και τις ΄΄τρύπες΄΄ του άνω dial, μέσω των οποίων φαίνεται το κάτω dial, το οποίο καλύπτεται με χορταστική ποσότητα Superluminova. Κάτω και μεταξύ των ενδείξεων: 11, 12, 1 είναι χαραγμένες οι χρυσαφί λέξεις: RADIOMIR PANERAI (η μια κάτω από την άλλη). Θα προτιμούσα να είχε παραληφθεί αυτό, προσθέτοντας πόντους στο μίνιμαλ σχεδιασμό.  Ακόμη, υπάρχει μια τορπίλα βραδείας ταχύτητας πάνω από την ένδειξη του 6 και χαραγμένα τα αρχικά S.L.C. πάνω από την ένδειξη του 12. οποία οδήγησαν οι κυβερνήτες του βασιλικού ιταλικού ναυτικού κατά τη διάρκεια των ηρωικών υποβρυχίων αποστολών τους.
Εξωτερικά στην κάσα είναι χαραγμένος ο αριθμός του μοντέλου (πάνω από την ένδειξη του 12) και ο αύξων αριθμός του μοντέλου (κάτω από το 6). H βιδωτή κορώνα βρίσκεται στη θέση ΄΄3΄΄, έχει κρεμμυδωειδές σχήμα και το λογοτυπο της Πανεράι (το οποίο είναι ένα από τα ομορφότερα ωρολογο-εταιριών). Πρώτη φορά χρησιμοποιώ τέτοιου σχήματος κορώνα και τη βρίσκω τρομερά βολική για καθημερινή χρήση. Το κρύσταλλο είναι ζαφείρι, πάχους 2,8mm και μοιάζει με Πλεξιγκλας. Το ότι είναι παχύ και βγαίνει ‘’έξω’’ από την κάσα, προσθέτει γοητεία στην εμφάνιση του ρολογιού.

Το 26 χιλ.λουράκι είναι όμορφο και με μαλακή σουέντ υφή. Έχει καφέ τομπάκο χρώμα ( που λένε στο χωριό μας) και είναι Tuscan calf. Ως Πανεράι βέβαια δεν του πηγαίνει μόνο αυτό το λουράκι, αλλά το 99% των 26 χιλ. λουρίων που κυκλοφορούν!
   Το ρολόι φέρει τον κουρδιστό in-house P.3000 μηχανισμό, ο οποίος σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου από τους  μηχανικούς της Panerai στο Neuchatel. Έχει 21 jewels, πάχος 5.30 χιλ.  και αυτονομία 72 ωρών. Μετά από 1 έτος χρήσης και παρατήρησης, ως τώρα, δουλεύει απροβλημάτιστα και κρατώντας καλή χρονομετρία. Είναι αρκετά εντυπωσιακός και θαυμάζεται χάρη στο open back του ρολογιου. Γύρω από το open back είναι χαραγμένες οι ενδείξεις: OFFICINE PANERAI – BREVETTATO – STAINLESS STEEL – 100M. – Tο λογότυπο της Πανεράι.

