Αποστολέας Θέμα: Φόρεσα σήμερα το ρολόι...(κάποιου άλλου)  (Αναγνώστηκε 198418 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Φόρεσα σήμερα το ρολόι...(κάποιου άλλου)
« Απάντηση #1095 στις: Αύγουστος 12, 2021, 00:10:14 πμ »
Αυτό το έχετε πει πολλές φορές και θα διαφωνήσω .Μπορείς άνετα να έχεις 30 χρόνια 24/7 στον καρπό πολλά ρολόγια Από omega,breitling μέχρι και seiko και μάλιστα σε αυτά δε θα τα δεις μετα από τόσα χρόνια με ξεχαρβαλωμενα μπρασελέ ,ξεβαμένα μπεζελ,σπασμενα dial   που στα rolex τα θεωρούμε wow..Αλλά πέρα από αυτό το ότι αντέχουν τα ρολεξ 30 χρόνια plus στον καρπό δε παει να πει πως δεν αντέχουν και τα άλλα.

Συμφωνώ.  :)

Πάρε μερικά ρολόγια από κάθε μάρκα, πχ 100 από την κάθε μία, και φόρα τα 24 / 7 από το , πχ 1970 ή 1980.

Και δες, πόσα από τα 100 κάθε μάρκας, είναι ακόμα επιχειρησιακά σήμερα.

Που σημαίνει ποιότητα, ύπαρξη σερβις, κλπ.

Εγώ βλέπω, ρολόγια της δεκαετίας του 60 και 70, ακόμα σε καρπούς των αρχικών ιδιοκτητών. Εχω και φωτό.

Από τα άλλα, δεν έχω δεί. Εκτός ίσως από 1-2.

Οπότε, ΙΜΟ, στατιστικά και μόνον, σαφώς και υπερισχύουν των υπολοίπων.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος koyfos

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1096 στις: Αύγουστος 12, 2021, 00:33:20 πμ »
Επειδή δεν θα αγοράσω 100 ρολόγια πάντως , νομίζω πως πρακτικά το συναίσθημα καθοδηγεί αυτές τις αποφάσεις και τις προτιμήσεις παρά η στατιστική .

Στατιστικά ίσως οι φτηνότερες μάρκες να έχουν καλύτερες αποδόσεις λόγω του τεράστιου αριθμού τους και της βιομηχανοποιημένης παραγωγής . Δεν λέει και πολλά για τις επιλογές μας :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Dimitris Real

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #1097 στις: Αύγουστος 12, 2021, 00:36:39 πμ »

Πάρε μερικά ρολόγια από κάθε μάρκα, πχ 100 από την κάθε μία, και φόρα τα 24 / 7 από το , πχ 1970 ή 1980.

Εγώ βλέπω, ρολόγια της δεκαετίας του 60 και 70, ακόμα σε καρπούς των αρχικών ιδιοκτητών. Εχω και φωτό.

Μόλις πριν λίγες ημέρες συνάντησα γέροντα, πρώην ναυτικό, που έχει ένα SEIKO 5 από την δεκαετία του 60 ή του 70, δεν θυμάμαι. Το είχε αγοράσει στο ίδιο ταξίδι που αγόρασε κι ένα Rolex day date χρυσό. Το SEIKO δεν το έχει βγάλει ποτέ από το χέρι του, δεν του έχει κάνει ποτέ service και παρά τα σημάδια και τις κακουχίες δουλεύει ακόμα. Βεβαια ένα service το χρειάζεται γιατί κάθε πρωί του φτιάχνει την ώρα καθώς δεν αντέχει πλέον 7 ώρες χωρίς κούρδισμα 😀
Το ρόλεξ σε θυρίδα. Δεν ξέρει καν εάν λειτουργεί, εάν έχει κολλήσει που είναι αδούλευτο τόσες δεκαετίες. Οι κληρονόμοι θα το πάνε για service. Αυτός απλά θα το παραδώσει.

