Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφιες απο το ιντερνετ  (Αναγνώστηκε 2910570 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

nicolasg

• Επισκέπτης
Απ: Φωτογραφιες απο το ιντερνετ
« Απάντηση #25170 στις: Σεπτέμβριος 30, 2016, 17:14:59 μμ »
Αμιμητο design ,καθολου τυχαια που είναι σταθερά στην 1η γραμμή επι 20 χρονια και δημιουργεί τάσεις.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #25171 στις: Σεπτέμβριος 30, 2016, 20:57:15 μμ »

το απολυτο ρολοι...

Πείτε μου και εμένα το γιατί για να μαθαίνω   :o

Το όνειρο των απανταχού ωρολογόφιλων. Προσωπικά ΠΟΤΕ δεν κατάλαβα το γιατί  :(
Άμα μου εξηγήσεις γιατί μετά από τόσο ρολόγια που έχεις φόρεσει, φοράς την πλαστικουρα και όχι έστω ένα seiko ή casio των 50€ θα σου απαντήσω στο γιατί σου...

Θέλω να πω ότι όπως κάποιοι δεν καταλαβαίνουν κάποια δικά σου πράγματα, έτσι κι εσύ δεν μπορεί να καταλαβαίνεις και να ξέρεις τα πάντα...  ;)

Με χαρά θα σου εξηγήσω. Οσο πιο απλά και σύντομα μπορώ.

Το ρολόι, είναι για να βλέπεις την ώρα.
Για κάποιους, έχει και κάποια άλλα νοήματα και προεκτάσεις, αυτό της επιτυχίας, της διαφοροποίησης, της επίδειξης, της κάλυψης κάποιων πρακτικών αναγκών, της συλλογής, κλπ.

Και ψάχνονται, δοκιμάζοντας πολλά μέχρι να αποκτήσουν αυτό που τους καλύπτει πιο πολύ. Αυτό μπορεί να κρατήσει από λίγο έως πάντα. Μπορεί να "νόμιζαν" και στην πράξη να "μην βγήκε", και αν μπορούν , παίρνουν και άλλο, ή κολλάνε και κλαίνε. Και ίσως δοκιμάσουν και πάλι από την αρχή.

Για εμένα το ρολόι θα έπρεπε να με ακολουθεί παντού.Και οι απαιτήσεις μου δεν ήταν απλές.

Στην διαδρομή των δοκιμών, με διαθέσιμο και αρκετό ρευστό, δοκίμασα αρκετά. Και μοντέλα απλά, και σύνθετα, και φθηνά, και σχετικά ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ.

Και κάπου, στην αξιολόγηση, κατέληξα, ότι και το ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ, δείχνει την ΙΔΙΑ ΩΡΑ, με την κάθε πλαστικούρα.

Και όταν οι λόγοι του "κόσμιου" εμφανισιακά ρολογιού δεν υφίστανται πιεστικά, φορώ την πλαστικούρα, πχ στην θάλασσα.

Θα μπορούσα να φορώ, όπως είπες, ένα seiko ή casio των 50€, οπως επίσης και το SUB ή το GMT, ή το CITIZEN και άλλα της ιδιοκτησίας μου, που είναι "αδιαβροχα".

Ομως λόγοι πρακτικότητος και "ασφάλειας", συνεπικουρούμενοι από την πληρότητα των συναισθημάτων μου σχετικά με το ρολόι, μια και απέκτησα τόσα, και ακόμα έχω κάποια αξιόλογα, μου ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ να φορώ κάτι ευτελές, όπου και όποτε απαιτείται, ειδικά σε χρήσεις όπου η εμπειρία έχει δείξει ότι κινδυνεύουν. Χωρίς να αισθάνομαι άσχημα ή μειωτικά. Και προστατεύω τα πιο ακριβά, γιατί πλέον λόγω συνθηκών, όχι δεν μπορώ να τα αντικαταστήσω, αλλά πιθανόν, ούτε και να τα επισκευάσω, σε περίπτωση ζημιάς.

Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός.  :)
Όχι Γιώργο, λυπάμαι, αδυνατώ να σε καταλάβω, ακόμα... :(

Αυτό, ναι, για κάποιον που δεν τα έχει σαν χόμπι όπως εμεις. Και από το κινητό βλέπω την ώρα...
Εμείς βλέπουμε τα ρολόγια σαν κατι διαφορετικό, ζωντανό, μαγικό...αν δεν το βλέπεις ετσι οκ...

Και όταν οι λόγοι του "κόσμιου" εμφανισιακά ρολογιού δεν υφίστανται πιεστικά

Αυτό πάλι; Για τους άλλους τα φοράς; Εγώ πάλι φοράω το Ω μου ακόμα κι όταν ξέρω ότι δε θα με δει κανένας...

μου ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ να φορώ κάτι ευτελές

Στον καθένα επιτρέπεται να φοράει κάτι ευτελές... Το θέμα είναι αν θέλεις να φοράς κάτι ευτελές από τη στιγμή που ασχολείσαι με ρολόγια και ξέρεις 5 πράγματα παραπάνω...

Εννοείται ότι όσα έγραψα είναι εντελώς φιλικά και χωρίς κανένα σκοπό να μειώσω τα πιστεύω σου και τις απόψεις σου...

Επιμένω ότι κάποια πράγματα δεν τα καταλαβαίνω και γι αυτό η -εντελώς φιλική- αντιπαράθεσή μου...

Ξαναλέω ότι και εγώ δε θα έβαζα ρολόι 5χιλιάδων € στη θάλασσα, αλλά γι αυτό έχω ένα Seiko του κατοστάρικου και με συντροφεύει...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #25172 στις: Σεπτέμβριος 30, 2016, 20:59:09 μμ »
Δικα του ειναι,ας κανει οτι θελει
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

gkblues

• Επισκέπτης
« Απάντηση #25173 στις: Σεπτέμβριος 30, 2016, 21:03:07 μμ »
Εκπληκτική σειρά !!!!!!!

GK
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #25174 στις: Σεπτέμβριος 30, 2016, 21:12:08 μμ »
Δικα του ειναι,ας κανει οτι θελει
άσχετο 
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #25175 στις: Σεπτέμβριος 30, 2016, 21:19:07 μμ »
Συγκλίνω προς την άποψη του Βαγγέλη.Αυτή του η φράση για μένα είναι το κλειδί,και με καλύπτει απόλυτα,γιατί έτσι κάνω κι εγώ.
Αυτό πάλι; Για τους άλλους τα φοράς; Εγώ πάλι φοράω το Ω μου ακόμα κι όταν ξέρω ότι δε θα με δει κανένας...

Κάποτε,ναι το ομολογώ,φορούσα ρολόγια και για το πουλ-μουρ που λέμε...
Ένιωσα πολύ πιο ώριμος ωρολογιακά,όταν το ξεπέρασα αυτό,και φορούσα καλό ρολόι,ακόμα και κάτω από το μανίκι χωρίς να το βλέπει κανείς.
Από τη στιγμή που ξεφορτώθηκα το "πουλ-μουρ" από τη σκέψη μου , έχω ευχαριστηθεί στο μέγιστο το χόμπυ αυτό. ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25178 στις: Οκτώβριος 01, 2016, 04:02:44 πμ »

Όχι Γιώργο, λυπάμαι, αδυνατώ να σε καταλάβω, ακόμα... :(

Αυτό, ναι, για κάποιον που δεν τα έχει σαν χόμπι όπως εμεις. Και από το κινητό βλέπω την ώρα...
Εμείς βλέπουμε τα ρολόγια σαν κατι διαφορετικό, ζωντανό, μαγικό...αν δεν το βλέπεις ετσι οκ...

Οταν εγώ ήμουν στο μέγιστο της αναζήτησης ( ....βλέπε αγορές ακριβών έως πανάκριβων ρολογιών για την ποιότητα και ακρίβεια χρονομετρίας + ιδιότητες αντοχής και καταδυτικής δυνατότητος ), ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ κινητά. Το πρώτο μου κινητό, το 1993, ήταν σαν μπουζούκι  :D. Ουτε ώρα είχαν, ούτε τίποτα. Το πρώτο το επέστρεψα, έτσι δούλευε το σύστημα τοτε, αλλά το δεύτερο Erickson 197-8, και το τρίτο Nokia 2000, κλπ, τα έχω ακόμα.  8)

Και φυσικά βλέπω τα ρολόγια σαν κατι ζωντανό και μαγικό. Δεν μου φαίνεται ?  :(

Και όταν οι λόγοι του "κόσμιου" εμφανισιακά ρολογιού δεν υφίστανται πιεστικά

μου ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ να φορώ κάτι ευτελές

Στον καθένα επιτρέπεται να φοράει κάτι ευτελές... Το θέμα είναι αν θέλεις να φοράς κάτι ευτελές από τη στιγμή που ασχολείσαι με ρολόγια και ξέρεις 5 πράγματα παραπάνω...

Εδώ είναι ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ. Φυσικά το επιλέγεις, το αγοράζεις, το φοράς, το καμαρώνεις, για ΕΣΕΝΑ. Δεν το φοράς για τους άλλους. Και ψάχνεις την "τελειότητα", ανεβαίνοντας, από την SEIKO στην Vacheron, έχοντας στα ενδιάμεσα αποκτήσει Cartier, Rolex, Ω, για να αναφέρω μερικές. Και κάποια στιγμή, αντιλαμβάνεσαι την ουτοπία του "κυνηγητού" , και ξεθυμαίνεις. Επιστρέφεις σε αυτές που θεώρησες πιο vfm, ή που σου "μίλησαν" περισσότερο, ή, για να το βάλω πρακτικά, σε αυτά που σου άρεσαν πιο πολύ, και, είτε χρηματικά, είτε ποσοτικά, μπορούσες πλέον να "συντηρήσεις". Και τα ΙΔΕΑΤΑ, μένουν σαν αναμνήσεις, ή ανεκπλήρωτες επιθυμίες, μια και οι οικογενειακές ανάγκες πλέον δεν σου αφήνουν άλλα περιθώρια.

Εννοείται ότι όσα έγραψα είναι εντελώς φιλικά και χωρίς κανένα σκοπό να μειώσω τα πιστεύω σου και τις απόψεις σου...

Επιμένω ότι κάποια πράγματα δεν τα καταλαβαίνω και γι αυτό η -εντελώς φιλική- αντιπαράθεσή μου...

Ξαναλέω ότι και εγώ δε θα έβαζα ρολόι 5χιλιάδων € στη θάλασσα, αλλά γι αυτό έχω ένα Seiko του κατοστάρικου και με συντροφεύει...

Εννοείται ότι ανταλλάσσονται απόψεις, δεν προσπαθούμε να θίξουμε ή να προσβάλλουμε κανέναν.

Απλώς, είστε εκεί που ήμουν πρίν 25-30 χρόνια, που τα ήθελα όλα, και συνεχώς αγόραζα. Μετά, οι ανάγκες και η ωρίμανση-εκπλήρωση κάποιων επιθυμιών, καταλάγιασαν την επιθυμία - κυνηγητό, και καταστάλαξαν.

Και φυσικά έχω φορέσει όλα τα ρολόγια σε όλες τις δραστηριότητές μου, τα έχω "βρέξει" ΟΛΑ, έστω και αν κόστιζαν υπερβολικά ποσά. Και το VC, και το Ω, και όλα τα Rolex. Σε συνεχή βάση και σε rotation. Δεν τα αγόραζα για την θυρίδα. Τα αγόραζα ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΥΣΑ. Τώρα αποφεύγω να τα βρέχω πλέον, και εξήγησα το γιατί. Και για να είμαι ειλικρινής, η "μανία" αυτή μου ήρθε μετά από το καλοκαίρι του 2014. Εως τότε, όλα ήταν κανονικά. Γεράματα ?  :D :D :D

Και ωραία θα ήταν να φόραγα αύριο στην θάλασσα το SUB, και κανονικά θα έπρεπε, μια και YOLO, αλλά η αγάπη μου για αυτό, δεν μου επιτρέπει να το ρισκάρω. ;) ::)

Εδώ πχ με το GMT σε ψαροντούφεκο, που βαράς τα 10-12 μέτρα στο άνετο. Δες και το Swatch που φοράει ο μικρός μου. Φοράει και αυτός ρολόι, "όπως ο μπαμπάς". Ειναι αυτό που "μου έχασαν". Και αυτό το φορούσα στην θάλασσα, ποδήλατο, ορειβασία, κλπ..

Το SUB με αλάτια,

και στο νερό.

και στο σκι

στο κύμα

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 01, 2016, 04:13:59 πμ από Giorgos_I »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Svl

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #25179 στις: Οκτώβριος 01, 2016, 10:40:37 πμ »

Εδώ πχ με το GMT σε ψαροντούφεκο, που βαράς τα 10-12 μέτρα στο άνετο.

Πόσα;  ???

Αν πηγαίνεις 10-12μ...

Προσωπικά, ψαροντούφεκο επιφανείας.
Χτυπάω και κανένα γλάρο, άμα τύχει.. :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
-"Και δηλαδή εσύ εκείνα τα χρόνια τι έκανες ρε παππού;"
-"Χάζευα ρολόγια".

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25180 στις: Οκτώβριος 01, 2016, 12:12:02 μμ »

Εδώ πχ με το GMT σε ψαροντούφεκο, που βαράς τα 10-12 μέτρα στο άνετο.

Πόσα;  ???

Αν πηγαίνεις 10-12μ...(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Προσωπικά, ψαροντούφεκο επιφανείας.
Χτυπάω και κανένα γλάρο, άμα τύχει.. :D

Τότε, 2006 ναι, τώρα, 5-7, με συνηθέστερα τα 3-5. Ανάλογα και που είσαι. Δεν έχει στο Ζούμπερι  :D :D :D τέτοια βάθη. Και ανάλογα με την εποχή.

Αν βουτάς χειμώνα, βρίσκεις ψάρια και στους 50 πόντους. Το καλοκαίρι με τους θορύβους και τους κολυμβητές, κατεβαίνουν.

Και στα βαθύτερα, θές και ζευγάρι. Που δεν έχω πια.

Και μετράνε τα ψάρια που φέρνεις, όχι το βάθος κατάδυσης. Οχι, οι γλάροι ΔΕΝ μετράνε :D

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

gkblues

• Επισκέπτης
« Απάντηση #25181 στις: Οκτώβριος 01, 2016, 14:23:54 μμ »

GK
friendly
0
funny
0
like
0
wow