Είναι γεγονός ότι πολλοί ξινίζουν λόγω του μεγέθους των Πανεράι και τα βρίσκουν τεράστια. Ε, λοιπόν στον μικροκαμωμένο μου καρπό(16.5 εκ.), το PAM00425 δε δείχνει κουμούτσα στα μάτια μου. Μολονότι είναι και φαίνεται μεγάλο ρολόι, κάθεται στον καρπό αναπαυτικά και δεν ενοχλεί. Θα έλεγα πως καταφέρνει και κρύβει το μέγεθός του χάρη στα κυρτά lugs που διαθέτει, που το κάνουν να αγκαλιάζει ακόμα και τους μικρούς καρπούς. Το πρόβλημα είναι πως δε χωράει άνετα κάτω από τις μανσέτες των πουκαμίσων. Το φοράμε όμως έξω από τις μανσέτες ή αφήνουμε ξεκούμπωτα τα κουμπιά και ξεπερνιέται και αυτό το πρόβλημα.
Συνοψίζοντας, θα έλεγα πως αποτελεί ιδανικό τύπο ρολογιού για τον τρόπο ζωής και τα γούστα μου. Ειδικότερα εξισορροπεί μεταξύ κουλ-ντρες-καταδυτικού στυλ, με ξεχωριστή παρουσία στον καρπό. Οι χρυσαφί ενδείξεις προσθέτουν φινέτσα στο ρολόι, το μέγεθος στιβαρότητα, η γυαλιστερή κάσα αέρα κοσμήματος, οι πατιναρισμένες ενδείξεις δίνουν τον ρετρό τόνο και οι πολλές εναλλαγές λουριών μεταμορφώνουν την όψη του ρολογιού.

Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του ρολογιού:
Movement: Hand-wound mechanical, Panerai P.3000 calibre, executed entirely by Panerai, , 5.3 mm thick, 21 jewels, Glucydur® balance, 21,600 alternations/hour. Incabloc® anti-shock device. Power reserve 3 days, two barrels. 162 components.
Functions: Hours, minutes
Power reserve: 72 hours
Case material: Polished steel
Bezel material: Polished steel
Case size: 47.00 mm
Lug width: 26 mm
Dial: Black with luminous hour markers.
Hands: Gold
Water resistance: 100 meters
Strap: Personalized Tuscan Calf strap
Crystal: Sapphire, formed of corundum, 2.8 mm thick. Anti-reflective coating.
Case back: See-through sapphire crystal.

Πηγές:

https://blog.perpetuelle.com/dive-watches/sihh-2012-panerai-radiomir-s-l-c-pam-425/

https://amitdevhanda.com/blog/2013/4/24/the-panerai-pam00425-radiomir-s-l-c-3-days-is-the-best-valued-watch-in-the-current-panerai-collection/

https://amitdevhanda.com/blog/2013/11/2/panerai-pam-00448-is-a-radiomir-legend/

http://www.watchalyzer.com/sihh/sihh-2012/officine-panerai-presents-twelve-new-watches/

Aκολουθούν δικές μου (μετριότατες) φωτογραφίες:

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jb

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Panerai S.L.C. 425 Radiomir Review
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 25, 2017, 23:17:51 μμ »
μπράβο για την παρουσίαση !
ελπίζω τα επαγγελματικά να ισορρόπησαν πλέον. Κάποιες από τις φωτογραφίες σου είναι πολύ καλές γιατί δείχνουν το κρύσταλλο. Ξανά μπράβο και να σου δείχνει πάντα χαρούμενες ώρες !
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 25, 2017, 23:41:10 μμ »
Συγχαρητήρια για την όμορφη παρουσίαση και ευχαριστούμε που μοιράστηκες την αγάπη σου για αυτό το ρολόι μαζί μας!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 25, 2017, 23:45:14 μμ »
Μπραβο και για το καταπληκτικο ρολοι σου αλλα και την εξαιρετικη παρουσιαση του!!!
Σου ευχομαι να το ευχαριστηθεις οσο πιο πολυ γινεται και να το φορας παντα με υγεια!!!

Υ.Γ μια μικρη αναφορα μονο, αν μου επιτρεπεις.
Ειναι 27 mm η αποσταση των lugs , οποτε και τα λουρια του ειναι 27αρια.
Και παλι καλοφορετο!!

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 25, 2017, 23:48:49 μμ »
Ωραια παρουσιαση
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 25, 2017, 23:49:47 μμ »

...αν και δηλωμένος μη φανατικός φίλος της μαρκας, η παρουσίασή σου και ο τρόπος που τα γράφεις, πείθουν και τον πιο αδιάφορο.  :)

Αυτό δείχνει την αγάπη σου για το αντικείμενο, και το αποτέλεσμα είναι άκρως θετικό.