Ο πεθερός μου, μου παρέδωσε το αυτόματο Orient που αγόρασε το 1975 και το φορούσε για 30 χρόνια, μέχρι που κατάλαβε ότι δεν τον βόλευε στην δουλειά του 😀. Μόνο 30 χρόνια χρειάστηκε για να το καταλάβει. Χωρίς service, δούλευε κανονικότατα όταν το παρέλαβα και του έκανα ένα προληπτικό service και αλλαγή τζαμιού γιατί είχε φάει πολλά χτυπήματα.

Κολλητός μου έχει σε άριστη κατάσταση το SEIKO kinetic του πατέρα του. Ρολόι πολλών δεκαετιών.

Τα παραδείγματα Ιαπωνικών και όχι μόνο ρολογιών που αντέχουν στον χρόνο είναι πάρα πολλά.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #1098 στις: Αύγουστος 12, 2021, 00:42:38 πμ »

Κατ' αρχάς να συμφωνήσουμε πως πρέπει να συγκρίνουμε ίδιας κατηγορίας ρολόγια ; Δε θα βάλω στην ίδια σύγκριση ένα κουρδιστό με μηδεν στεγανοποίηση χρονογράφο από μια εταιρία να συγκριθεί με ένα diver απλο αυτόματο από την άλλη,γιατι αυτό δε δείχνει την ανωτεροτητα στη ποιότητα της μίας έναντι της άλλης αλλά το πόσο πιο σκληροτράχηλη έίναι μία κατηγορία ρολογιών .Όταν για όλα τα ρολεξ στην ουσία μιλάμε για ένα ρολόι με την κλασικη diver κάσα ,με οποιοδήποτε τέτοιας κατηγορίας ρολόι το συγκρίνεις από τις άλλες Ελβετικές και όχι μόνο δε βλέπω καμία διαφορά στα vintage ...για να μη πω δλδ το αντίθετο..Μέχρι και τα κεραμικά η ποιότητα και η αίσθηση των r ήταν αστεία συγκρινόμενη με τα αντίστοιχα των άλλων Ελβετικών . 
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #1099 στις: Αύγουστος 12, 2021, 00:44:52 πμ »
Μόλις πριν λίγες ημέρες συνάντησα γέροντα, πρώην ναυτικό, που έχει ένα SEIKO 5 από την δεκαετία του 60 ή του 70, δεν θυμάμαι....
Αυτό ήταν το δεύυερο που ήθελα να γράψω .Σε ένα τυχαίο καφενείο να πας θα δεις όσους ηλικιωμένους θέλεις με το ίδιο ρολόι στον καρπό τα τελευταία 40-50 χρόνια ...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Dimitris Real

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #1100 στις: Αύγουστος 12, 2021, 00:54:29 πμ »
Α, κι επειδή έγιναν αναφορές στους χρονογράφους, Ιταλός πελάτης μου φοράει καθημερινά το ρολόι του πατέρα του…Zenith el primero του 69 !!! Σπάνιο κομμάτι, μου σηκώθηκε η τρίχα όταν το είδα και το έπιασα στα χέρια μου. Δεν με άφησε να το φορεσω. Ειναι σε άριστη κατάσταση, του κάνει service κάθε 10 χρόνια στην Zenith.
Έχει κι ένα SEIKO καταδυτικό για την θάλασσα και τις χειρωνακτικές εργασίες.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #1101 στις: Αύγουστος 12, 2021, 01:17:23 πμ »
Εννοείται κι αυτό.Έχω δει vintage χρονογράφους του 40 σε κατάσταση να σου τρέχουν τα σάλια.Το ανέφερα όμως πριν για να μη γίνονται συγκρίσεις του ποσο πιο ευπαθεις είναι ένας τετοιος χρονογράφος σε καθημερινη χρήση σε σχέση με ένα r απλό αυτό και να οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως καλυτερο ποιοτικά το r. 
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1102 στις: Αύγουστος 12, 2021, 02:15:09 πμ »
Επειδή δεν θα αγοράσω 100 ρολόγια πάντως , νομίζω πως πρακτικά το συναίσθημα καθοδηγεί αυτές τις αποφάσεις και τις προτιμήσεις παρά η στατιστική .

Στατιστικά ίσως οι φτηνότερες μάρκες να έχουν καλύτερες αποδόσεις λόγω του τεράστιου αριθμού τους και της βιομηχανοποιημένης παραγωγής . Δεν λέει και πολλά για τις επιλογές μας :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Η στατιστική, καθορίζει τις ζωές μας. Ατυχώς.

Ο στρατός, όταν ψωνίζει σφαίρες, δεν τις πυροδοτεί όλες. Παίρνει δείγματα.

Οταν κάνεις ασφάλεια, εκείνοι ξέρουν τα ποσοστά κινδύνων που υπάρχουν.

Και τα ακραία και πιθανόν μοναδικά "δείγματα", ΔΕΝ καθορίζουν πολιτικές ή συμπεράσματα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος koyfos

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1103 στις: Αύγουστος 12, 2021, 06:06:43 πμ »

Ο στρατός, όταν ψωνίζει σφαίρες, δεν τις πυροδοτεί όλες. Παίρνει δείγματα.

Οταν κάνεις ασφάλεια, εκείνοι ξέρουν τα ποσοστά κινδύνων που υπάρχουν.

Και τα ακραία και πιθανόν μοναδικά "δείγματα", ΔΕΝ καθορίζουν πολιτικές ή συμπεράσματα.

Υπάρχει δηλαδή στατιστική σε δημόσια διάθεση περί προβλημάτων για χρήση ρολογιών μετά από χ χρόνια ?

Δεν ξέρω αλλά αμφιβάλλω . Αν υπάρχει πάντως φαντάζομαι πως τα αποτελέσματα θα συνηγορούν σε αυτό που ανέφερα και πως μαρκες με χαμηλότερο ωρολογιακό ενδιαφέρον θα έχουν θετικότερο αποτύπωμα λόγω μαζικότητας κατασκευής έναντι των καθεαυτό επιλογών των ωρολογοφιλων που είναι και μάλλον θα παραμείνουν συναισθηματικά ορμώμενοι στις επιλογές τους

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #1104 στις: Αύγουστος 12, 2021, 08:37:32 πμ »

Για ποια στατιστική μιλάτε;
Το ότι όλα τα ρολόγια παραδίδουν πνεύμα μετά από κάποια χρόνια και τα ρολεξ συνεχίζουν ακάθεκτα δεν προκύπτει από πουθενά.Αντιθέτως μπορεί και να έλεγα πως τα vintage rolex σε σχέση με τα άλλα είναι χρέπια αλλά ας μη πάμε εκεί. 
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #1105 στις: Αύγουστος 12, 2021, 09:53:21 πμ »
Έχει ξαναγραφτεί στο φόρουμ και είναι πιστοποιημένο από χρήστες,όπως και εγώ, που αγόρασαν το πρώτο Rolex τους την δεκαετία του 80.Τότε ακόμα η εταιρεία πούλαγε  με μόνη διαφήμιση την ανθεκτικότητα των ρολογιών της,σχεδόν από στόμα σε στόμα .Η πληροφορια μεταφερόταν από χρήστη σε χρήστη,ιδιαίτερα σε επαγγελματικούς χώρους όπως η πολεμική και πολιτική αεροπορία,οι καταδύσεις,οι ένοπλες δυνάμεις (τα R πουλιοντουσαν για δεκαετίες στα PX μαγαζια των Αμερικανικών βάσεων).Η φήμη που κατέκτησε η R στο υποσυνείδητο του καταναλωτικού κοινού δεν προέκυψε μόνο από το μάρκετινγκ των τελευταίων χρόνων,προέκυψε κυρίως γιατί τα ρολόγια της ήταν τα απόλυτα εργαλεία που επιβίωναν σε σκληρή επαγγελματική χρήση όταν τα ρολόγια άλλων εταιρειών δεν μπορούσαν.
Η παρακάτω κλασική πλέον ιστορία όπου πιλότοι μαχητικών κατά τον 2 παγκόσμιο πόλεμο αντικαθιστούσαν  με δικά τους έξοδα τα ρολόγια που τους έδιναν  με Rolex έτσι ώστε να έχουν ένα αξιόπιστο όργανο μέτρησης μαζί τους,αλλά και η υποστήριξη που προσέφερε η μάρκα στα προϊόντα της μάρτυρα πως έφτασε να γίνει αυτό που είναι σήμερα.
https://www.linkedin.com/pulse/how-rolex-built-brand-middle-ww2-marko-bijelic
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #1106 στις: Αύγουστος 12, 2021, 10:08:05 πμ »
Ευγε!Σπύρο, πολύ καλό ποστ!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος blah

