Χιλιοσυζητημενη ιστορια...
Η glycine με το sub combat, (το παλιο/νεο) απειχε κ απεχει σε ουσιωδη σημεια, ευδιακριτα μονο στο εμπειρο ματι...Αυτο δικαιως μπορει να χαρακτηριστει homage..Το orient ray i ομοιως απειχε καθως το μπουτον στο 2 ηταν ιδιοποιος διαφορα..Ακομα ομως και το ray ii που πλησιασε ακομα περισσοτερο την μορφη ενος σαμπ με την απουσια του σπυριου, μπορει και καταφερνει να μορφωσει ενα ξεχωριστο κομματι που παρολα τα παρομοια στοιχεια τους, διαχωριζεται με εκπληκτικη επιδεξιοτητα...Ακομα και το shogun με μαεστρια συνιστα μια πετυχημενα τροποιημενη συνταγη του sub..
Το στεινχαρτ αντιθετως με το να μεγαλωσει την διαμετρο και να επιμηκυνει την κασα δεν καταφερε να πεισει ως "καθαρο" ομαζ..Κινειται κατ'εμε στην κοκκινη γραμμη και τεινει να το χαρακτηρισω ως ενα "εικονικα αντιτυπο" αλλα συνολικα homage....Σε ακομη χειροτερη θεση, τα davosa, invicta, tisell...
Οι αναλογιες παραμενουν οι ιδιες, και προφανως ο στοχος αυτων ηταν εξαρχης ξεκαθαρος, δηλ να δηλωνει "sub" με πειριτυλιγμα homage..Προσωπικα δεν εχω θεμα και δεν κατακρινω τις παραπανω καθως ΚΑΙ μου αρεσουν ΚΑΙ μπορει να αγοραζα...Αλλα και τοτε δεν θα το ελεγα ομαζ αλλα κατι "σαν" αντιγραφο, οχι κοπια..
Ισως μεταξυ κοπιας και ομαζ να μεσολαβουσε και αλλη μια κατηγορια, αυτη του "κατ'εικονα αντιγραφου" και ΟΧΙ "κατ"ουσια ή καθ´ολοκληριαν αντιγραφου" οπου στην τελευταια περιπτωση μιλαμε για την αυτην καθεαυτην κοπια οπου εχει πεσει αντιγραφη και στα ενδοτερα του μηχανισμου, λειτουργιες κλπ..
Αυτες ειναι καθαρα προσωπικες μου πεποιθησεις και σκεψεις..