Ολες οι μάρκες, χρειάζονται τέτοιους "λάτρεις" για να επιζήσουν.  ;)

Συγχαρητήρια, και πάλι συγχαρητήρια, για το περιέχόμενο και τον χρόνο.

Μετά από αυτήν την παρουσίαση, περιμένω με ανυπομονησία την μύησή μου από τον Master Gerogian  ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 26, 2017, 00:10:05 πμ »
(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

...αν και δηλωμένος μη φανατικός φίλος της μαρκας, η παρουσίασή σου και ο τρόπος που τα γράφεις, πείθουν και τον πιο αδιάφορο.  :)

Αυτό δείχνει την αγάπη σου για το αντικείμενο, και το αποτέλεσμα είναι άκρως θετικό.

Ολες οι μάρκες, χρειάζονται τέτοιους "λάτρεις" για να επιζήσουν.  ;)

Συγχαρητήρια, και πάλι συγχαρητήρια, για το περιέχόμενο και τον χρόνο.

Μετά από αυτήν την παρουσίαση, περιμένω με ανυπομονησία την μύησή μου από τον Master Gerogian  ::)

Εχεις απολυτο δικιο Γιωργο.
Οι «παθιασμενοι φιλοι» της καθε εταιρειας ειναι πολυ σημαντικοι για την πορεια της!!!

Με χαρα μου βλεπω οτι εισαι ετοιμος για μυηση, σ ευχαριστω που με θεωρεις ικανο γι αυτη και αισθανομαι ηδη βαρια την υποχρεωση να ανταποκριθω σωστα!!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 26, 2017, 00:22:49 πμ »
.............. σ ευχαριστω που με θεωρεις ικανο γι αυτη και αισθανομαι ηδη βαρια την υποχρεωση να ανταποκριθω σωστα!!

....μα, δεν υπάρχει και άλλος ! Αναγκαστικά  :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Δεκέμβριος 26, 2017, 00:29:54 πμ »
.............. σ ευχαριστω που με θεωρεις ικανο γι αυτη και αισθανομαι ηδη βαρια την υποχρεωση να ανταποκριθω σωστα!!

....μα, δεν υπάρχει και άλλος ! Αναγκαστικά  :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Ατυχια!!!😜🙁😜😜😂😂😂😂👍
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Δεκέμβριος 26, 2017, 00:32:52 πμ »
Πολύ καλή παρουσίαση!!!!! Πολλά μπράβο!!! Να το χαίρεσαι με υγεία!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος Greg

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Δεκέμβριος 26, 2017, 01:04:16 πμ »
Από τις ομορφότερες παρουσιάσεις που έχω διαβάσει,για ένα πραγματικά πανέμορφο ρολόι! Μπράβο σου!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #11 στις: Δεκέμβριος 26, 2017, 01:26:40 πμ »
Πολύ δυνατή παρουσιαση!
Μπράβο για την αγάπη σου για το ρολόι, φαίνεται ξεκάθαρα στην παρουσίαση σου!

Ευχαριστούμε για το χρόνο σου!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

capt-dim

• Επισκέπτης
« Απάντηση #12 στις: Δεκέμβριος 26, 2017, 09:13:49 πμ »
Συγχαρητήρια για το ρολόι ... Ειναι καταπληκτικό ..... Πανέμορφο ...!!!!!

Η παρουσίαση σου θα μπορούσε ανετα να ειναι ενα άρθρο σε καποιο περιοδικό απο τα γνωςτα του χώρου .....!!!!

Γράφεις πολυ ωραια ...!!!!!

Να το φορας και να το χαίρεσαι με υγεια .....

Και οπως μας εγραψες παραπάνω .... μιας και ειναι γιορτές Χριστουγέννων ... Αναμένουμε το νέο σου απόκτημα ...!!! :) :) :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions