Αποστολέας Θέμα: Φόρεσα σήμερα το ρολόι...(κάποιου άλλου)  (Αναγνώστηκε 198228 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kloze

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Φόρεσα σήμερα το ρολόι...(κάποιου άλλου)
« Απάντηση #930 στις: Ιούνιος 17, 2021, 14:32:24 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Νίκος   ‘ Η έπαρση είναι αμαρτία `

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #931 στις: Ιούνιος 17, 2021, 14:36:39 μμ »
Η δεύτερη κορώνα περιστρέφει τον δακτύλιο;

Τι όμορφο κομμάτι.

Αλήθεια, λες "φίλου συλλέκτη".
Χωρίς υπονοούμενα, τι εννοείς με αυτό; Θες να πεις ότι έχει μεγάλη συλλογή; Σοβαρή (οικονομικά) συλλογή;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #932 στις: Ιούνιος 17, 2021, 14:47:42 μμ »
Η δεύτερη κορώνα περιστρέφει τον δακτύλιο;

Τι όμορφο κομμάτι.

Αλήθεια, λες "φίλου συλλέκτη".
Χωρίς υπονοούμενα, τι εννοείς με αυτό; Θες να πεις ότι έχει μεγάλη συλλογή; Σοβαρή (οικονομικά) συλλογή;

....δεν σου λέμε που μένει  :D :D :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #933 στις: Ιούνιος 17, 2021, 14:50:02 μμ »
21 χρόνια καθημερινής χρήσης και ακόμα service δεν έχει κάνει !!!

Εντάξει, το έχουμε ξαναδεί, και εμείς, και μερικά εκατομμύρια άλλοι.

Τυχαία έχουν το όνομα ?  ;D

Αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι έτσι πρέπει να τα κάνουμε.  :-[
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Tangerine Dream

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #934 στις: Ιούνιος 17, 2021, 15:09:16 μμ »
Οι γονείς του είχαν ναυτιλιακή εταιρεία με αρκετά πλοία.
Κάποια στιγμή πριν από αρκετά χρόνια πούλησαν τα πλοία και έκλεισαν την εταιρεία.

Το shipping είναι αθεράπευτα brutal industry, ειδικά εδώ στην Ελλάδα όπου όλα τα 'κακά' μεγενθύνονται από τη νοοτροπία που υπάρχει.

Εκείνα τα χρόνια ψώνιζε από Ελβετία, έκανε αρκετά ταξίδια εκεί και από όσο γνωρίζω πολλά ρολόγια τα αγόραζε από Γενεύη.
Βγαίνουμε για καφέ και κάθε φορά μου έρχεται με άλλο κομμάτι, μιά με το RO skeleton, την άλλη με το Breguet (για να το δω), κλπ.

Το Freak δεν το έχω δει. To ένα DD II που έχει είναι με την ολόμαυρη πλάκα, χωρίς τα hour markers.
Έχει και ένα Chronometre Blue του F.P. Journe, αυτός ήταν που μου είχε πει ότι ο Journe είναι εξαιρετικός ωρολογοποιός αλλά πολύ κακός άνθρωπος...

Μιά φορά που του περιέγραφα τον πόνο μου για μια ενζενί, μου λέει "...κι εγώ είχα χαρίσει ένα Day-Date 36-άρι σε μιά γκόμενα κάποτε..." (ντόινγκ!)
Τώρα βέβαια έχει το σπιτάκι του, τα εκατομμυριάκια του στην άκρη, δεν τραμπάρει ρολόγια και απλά κρατά αυτά που έχει - απλός και ήσυχος.

Κάποτε σου φεύγει αυτή η μανία, γιατί μεγαλώνεις λίγο και βλέπεις πως η ζωή είναι πολλά άλλα πράγματα - κι όχι μόνο τα Πατέκ και τα ΑΡ.
Είχε κάνει και σεμινάρια ωρολογοποιίας, με όλα αυτά που αγόραζε.
Μου έχει αναφέρει πως μιά φορά ένα σεμινάριο ήταν με τον Kurt Klaus της IWC.

Το σημαντικό είναι πως όταν αποκτήσεις τέτοια τριβή με ιδιοκτησία, ουσιαστική χρήση αλλά και δοκιμές τόσο ακριβών μοντέλων, αποκτάς έναν αέρα που σου επιτρέπει να έχεις άποψη και θεώρηση από εντελώς άλλο επίπεδο. Μου περιέγραφε πως κατά καιρούς παλαιότερα είχε πολλές επαφές με άλλους 'συλλέκτες' και πως μέσω αυτής της συναναστρφής μάθαινε ακόμη περισσότερα. Και είναι φυσικό, αυτό είχα ζήσει κι εγώ όταν ήμουν με τους ρολογόφιλους φίλους στην Ασία.

Για την Πατέκ μου είχε αναφέρει ότι δεν είναι εταιρεία για σπορ ρολόγια. Το Ναυτίλο δεν τον θεωρούσε κάτι ιδιαίτερο. Μου είχε πει πως "...αν πάρει κάποιος ένα Πατέκ, θα πρέπει να είναι dressy, κλασικό κομμάτι, αυτό είναι που ξέρει να κάνει πολύ καλά η εταιρεία εδώ και 100 χρόνια, π.χ. ένα Calatrava - όχι ατσάλινο Ναυτίλο..." Τί δείχνει αυτό; Το θέμα δεν είναι τί λέει ο συγκεκριμένος φίλος μου. Είναι πως αυτοί που έχουν αποκτήσει και διατηρούν τέτοια καλά κομμάτια, λένε (σε γενικές γραμμές πάντα) και βλέπουν πως η Πατέκ είναι εκεί, για παράδειγμα. Είναι στο classic, όχι στο σπορ. Αυτό είναι το pedigree, το DNA της εταιρείας.

Μιά μέρα μου ανέφερε επίσης ότι τα καλύτερα κομμάτια είναι τα Greubel Forsey, που προσωπικά δεν είχα ακόμη την τύχη να πιάσω ποτέ στα χέρια μου αν και έχει 2 κομμάτια ένας φίλος στο Hong Kong. Μου είχε πει λοιπόν ο φίλος μου εδώ ότι "...αυτά είναι ανεπανάληπτα κομμάτια, τα τρίβουν απ'το πρωί ως το βράδυ..." Σκέψου δηλαδή αν ένα καλό Πατέκ το πιάνεις στα χέρια σου και κοκκαλώνεις, τί είναι το GF...

Το push button στο συγκεκριμένο AP (at 10 o'clock) πρέπει να είναι αυτό που περιστρέφει τη στεφάνη μέσα στο dial.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #935 στις: Ιούνιος 17, 2021, 15:16:50 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #936 στις: Ιούνιος 17, 2021, 15:29:14 μμ »
Πώς μου αρέσουν αυτές οι ιστορίες...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kloze

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #937 στις: Ιούνιος 17, 2021, 15:29:22 μμ »
@Tangerine Dream (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Αν και το έχω ξανά πει θα το επαναλάβω,οι περιγραφές και ο γραπτός σου λόγος είναι πραγματικά καταπληκτικός, αν είσαι Αθηνα έλα αύριο να σε γνωρίσουν και τα αλλά παιδιά εδώ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Νίκος   ‘ Η έπαρση είναι αμαρτία `

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #938 στις: Ιούνιος 17, 2021, 15:43:42 μμ »
Εξαιρετικο κομμάτι και το κάνει ακόμα ποιο Εξαιρετικο το γεγονός ότι το φοράει και το ευχαριστιέται από ότι φαίνεται 👍
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Dimitris Real

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #939 στις: Ιούνιος 17, 2021, 17:22:29 μμ »
Οι γονείς του είχαν ναυτιλιακή εταιρεία με αρκετά πλοία.
Κάποια στιγμή πριν από αρκετά χρόνια πούλησαν τα πλοία και έκλεισαν την εταιρεία.

Το shipping είναι αθεράπευτα brutal industry, ειδικά εδώ στην Ελλάδα όπου όλα τα 'κακά' μεγενθύνονται από τη νοοτροπία που υπάρχει.

Εκείνα τα χρόνια ψώνιζε από Ελβετία, έκανε αρκετά ταξίδια εκεί και από όσο γνωρίζω πολλά ρολόγια τα αγόραζε από Γενεύη.
Βγαίνουμε για καφέ και κάθε φορά μου έρχεται με άλλο κομμάτι, μιά με το RO skeleton, την άλλη με το Breguet (για να το δω), κλπ.

Το Freak δεν το έχω δει. To ένα DD II που έχει είναι με την ολόμαυρη πλάκα, χωρίς τα hour markers.
Έχει και ένα Chronometre Blue του F.P. Journe, αυτός ήταν που μου είχε πει ότι ο Journe είναι εξαιρετικός ωρολογοποιός αλλά πολύ κακός άνθρωπος...

Μιά φορά που του περιέγραφα τον πόνο μου για μια ενζενί, μου λέει "...κι εγώ είχα χαρίσει ένα Day-Date 36-άρι σε μιά γκόμενα κάποτε..." (ντόινγκ!)
Τώρα βέβαια έχει το σπιτάκι του, τα εκατομμυριάκια του στην άκρη, δεν τραμπάρει ρολόγια και απλά κρατά αυτά που έχει - απλός και ήσυχος.

Κάποτε σου φεύγει αυτή η μανία, γιατί μεγαλώνεις λίγο και βλέπεις πως η ζωή είναι πολλά άλλα πράγματα - κι όχι μόνο τα Πατέκ και τα ΑΡ.
Είχε κάνει και σεμινάρια ωρολογοποιίας, με όλα αυτά που αγόραζε.
Μου έχει αναφέρει πως μιά φορά ένα σεμινάριο ήταν με τον Kurt Klaus της IWC.

Το σημαντικό είναι πως όταν αποκτήσεις τέτοια τριβή με ιδιοκτησία, ουσιαστική χρήση αλλά και δοκιμές τόσο ακριβών μοντέλων, αποκτάς έναν αέρα που σου επιτρέπει να έχεις άποψη και θεώρηση από εντελώς άλλο επίπεδο. Μου περιέγραφε πως κατά καιρούς παλαιότερα είχε πολλές επαφές με άλλους 'συλλέκτες' και πως μέσω αυτής της συναναστρφής μάθαινε ακόμη περισσότερα. Και είναι φυσικό, αυτό είχα ζήσει κι εγώ όταν ήμουν με τους ρολογόφιλους φίλους στην Ασία.

Για την Πατέκ μου είχε αναφέρει ότι δεν είναι εταιρεία για σπορ ρολόγια. Το Ναυτίλο δεν τον θεωρούσε κάτι ιδιαίτερο. Μου είχε πει πως "...αν πάρει κάποιος ένα Πατέκ, θα πρέπει να είναι dressy, κλασικό κομμάτι, αυτό είναι που ξέρει να κάνει πολύ καλά η εταιρεία εδώ και 100 χρόνια, π.χ. ένα Calatrava - όχι ατσάλινο Ναυτίλο..." Τί δείχνει αυτό; Το θέμα δεν είναι τί λέει ο συγκεκριμένος φίλος μου. Είναι πως αυτοί που έχουν αποκτήσει και διατηρούν τέτοια καλά κομμάτια, λένε (σε γενικές γραμμές πάντα) και βλέπουν πως η Πατέκ είναι εκεί, για παράδειγμα. Είναι στο classic, όχι στο σπορ. Αυτό είναι το pedigree, το DNA της εταιρείας.

Μιά μέρα μου ανέφερε επίσης ότι τα καλύτερα κομμάτια είναι τα Greubel Forsey, που προσωπικά δεν είχα ακόμη την τύχη να πιάσω ποτέ στα χέρια μου αν και έχει 2 κομμάτια ένας φίλος στο Hong Kong. Μου είχε πει λοιπόν ο φίλος μου εδώ ότι "...αυτά είναι ανεπανάληπτα κομμάτια, τα τρίβουν απ'το πρωί ως το βράδυ..." Σκέψου δηλαδή αν ένα καλό Πατέκ το πιάνεις στα χέρια σου και κοκκαλώνεις, τί είναι το GF...

Το push button στο συγκεκριμένο AP (at 10 o'clock) πρέπει να είναι αυτό που περιστρέφει τη στεφάνη μέσα στο dial.

Εξαιρετικό post!!!
Κάποιοι άνθρωποι έχουν ζήσει και ζουν μοναδικες - εκπληκτικές "ωρολογιακές" εμπειρίες, ταξίδια που για κάποιους τελειώνουν και για κάποιους άλλους συνεχίζονται για πάντα. Ωραια ταξίδια έκανε ο φίλος σου, ας είναι και τα δικά μας ταξίδια όμορφα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #940 στις: Ιούνιος 17, 2021, 17:33:40 μμ »
Αν και το έχω ξανά πει θα το επαναλάβω,οι περιγραφές και ο γραπτός σου λόγος είναι πραγματικά καταπληκτικός, αν είσαι Αθηνα έλα αύριο να σε γνωρίσουν και τα αλλά παιδιά εδώ.

...αύριο ? Τι είναι αύριο ?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Giuseppe Busso

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #941 στις: Ιούνιος 17, 2021, 22:23:23 μμ »

Ωραία δημοσίευση αλλά μένω σε αυτό.
Μπορεί εγώ ο ίδιος να είμαι φτωχαδάκι, αλλά εξαιτίας και των δικών μου γνωριμιών, ίσως ανάλογου επιπέδου με τον φίλο σου, γνωρίζω καλά την εταιρία που ανέφερες, εξαιτίας των κύκλων μου.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο τόπικ του φόρουμ μας, έχω κάνει αρκετές φορές δημοσιεύσεις για αυτήν από όταν πρωτομπήκα στο φόρουμ το 2014.

https://www.greekwatchforum.gr/index.php?topic=808.msg183177#msg183177

Κάτι φίλοι μου την έμαθαν  8). Πρώτη φορά την άκουσα το 2004-5 περίπου.

Στα δικά μου μάτια, δεν υπάρχει ανώτερη εταιρία ΥΩ από την GF.
Είναι η GF και όλοι οι άλλοι από κάτω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
«Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου»

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #942 στις: Ιούνιος 17, 2021, 22:37:18 μμ »
Ωραία δημοσίευση αλλά μένω σε αυτό.
Μπορεί εγώ ο ίδιος να είμαι φτωχαδάκι, αλλά εξαιτίας και των δικών μου γνωριμιών, ίσως ανάλογου επιπέδου με τον φίλο σου, γνωρίζω καλά την εταιρία που ανέφερες, εξαιτίας των κύκλων μου.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο τόπικ του φόρουμ μας, έχω κάνει αρκετές φορές δημοσιεύσεις για αυτήν από όταν πρωτομπήκα στο φόρουμ το 2014.

https://www.greekwatchforum.gr/index.php?topic=808.msg183177#msg183177

Κάτι φίλοι μου την έμαθαν  8). Πρώτη φορά την άκουσα το 2004-5 περίπου.

Στα δικά μου μάτια, δεν υπάρχει ανώτερη εταιρία ΥΩ από την GF.
Είναι η GF και όλοι οι άλλοι από κάτω.

Έχεις δίκιο. Μόνο εσύ ουσιαστικά το έχεις τροφοδοτήσει το συγκεκριμένο θέμα.
Θα ψάξω και θα γράψω  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Συνδεδεμένος Thodorisklm

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #943 στις: Ιούνιος 24, 2021, 20:44:49 μμ »
Τελικά κάθεται καλά
Να είναι καλά ο @Wagner669 

Στάλθηκε από το KB2003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wagner669

• Members+
  • Hero Member
  • Αλέξανδρος 😎
    • Προφίλ
    • Instagram
« Απάντηση #944 στις: Ιούνιος 24, 2021, 21:02:25 μμ »
Το Duro Είναι τε-λει-ο!!!

Case Width: 44mm
Lug to Lug: 48mm
Case Thickness: 12mm

Με την σειρά μου να ευχαριστήσω τον @Thodorisklm που φορούσε το υπεργαματο μπλε GW-B5600-2ER που χτύπησε σε αγγελία στο φόρουμ, πριν προλάβω να κάνω κιχ!
Μέσα απο τα χέρια μου, μου το πήρε!!!!

:D :D :D :D :D :D

Την αλλη φορά θα σου πάρω και το κινητό, να παίξω με την εφαρμογή  ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Η Cartier βγάζει έργα τέχνης που έχουν ως δεύτερη ιδιότητα την χρονομετρία.
Όλοι οι άλλοι είναι Υ.Ω. που προσπαθούν να γίνουν τέχνη