• Members+
  • VIP Member
  • GMT+10
    • Προφίλ
« Απάντηση #1107 στις: Αύγουστος 12, 2021, 10:36:24 πμ »

https://www.seikology.net/blog/seiko-vs-rolex-duel-at-the-north-pole

Για όσους βαριούνται να διαβάσουν:

Following his feats in the most extreme places of the world, he receives the Explorer Award in 1976 and Rolex Japan offers him an Explorer II
Uemura leaves for Pole North in 1978 with his Rolex strapped on his wrist. But the extremely cold temperatures make the watch cold and put him at risk of frostbites where the watch and bracelet touch his skin. He puts it on a leather strap but the massive vibrations from the sled ride quickly destroy the strap. He has no other choice than strapping the watch at his waist but without the warmth of his skin and in the polar cold, the oils of the movement freeze and the watch stops.
During a supply stopover , he meets with Mr Sugawara from the Bunshun weekly newspaper that covers Uemura’s trip and is here to bring him supplies. Sugawara offers Uemura to exchange his dead Rolex for his own Seiko 6105-8110.
After this quick stopover, Naomi Uemura resumes his trip to the North Pole with Sugawara’s Seiko on his wrist. Being mounted on a robust rubber strap, Uemura doesn’t risk any frostbite and can keep the watch safely on his wrist. On a particularly cold day, the watch stopped momentarily but resumed quickly to working perfectly all the way until the end of the historical expedition.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #1108 στις: Αύγουστος 12, 2021, 12:06:58 μμ »
Ενδιαφέρουσα παραπομπή Χρήστο.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #1109 στις: Αύγουστος 12, 2021, 12:15:07 μμ »
(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
https://www.seikology.net/blog/seiko-vs-rolex-duel-at-the-north-pole

Για όσους βαριούνται να διαβάσουν:

Following his feats in the most extreme places of the world, he receives the Explorer Award in 1976 and Rolex Japan offers him an Explorer II
Uemura leaves for Pole North in 1978 with his Rolex strapped on his wrist. But the extremely cold temperatures make the watch cold and put him at risk of frostbites where the watch and bracelet touch his skin. He puts it on a leather strap but the massive vibrations from the sled ride quickly destroy the strap. He has no other choice than strapping the watch at his waist but without the warmth of his skin and in the polar cold, the oils of the movement freeze and the watch stops.
During a supply stopover , he meets with Mr Sugawara from the Bunshun weekly newspaper that covers Uemura’s trip and is here to bring him supplies. Sugawara offers Uemura to exchange his dead Rolex for his own Seiko 6105-8110.
After this quick stopover, Naomi Uemura resumes his trip to the North Pole with Sugawara’s Seiko on his wrist. Being mounted on a robust rubber strap, Uemura doesn’t risk any frostbite and can keep the watch safely on his wrist. On a particularly cold day, the watch stopped momentarily but resumed quickly to working perfectly all the way until the end of the historical expedition.

Ευχαριστώ Χρήστο (@blah) για τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions