Έλα που όλοι οι πίνακες δεν είναι του Πικάσο.
Για πίνακες που είναι αγνώστου ζωγράφου ή ενός μικρού παιδιού, θα ψάξω να βρω ιστορικό;
Ή δεν θα εκφράσω γνώμη φοβούμενος μην με πουν ανίδεο;
Υπάρχουν και πολλοί "ειδικοί" που δείχνουν ότι τους αρέσει ο Πικάσο και ο κάθε Πικάσο αλλά στην πραγματικότητα είναι ανίδεοι ή μάλλον καλύτερα δειλοί να εκφράσουν την γνώμη τους που μπορεί να διαφέρει από την πλειοψηφία.Παρασύρονται:
από το όνομα του ζωγράφου - αφού είναι καλός ο ζωγράφος είναι ωραίος και ο πίνακας
από την τιμή -ακριβός ο πίνακας άρα ωραίος
από την παλαιότητα του πίνακα - παλιός άρα ωραίος
από τα υλικά - λάδι σε μουσαμά άρα ωραίος και δεν ξέρω και εγώ από τι άλλο...
Και ΠΡΟΣΟΧΗ : ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΙΔΕΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ ΠΙΝΑΚΑ...
Μόοονο εάν έχεις γνώσεις επί της εικόνας - φωτογραφίας - παράστασης θα έχει αξία ο σχολιασμός σου γι' αυτή....Έλεος....
Σε υποκειμενικά θέματα αποφασίζω - σχολιάζω με τα δικά μου κριτήρια και με τίποτα άλλο.
Εάν δεν έχω γνώμη ή φοβάμαι να την εκφράσω, τότε δεν έχω την ιδιότητα της κρίσης με ότι αυτό συνεπάγεται.
Ας κρίνουν λοιπόν οι ειδικοί τις φωτογραφίες των ρολογιών, και αν μου επιτραπεί ας κρίνω που και που και εγώ που είμαι ανίδεος....
Άσε που δεν το θεωρώ καλό ζωγράφο, θα μπορούσες να πεις "γνωστός" ζωγράφος. Ο ίδιος για τον εαυτό του έλεγε πως δεν είναι ζωγράφος αλλά καλλιτέχνης, απλά πίστευε πως κάθε καλός καλλιτέχνης είναι απαραίτητο να ξέρει να ζωγραφίζει. Θεωρούσε τον εαυτό του ποιητή.
Προσωπικά θεωρώ πως κανένας υπερρεαλιστής δεν κατέχει τη τέχνη της ζωγραφικής*. Ανίδεος είμαι αλλά αυτό το φωνάζω χρόνια!
-
-
-
*Με αυτές τις απόψεις είναι σίγουρο πως δε πρόκειται να συμφωνήσουμε με τον Νικόλα, χα χα χα

Να 'σαι καλά Νικόλα!